De sieraden van Yifat Bareket

De sieraden van Yifat Bareket De sieraden van Yifat Bareket De sieraden van Yifat Bareket

Oorbellen van parelmoer, creolen met daaronder een trosje edelstenen en een ketting met een hoorntje des overvloeds. Yifat Bareket maakt prachtige sieraden voor de Happinez-webshop.

Maar hoe is het écht om elke dag mooie en vrouwelijke sieraden te maken? En hoe kom je erachter dat je sieradenontwerper wilt worden? We stelden Yifat Bareket een paar vragen over haar werk, haar stijl en haar dromen.

Wanneer wist je dat je van het ontwerpen van sieraden je beroep zou kunnen maken?

Yifat: “Toen ik begon met het maken van sieraden, maakte ik het grapje dat ik wel eens de reïncarnatie zou kunnen zijn van de goudsmid van een oude koning: zo natuurlijk ging het me af. Na mijn studie aan de Bezalel Academy of Art & Design in Jerusalem werd ik geselecteerd om mijn werk tentoon te stellen in Engeland. Vanaf dat moment wist ik: ik ben sieradenontwerper.”

Waar vind je inspiratie voor je ontwerpen?

Yifat: “Mijn ideeën haal ik overal vandaan. Ik word geïnspireerd door de etnische sieraden uit de Buhkara regio in Oezbekistan, schateilanden van piraten, koninklijke binnenplaatsen van Europese koningen uit vervlogen tijden, de magische grot van Alibaba… het is soms net alsof ik op al deze plekken ben geweest. Door traditionele technieken te gebruiken laat ik deze werelden in mijn ontwerpen tot leven komen.”

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Waarom passen jouw sieraden zo goed bij Happinez?

Yifat: “De connectie met Happinez was een magische, een toevallige ontmoeting die in de sterren geschreven leek te zijn. Het tijdschrift heeft een spirituele, natuurlijke en holistische insteek. Dat past goed bij mijn sieraden, die geïnspireerd zijn op natuurlijke stenen en hun kwaliteiten. Ik maak al mijn sieraden met de hand. Als ik aan het werk ben, voel ik de energie van mijn handen in de sieraden stromen.”

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Yifat: “Het maken van sieraden staat voor mij gelijk aan geluk, kleuren en handwerk. Ik laat me leiden door de kleuren: hoe ze in elkaar over kunnen vloeien verrast me nog steeds. Ik voel blijdschap tijdens het maken van mijn ontwerpen, en ik hoop dat ditzelfde geluk ook gevoeld wordt door de vrouwen die mijn sieraden dragen.”

Wat maakt je sieraden bijzonder?

Yifat: “Mijn ontwerpen passen bij verschillende stijlen – stenen spreken meerdere talen. Het gebruik van natuurlijke stenen maakt van elk sieraad een uniek stuk: elke steen is anders. Ik ben dankbaar dat mijn ontwerpen worden gedragen door vrouwen van over de hele wereld. Elke keer dat een vrouw ervoor kiest een van mijn ontwerpen te dragen, raakt me dat.”

Wat is je toekomstdroom?

Yifat: “Mijn droom is vrede. Dat we weten hoe we in vrede met elkaar kunnen leven, met respect voor elkaar en voor onszelf. Onze tijd op aarde is kort, dus laten we het vullen met vriendelijkheid, harmonie en liefde.”

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je Yifat’s ontwerpen bekijken? Ze heeft prachtige oorbellen van parelmoer, zwarte onyx en engeltjes van amethist gemaakt voor de Happinez webshop.

Volgend artikel
De dag van Bernadette van Lourdes
De dag van Bernadette van Lourdes