Heldervoelend? Deze brief is voor jou

Door Susan Smit
Heldervoelend? Deze brief is voor jou Heldervoelend? Deze brief is voor jou Heldervoelend? Deze brief is voor jou

Lieve heldervoelende, je voorvoelt dingen die nog moeten gebeuren, hebt helende handen, bezit een bovengemiddeld ontwikkelde intuïtie of bent op een andere manier mediamiek begaafd; voor jou is deze brief.

Als ik het heb over een paranormaal begaafdheid, dan bedoel ik eigenlijk een bovengemiddelde begaafdheid, want volgens mij bezitten we allemaal een zesde zintuig die we wel of niet verder kunnen ontwikkelen.

Deel je talent, heldervoelende

Het is een lange reis naar het toelaten en serieus nemen van je heldervoelendheid, dat weet jij als geen ander. Misschien heb je je vermogen een tijdje in je leven onderdrukt of onder het tapijt geschoven omdat het niet paste bij wat in je omgeving normaal werd gevonden. Misschien ben je er, door schade en schande, achter gekomen dat wat je onbewust al wist waar was en dat je erop kon vertrouwen. De meeste dingen leer je nu eenmaal door ze eerst niet te doen en dan spijt te hebben, waarna je ze toelaat en in de praktijk brengt.

Het kan een al net zo lange reis zijn om voor dit soort ongrijpbare en raadselachtige paranormale talenten uit te durven komen, lieve heldervoelende. Veel mensen in de maatschappij erkennen het niet en beschouwen je als een charlatan, of op z’n minst als een verwarde persoon. Je riskeert verdachtmakingen, ridiculisering en uitsluiting, en dat is niet niks. Misschien voel je je er wel beter bij om het niet groot naar buiten te brengen en er alleen met dierbaren en gelijkgestemden over te praten en dat is helemaal oké. Toch wil ik je vragen om de eventuele angst die je voelt om dit deel van jezelf te uiten nader te onderzoeken.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Angst voor je eigen kracht

In vroegere eeuwen was het levensbedreigend om met intuïtieve vermogens te werken. Oprechte, doorvoelde spiritualiteit van het individu staat altijd op gespannen voet met hiërarchische religie en er waren tijden dat je ervoor op de brandstapel kon belanden. Je weet dit uit de geschiedenis (en als je in vorige levens gelooft heb je er misschien een herinnering aan) en dat kan voorkomen dat je je vermogens ten volle omarmt. Een andere oude angst kan ook een rol spelen: de angst dat je je vermogens op een te dwingende, onzuivere manier inzet; een angst voor je eigen kracht. Kijk eens dieper naar wat je precies vreest, zodat je je weerstand beter begrijpt en het uit de weg kunt ruimen.

Luister niet teveel naar hoogdravende spirituele boodschappen van anderen en ga op de rem staan als je bij jezelf bemerkt dat je anderen in je enthousiasme ongevraagd advies gaat geven of gaat ‘preken’. Lach jezelf gerust een beetje uit als je jezelf uitverkoren of bijzonder gaat voelen. Vraag altijd toestemming om op iemand ‘in te tunen’, hoe goed je intenties ook zijn. Zie je intuïtieve vermogen als hoog ontwikkelde software om in iemands computer in te breken; je gaat ook niet iemands persoonlijke mail lezen zonder uitdrukkelijke toestemming. Handel vanuit respect.

Een zuivere boodschap

Bij iedereen manifesteert helder weten zich anders in het lichaam, maar altijd geldt: als de boodschap je angstig of bedroefd maakt, dan komt het niet van een betrouwbare bron, in jezelf of buiten jezelf. Een zuivere boodschap voelt altijd vrij, krachtig en vreugdevol. Het tilt je op, is zonder oordeel, mild en liefdevol.

Je leert werken met je intuïtieve kennis door een samenspel van voelen, spelen, ervaren en weten. Het hoeft allemaal niet vreselijk serieus en dikdoenerig te zijn, maar weet wel dat je een grote verantwoordelijkheid draagt zodra je je vermogens inzet om anderen te helpen. Er kloppen vooral mensen bij je aan die in een verwarrende, kwetsbare periode van hun leven zitten. Ze zijn op zoek naar verlichting van hun verwarring en zorgen en zullen elk woord van jou letterlijk nemen, lang met zich meedragen en er grote beslissingen op baseren.

Geef niet te veel weg

Leer, als je besluit om anderen te gaan helpen, om niet te veel van je energie weg te geven. Het is prachtig om hulpbehoevende mensen van dienst te kunnen zijn, maar het is niet de bedoeling dat je wordt meegetrokken in hun problemen en emoties. Als je je laat wegtrekken van je eigen centrum, je kalme midden van rust, zul je je kracht en zuivere afstemming verliezen en ben je nog niet klaar voor. Eerst zul je moeten leren om andermans lasten niet op te nemen en innerlijk met je mee te dragen. Houd de verantwoordelijkheid voor problemen waar hij hoort: bij de eigenaar ervan. Help, maar maak niemand afhankelijk van jou.

Het is niet de makkelijkste weg die je te gaan hebt, lieve heldervoelende, maar het is een prachtige en eervolle opdracht. Zolang je jezelf en je intenties blijft onderzoeken en jezelf beschermt, kun je alle informatie die je nodig hebt ontvangen. We leven in een prachtige tijd. Het is veilig om je kracht te (her)vinden. De weg ligt open.

Met bewondering en respect voor de manier waarop je jouw specifieke vermogens vormgeeft in je leven,

Susan Smit

Meer brieven van Susan Smit?

Lieve goedhartige, je hebt meer macht dan je denkt.

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.
Volgend artikel
5 dingen die je herkent als je hooggevoelig bent (en hoe je hiermee omgaat)
5 dingen die je herkent als je hooggevoelig bent (en hoe je hiermee omgaat)