Zit het even niet mee? Of juist wel? Ga schrijven!

Zit het even niet mee? Of juist wel? Ga schrijven! Zit het even niet mee? Of juist wel? Ga schrijven! Zit het even niet mee? Of juist wel? Ga schrijven!

Houd je van schrijven, maar vind je jezelf niet goed genoeg? Heb je een verhaal in je hoofd dat je wilt uitwerken? Behoefte om een ervaring te delen met de wereld? Ga aan de slag met het boek ZIN van Geertje Couwenbergh.

Geertje is schrijver, schrijfcoach en de persoon achter Happinez-rubriek Lieve Dot. Ze heeft meerdere boeken geschreven over, onder meer, Hartelijkheid en Innernemerschap en verzorgt schrijfworkshops en -retraites. Maak kennis met Geertje’s schrijfmethode in het boek ZIN.

Belevingswereld

ZIN lees je niet alleen, je bent er continu actief bij betrokken. Om de zoveel bladzijden staat er een schrijfoefening in het boek, waarbij Geertje je aanmoedigt om niet na te denken, maar gewoon te doen. Zet die pen op papier en blijf schrijven, tien minuten lang. Vang een flard van een conversatie op in de trein en schrijf daar een verhaal over. Luister en schrijf zoveel mogelijk geluiden op die je hoort. Beschrijf wat jouw lichaam kenmerkt. Stuk voor stuk opdrachten die je bewust maken van jouw belevingswereld en perspectief.

Passie

ZIN ademt passie. Je begint te lezen en wordt meegenomen in de vrolijke, eerlijke, enthousiaste, onomwonden energie van Geertje Couwenbergh. Twijfel je? Dan benoemt zij die twijfel. Ben je boos? Dan moedigt ze je aan dat ongefilterd op te schrijven. Heb je pijn of verdriet? Schrijf ín je pijn en kom tot de kern. Geertje kaart vrolijke en zware situaties aan die je leven verrijken. Houd je pen bij de hand en schrijf, is haar devies.

Schrijven met je hart

Bezig met een project? Een boek, verslag, verhaal, beleidsplan? Wat het ook is, als je teveel in je hoofd zit, stagneer je. ZIN zet je aan om weer met je hart te schrijven. Om in taal te vatten wat er in jou leeft. ZIN zorgt voor zin in schrijven én voor zingeving door schrijven. Zoek een notitieblok en een pen en ga ervoor.

Meer weten?

Volgend artikel
Ben jij een doemdenker? Zo leer je om niet altijd van het ergste uit te gaan
Ben jij een doemdenker? Zo leer je om niet altijd van het ergste uit te gaan