4 natuurmomenten die je in contact brengen met moeder aarde

4 natuurmomenten die je in contact brengen met moeder aarde 4 natuurmomenten die je in contact brengen met moeder aarde 4 natuurmomenten die je in contact brengen met moeder aarde

Alles is met alles verbonden. Als we de natuur niet alleen zien als iets wat buiten onszelf plaatsvindt, maar iets waar we onderdeel van zijn, verandert ons perspectief. En kan de natuur je nog meer raken dan hij misschien al deed. 

Genieten van natuur

Met deze vier natuurmomenten kun je optimaal genieten van natuur, voel je je in het hier en nu en leg je contact met moeder aarde.

Natuurmoment 1: contact met de hemel

Zelfs als we helemaal omgeven worden door steen en beton, is er nog altijd de hemel boven ons, met de wolken, de zon en de vogels. Neem een kleine hemel-staar-pauze vandaag om te genieten van natuur en teken wat je ziet.

Natuurmoment 2: wees stil

Zelfs als bomen omvallen, blijven ze soms nog groeien. Klim eens op een grote omgevallen boom en zoek een plekje tussen de takken om te zitten. Wees stil en word één met je omgeving.Maak een schetsje van je uitzicht, terwijl je hier zit.

Natuurmoment 3: oeroude wijsheid

Alle echt goede gedachtes zijn ontstaan tijdens het lopen’, zei de filosoof Friedrich Nietzsche. Hij had gelijk. Modern hersenonderzoek toont aan dat lopen een positief effect heeft op onze cognitieve processen en letterlijk kan leiden tot meer wijsheid. Maak een wandeling in de natuur en schrijf je gedachten op.

Natuurmoment 4: alles is met alles verbonden

Een van de wonderen van de natuur is de manier waarop dingen groeien. De schelp van een nautilus is op dezelfde manier gevormd als een tornado – een spiraal. Het is fascinerend om dezelfde vormen in dingen te herkennen. Zoek naarspiralen in de natuur en teken er één.

Meer lezen?

Wil jij meer natuurmomenten beleven en lezen over de bijzondere lessen die de natuur je te bieden heeft? In ons nummer ‘De rijkdom van verbinding’ lees je over ‘Levenslessen uit de natuur’ en delen we nog een hoop natuurmomenten.

Volgend artikel
Zo leer je mindful fotograferen
Zo leer je mindful fotograferen