Terug naar overzicht

Waarom geven zoveel leuker is dan krijgen

Categorie
Waarom geven zoveel leuker is dan krijgen

Als het buiten steeds sneller donker wordt begint het seizoen om dankbaar te zijn. Dankbaarheid voor wat je hebt, dankbaarheid voor wat je gaat krijgen en dankbaarheid voor de mensen om je heen. En dit vieren we met rituelen die in het teken staan van delen.

Vieren en samenzijn

Het begint met de heilige Sint-Maarten, die op 11 november de helft van zijn mantel afstond aan een bedelaar. In Amerika schuiven ze op de vierde donderdag in september aan voor Thanksgiving, om dankbaarheid te tonen. Sinterklaas is het feest van overvloed en dankbaarheid. In ons hart weten we weer: het is wel donker, maar we zijn verbonden met elkaar.

En dan komen we aan bij Kerstmis, wanneer in armoede en duisternis het stralende nieuwe licht wordt geboren. Het nieuwe kind komt vertellen over liefde, vergeving en de schatten van de hemel.

Geven met aandacht

Tijdens deze dagen geven we elkaar aandacht met kleine geschenken, om te laten zien hoe dankbaar we zijn voor ons leven en voor elkaar. We zoeken naar kleine cadeautjes, schrijven gedichten en maken gerechten om samen op te eten. En als je geeft met aandacht verwarm je niet één hart, maar twee. 

Zoek je inspiratie voor een cadeau?

Neem dan eens een kijkje in onze webshop, waar je eerlijke, mooie geschenken vindt. En als je iets hebt gevonden, vind je in Happinez Open mind tien mooie kaartjes om iets liefs op te schrijven en op je geschenk te plakken.

Want het delen van wat je hebt met anderen maakt je leven mooier, op elk moment in het jaar.

Door anderen gelezen