Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder

Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder Dit is de spirituele betekenis van de nachtvlinder

Op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli is het de Nationale Nachtvlindernacht (afgekort NaNaNa). Juli is bij uitstek dé maand om nachtvlinders te spotten, omdat dan de meeste soorten te zien zijn: meer dan 700! Welke spot jij?

De Nachtvlindernacht is een initiatief van de Vlinderstichting en is in het leven geroepen om mensen kennis te laten maken met de vele soorten nachtvlinders. De vlinders verschijnen pas na zonsondergang, dus je moet ervoor wakker blijven. Maar dan kun je dus wél 700 verschillende soorten tegenkomen.

Doe je ook mee?

Op Nachtvlindernacht worden door het hele land excursies georganiseerd waar je je bij aan kunt sluiten. Benieuwd? Hier vind je een overzicht van alle activiteiten die je kunt bijwonen. Wil je nachtvlinders spotten in je eigen tuin of op je eigen balkon, zet dan iets zoets voor de vlinders neer. Denk aan stroop of suikerwater. Geen zin in een plakkerige boel? Je kunt ook een felle lamp bij een opgespannen laken plaatsen. Dit werkt als een soort magneet voor de vlinders.

Nachtvlinder gespot? Maak een foto en deel ‘m op social media met de hashtag #NaNaNa. Via deze hashtag kun je ook zien welke nachtvlinders anderen hebben gezien. Leuk!

De spirituele betekenis van nachtvlinders

In de spiritualiteit staan nachtvlinders symbool voor transformatie en verandering. Een nachtvlinder vertegenwoordigt de schaduwzijde in jezelf, maar dit betekent niet iets duisters of slechts. Het vraagt je om over je angst heen te stappen en jezelf te laten zien zoals je bent. Je mag je plek innemen in de wereld.

Een nachtvlinder is altijd op zoek naar licht. Kom uit de schaduw en laat de kracht van de nachtvlinder je helpen.

Meer lezen over krachtdieren?

Deze krachtdieren herinneren je aan je innerlijke wijsheid.

Volgend artikel
Welk dier is jouw spirituele gids? Doe de test!
Welk dier is jouw spirituele gids? Doe de test!