Terug naar overzicht

Droom je dat je gevangen zit, of seks hebt? Dit betekent het

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Droom je dat je gevangen zit, of seks hebt? Dit betekent het

Heb je een droom die je nooit meer vergeet? Een terugkerende droom misschien, een droom die je bang maakte of juist heel gelukkig? Als je meer wilt weten over de betekenis van je dromen, ontdek dan de twaalf thema’s waaronder alle dromen geschaard kunnen worden.

Bas Klinkhamer beschrijft deze thema’s in het boek Dromen & Nachtmerries. Ontdek de volgende drie thema’s: gevangen zitten, seks en examen.

Gevangen zitten

Dromen over gevangen zitten zijn er in twee soorten. De ene soort confronteert je met een talent of een karaktereigenschap die je zelf over het hoofd ziet. Je zit opgesloten en daarom ga je bijvoorbeeld mediteren, goede gesprekken voeren met medegevangenen of muziek maken. De beperking van het gevangen zitten helpt je bij het herontdekken van iets dat meer aandacht verdient in je leven. De andere soort droom is de gevangenisdroom waarin je geen kant op kunt. Let dus goed op de omstandigheden. Gaat het om je baan of je relatie? Is het tijd om uit te breken? Of is er iets wat je kunt doen waardoor je je niet meer gevangen voelt?

Seks

Heb je seks met je collega in je droom? Of met de vriend van je beste vriendin? Dromen over seks zijn confronterend. Zeker als je de persoon in kwestie de volgende dag weer ziet. Passie, intimiteit en verlangen; daar staan deze dromen voor. Dromen over seks met iemand die je kent, laten bijvoorbeeld zien dat je behoefte hebt aan meer contact met die persoon. Erotische dromen gaan over passie. Als je vaak seksdromen hebt, mis je misschien wat hartstocht in je leven. Kijk goed naar jouw rol en de rol van je sekspartner in de droom. Wat vind je prettig? Wat wakkert het aan?

Examen

Moet je je eindexamen opnieuw doen? Of droom je dat je je diploma niet gehaald hebt voor het vak dat je uitoefent? Dromen over examens gaan over onzekerheid. Vraag je af waar je onzeker over bent. Wat denk je niet te kunnen? Waar zie je tegenop? Als je droomt over een examen dat je daadwerkelijk hebt gedaan, ga dan eens terug naar die periode in je leven. Hoe voelde je je toen en kan dat gevoel of die houding je op dit moment van steun zijn?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen