Mediteren voor concentratie

Mediteren voor concentratie Mediteren voor concentratie Mediteren voor concentratie

Beetje afgeleid, weinig inspiratie voor een klus? Probeer deze meditatie eens. Hij combineert rust en verbeelding heel effectief.

Zo vind je aandacht en focus voor een klus of doel

Na het sluiten van je ogen, richt je je op het ademen door je neus. Je volgt elke in- en uitademing. Probeer je ademhaling helemaal soepel en geluidloos te maken. Dat lukt alleen als je in lange, trage teugen gaat ademen. Deze manier van ademen vertraagt en kalmeert. Het gevoel van stress of overbelasting dat kan ontstaan als je moet presteren, smelt weg.

Helemaal kalm geworden, mag nu je verbeelding aan de slag. Verbeeld je eens de taak als hij helemaal afgerond is. Je hebt het prima gedaan. Hoe ziet dat er dan uit? Hoe voelt dat? Of eventueel, hoe klinkt of smaakt dat? Ga daar helemaal in op. Zie je mooie werk voor je. Hoor de complimentjes van collega’s of je chef.

Ga door tot de goede afloop in je hoofd 100% realiteit is geworden. Dit voelt goed, en is zeker geen loze dagdromerij. Deze methode gebruiken topatleten ook voor een optimale prestatie, en het is bewezen dat hij werkt. Je bent nu kalm en gefocust. Daar is hij, die positieve mindset om aan je klus te beginnen.

Met de Happinez online meditatietraining maak je mediteren in 12 lessen onderdeel van je dagelijkse routine. Meld je nu aan voor een gratis proefles.Content button Online training mediteren

Volgend artikel
Waarom het goed is om niet altijd te vluchten in je telefoon
Waarom het goed is om niet altijd te vluchten in je telefoon