3 spirituele plekken op aarde die je moet bezoeken en waarom

3 spirituele plekken op aarde die je moet bezoeken en waarom 3 spirituele plekken op aarde die je moet bezoeken en waarom 3 spirituele plekken op aarde die je moet bezoeken en waarom

De aarde kent veel magische plekken. Adembenemend natuurschoon, een legende die zich ergens heeft afgespeeld of een onverklaarbare gebeurtenis; magie verschijnt in verschillende vormen.

Als je een fascinatie hebt voor het mystieke, is het opzoeken van zulke plekken een feest. Nikki van de Car schreef er het boek Waar magie te vinden is over. Ze neemt je mee naar de meest mysterieuze, energetische en spookachtige plekken op aarde.

Ontdek spirituele berg Mount Kailash, mystieke grot Hang Son Doong en bijzonder ritueel op Madagaskar: Famidihana.

Heilige berg: Mount Kailash, Tibet

De meest heilige berg ter wereld is de Mount Kailash in Tibet; de woonplaats van hindoe-god Shiva. Ontwikkeling, rouw, liefde, passie, bewustzijn; met alle onderwerpen die een bewogen leven aangaan, houdt Shiva zich bezig. Een belangrijke god dus voor hindoestanen, die Shiva’s thuisbasis veelvuldig bezoeken. Maar de berg is net zo bijzonder voor onder meer boeddhisten en jaïnisten. De zesenhalve kilometer hoge Mount Kailesh wordt namelijk het kruinchakra van de wereld genoemd: de verbinding tussen hemel en aarde. De berg beklimmen is verboden. Wat er in plaats daarvan gebeurt, is rondom de berg lopen. Deze wandeling duurt drie dagen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Gigantische grot: Hang Son Doong, Vietnam

In Vietnam is er een immense grot te vinden waar apen, vlinders en vogels leven, de jungle welig tiert en zelfs wolken binnendrijven: de Han Son Doong. Deze gigantische grot – met een eigen klimaat – is zo groot dat er vliegtuigen naar binnen zouden kunnen vliegen. De Han Son Doong is pas in de jaren ’90 ontdekt door iemand die in de omgeving woonde en er per ongeluk terecht kwam. Dit terwijl de grot al miljoenen jaren oud is. Er zijn sinds de ontdekking weinig mensen in de grot geweest, omdat de Han Son Doong door de jungle en de steile afdalingen lastig begaanbaar is.

Bijzonder ritueel: Famidihana, Madagaskar

Op Madagaskar vindt een bijzonder en ietwat luguber ritueel plaats: het opgraven van overledenen. Dit is een gewoonte van het Merina-volk. Dit volk gelooft dat als een lichaam niet geheel vergaan is, de overledene nog binding heeft met de aarde. Daarom is het traditie om deze lijven te eren met een tweedaags feest. Dansend brengt het volk de dagen door met de opgegravene, om diegene bij zonsondergang op dag twee weer terug te brengen naar het graf. Dit keer wordt de overledene er andersom in gelegd, zodat de reis naar een volgend leven makkelijker gemaakt kan worden. Om de vijf tot zeven jaar herhaalt het volk dit ritueel. Het schijnt dat overledenen er zelf om vragen in de dromen van hun dierbaren.

Meer magie?

Lees ook:

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Paranormale dromen: hoe herken je ze en wat kun je ermee?
Paranormale dromen: hoe herken je ze en wat kun je ermee?