Met deze oefening word je in 2018 de beste versie van jezelf

Met deze oefening word je in 2018 de beste versie van jezelf Met deze oefening word je in 2018 de beste versie van jezelf Met deze oefening word je in 2018 de beste versie van jezelf

Volgens meditatiemeester davidji is het een groot misverstand dat je beter presteert door te wedijveren met anderen. Met deze meditatie word je je beste zelf in dit moment.

Laat je die wedstrijd varen, dan voel je je fijner en presteer je juist meer. Ook vooruitdenken naar wat er zogenaamd allemaal ‘moet’, kan je blokkeren. Deze meditatie bestaat daarom uit twee delen.

Stap 1: Plaats jezelf in het huidige moment

Eerst kun je een bevestigende mantra herhalen, stil of hardop. Uit de Bhagavad Gita komt davidji’s favoriete keuze, ‘Yogastha Kuru Karmani.’ Er zijn verschillende vertalingen, maar die van davidji is ‘Plaats jezelf in het huidige moment.”

Het is de goede raad die Krishna aan de strijder Arjuna geeft over de vraag: hoe moet ik handelen? Je kunt de mantra een half minuutje herhalen, of vijf minuten, wat er mogelijk is op dat moment. Breng liefst wel een prettig ritme in de herhaling.

Stap 2: Wat zou de beste versie van mijzelf doen?

Voor stap twee stel je in alle openheid de vraag: wat zou de beste versie van mijzelf doen voor een mooie prestatie? Laat de antwoorden in je opkomen in plaats van ze te bedenken, alsof ze spontaan uit de lucht je hoofd indwarrelen.

Soms duurt het even, maar met een beetje oefening zal het antwoord sneller komen. Het kunnen woorden zijn, beelden, of gevoelens. Je kunt als antwoord bijvoorbeeld krijgen ‘De beste versie van mijzelf is in een flow en geniet van het proces.’ Of: ‘De beste versie van mij hoeft het niet beter te doen dan een ander, en is blij als het gewoon goed is.’ Of: ‘De beste versie van mij kiest geluk boven gelijk.’ Met dit inzicht, en helemaal in het moment, ben je je beste zelf en klaar voor een mooie prestatie.

Met de Happinez online meditatietraining maak je mediteren in 12 lessen onderdeel van je dagelijkse routine. Meld je nu aan voor een gratis proefles.Content button Online training mediteren

Volgend artikel
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana
3 dingen die je altijd al wilde weten over vipassana