Dit is de kracht van heilige geometrie

Dit is de kracht van heilige geometrie Dit is de kracht van heilige geometrie Dit is de kracht van heilige geometrie

Heb je behoefte aan meer stabiliteit in je leven? Wil je vertrouwen op je gevoel?

Maak kennis met de acht geometrische vormen en hun werking: cirkel, vierkant, driehoek, tetraëder (driehoek 4 vlakken), hexaëder (kubus met 6 vlakken), octaëder (8 vlakken), dodecaëder (12 vlakken) en icosaëder (20 vlakken).

Griekse filosoof Plato kwam tot de conclusie dat het universum uit een harmonieus geordende eenheid van geometrische vormen bestaat. Deze hebben elk een unieke betekenis. In Heilige geometrie: de betekenis en de werking van deze vormen maak je kennis met de achtergrond. Weten welke vorm jij kunt gebruiken? Ontdek hoe de acht geometrische vormen jou kracht bij kunnen zetten.

Cirkel

De cirkel staat voor verbinding. Ben je die even kwijt in je relatie, werk of misschien met jezelf? Draag dan een cirkel bij je. Dat kan een steen zijn, een ring, een schijfje hout of een munt; voorwerpen die betekenis hebben voor jou. In de cirkel komt alles samen. Organiseer je een feest, geef je een lezing of bemiddel je tussen twee partijen? Gebruik de cirkel voor verbinding.

Vierkant

Soms kunnen structuur, vastigheid en veiligheid je ontglippen. Je wordt overmand door zenuwen, emoties en angst. Je kunt je draai even niet vinden in een nieuwe situatie. Kortom: behoefte aan stabiliteit. Laat het vierkant je helpen. Draag een vierkante steen bij je, teken een vierkant of ga op zoek naar vierkanten om je heen. Alleen het zien van een vierkant werkt meestal al aardend.

Driehoek

Behoefte aan inzicht en energie? Draag de driehoek bij je. Alle tegenstellingen hebben een midden. Grijs tussen zwart en wit, lauw tussen warm en koud, heden tussen verleden en toekomst. De driehoek toont het gehele plaatje en staat daarmee symbool voor het leven. Moed nodig, vertrouwen in jezelf of een ander, overzicht van een situatie? Gebruik de driehoek.

Tetraëder (piramide)

Durf jij je hart te laten spreken? Wat wil het? En ben je daar al? Hoe kom je dichterbij? De tetraëder wakkert passie, vuur en durf aan. Met een tetraëder boven je bed, in je broekzak of om je nek is je wilskracht niet te stuiten. Deze vorm helpt je spontaner te zijn en te kiezen voor vooruitgang en, indien nodig, verandering.

Hexaëder (kubus)

Moeite met mediteren? Reis je van hot naar her? Kun je niet stoppen met praten? De hexaëder helpt om innerlijke onrust te kalmeren. Vurige, passievolle mensen hebben zo nu en dan baat bij deze vorm. Hij werkt aardend, net als het vierkant, maar nog krachtiger. Droom je onrustig? Leg de hexaëder onder je kussen voor een rustiger nacht.

Octaëder (een achtvlak met gelijke driehoekige vlakken of dubbele piramide)

De octaëder brengt balans tussen uitersten. Heb je liefdesverdriet, rouw je of weet je even niet meer wat je voelt? Deze vorm helpt je om naar je hart te luisteren. In een emotionele storm waai je soms met alle winden mee. Vind je kern terug met een octaëder om je nek, onder je kussen of in je broekzak. Bij voorkeur van groene toermalijn, de steen van het hart.

Dodecaëder (een twaalfvlak met gelijke vijfhoekige vlakken)

Houdt het zingevingsvraagstuk je van de straat? Dan moet je de mystieke vorm dodecaëder hebben. Deze staat voor bewustwording en ontwaken en hoort bij de hogere chakra’s. Deze vorm verbind je met het geheel, met de kosmos. Benieuwd of je op jouw pad zit? Of nieuwsgierig naar wat jij kunt betekenen voor anderen? Mediteer eens met de dodecaëder.

Icosaëder  (een twintigvlak met gelijke driehoekige vlakken)

Wil je iets creëren? Heb je een idee voor een bedrijf, een boek, een project? Wil je je terugtrekken en contact maken met je innerlijke wijsheid? De icosaëder staat voor een stromende beweging, voor naar binnen keren. Hang deze vorm in je kamer of om je nek en mediteer ermee. Je zult zien dat nieuwe inzichten tot je komen.

Volgend artikel
Dit is wat de dood ons kan leren over het leven
Dit is wat de dood ons kan leren over het leven