Dit zijn onze 5 fair trade favorieten uit de Happinez webshop 

Dit zijn onze 5 fair trade favorieten uit de Happinez webshop  Dit zijn onze 5 fair trade favorieten uit de Happinez webshop  Dit zijn onze 5 fair trade favorieten uit de Happinez webshop 

Wij geloven dat items die met liefde en zorg gemaakt zijn gelukkiger maken. Omdat ze niet alleen van betekenis zijn voor jou, maar ook voor anderen. Door zorgvuldig te kiezen en alleen producten te kopen die je écht blij maken voorkom je bovendien dat je huis vol komt te staan met overbodige spullen. 

Fair trade favorieten

Om je op weg te helpen hebben we een selectie gemaakt uit onze fair trade favorieten. Vijf items die met veel liefde zijn gemaakt en daarom een plekje verdienen in jouw persoonlijke collectie. 

1: Alpacawollen sjaal

Bescherm jezelf tegen de kou

Vrouw met fair trade sjaal in de kleur ecru

Deze tijdloze, alpacawollen sjaal is exclusief ontworpen voor Happinez door INTI en handgemaakt in Ecuador. Wist je dat alpacawol ook wel de ‘vezel van de goden’ wordt genoemd? Dit komt door haar bijzondere eigenschappen. Zo is alpacawol heerlijk warm, kriebelvrij én hypoallergeen. 

Tip: draag de sjaal buiten, samen met een bijpassende muts en wanten of binnen als omslagdeken. 

2: Drinkglas bedels

Feestelijke bedels om je glas te versieren

Drinkglas bedels van fair trade edelstenen in verschillende kleuren

Organiseer je een diner of feestje? Dan zijn deze drinkglas bedels onmisbaar. Ze zijn handig om de glazen van je gasten te onderscheiden en zien er ook nog eens prachtig uit. Doordat iedere bedel gemaakt is van een ander soort edelsteen geef je ieder glas ook nog eens een persoonlijke touch. De zes bedels zijn fair trade en handgemaakt in Nepal door A Beautiful Story.

Tip: kies de edelsteen die het beste bij jouw gast past op basis van zijn of haar sterrenbeeld

3: Seleniet waxinelichthouders

Breng rust in huis

Fair trade theelichtjes van seleniet

Deze theelichtjes lijken wel ijsbrokken, maar zijn in werkelijkheid gemaakt van het betoverende kristal seleniet. Volgens de kristallenleer zou dit kristal zorgen voor rust en balans – extra fijn om in de buurt te hebben tijdens de hectische feestdagen. De selenieten theelichtjes worden geleverd in een set van drie, zijn fair trade en afkomstig uit duurzame mijnen.  

Tip: de naam van het kristal seleniet is afgeleid van de Griekse maangodin ‘Selene’. Rond de nieuwe maan kun je de theelichtjes onderdeel maken van een ritueel om de maan te eren

4: Oogkussen

Ontprikkelen tijdens de feestdagen 

Wit oogkussen gemaakt van ecologisch zijde en katoen gevuld met fair trade bergkristalletjes en biologisch lijnzaad

Dit zachte oogkussen helpt je om tot rust te komen. Het is gemaakt van ecologisch zijde en katoen en gevuld met bergkristalletjes en biologisch lijnzaad. Volgens de kristallenleer zou bergkristal helpen om rust en balans te vinden. Met de aankoop van dit oogkussen steun je een project dat bijdraagt aan de sociale en economische status van vrouwen in India. 

Tip: gebruik dit oogkussen tijdens een meditatie voor extra diepe ontspanning. 

5: Citrien armband 

Zonnetje tijdens de donkere dagen

Armband van verguld messing met een fair trade citrien steen in het midden

Last van de donkere dagen? Met deze armband met citrien draag je altijd het zonnetje bij je. De kleur van deze edelsteen doet namelijk niet alleen denken aan de zon, maar staat ook symbool voor geluk en positiviteit. De armband is speciaal geselecteerd door Happinez bij A Beautiful Story en handgemaakt in Nepal. Met jouw aankoop steun je bovendien vrouwen in Nepal die sieraden maken in hun financiële onafhankelijkheid. 

Tip: wil je weten welke kristal nog meer goed bij jouw behoefte past? Doe dan ook de edelstenentest.

Meer weten over de producten uit de Happinez Webshop?

Ontdek nog veel meer duurzame en eerlijk producten in onze webshop; met iedere aankoop steun je een goed doel, we doneren namelijk 10% van het totale resultaat. 

Lees ook

Happinez en Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Beeld barnsteen: fotografie door Chantal Arnts, styling door Tilly Hazenberg

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
15 mini-stappen naar een duurzaam leven die je vandaag al kunt zetten
15 mini-stappen naar een duurzaam leven die je vandaag al kunt zetten