Margaretha de Vries: een engel in de vorm van een vrouw

Margaretha de Vries: een engel in de vorm van een vrouw Margaretha de Vries: een engel in de vorm van een vrouw Margaretha de Vries: een engel in de vorm van een vrouw

Margaretha de Vries is een bijzondere vrouw, met een speciale achtergrond. Ze werd geboren in een haven, moest vluchten, leefde vervolgens in haar eerste maanden gelukkig met haar ouders op het eiland Levanzo, tot ze op een dag viel en ze een groot deel van haar zichtvermogen verloor. Na zo’n 50 jaar keerde ze samen met fotograaf Bonita Postma en Marije de Jong terug naar de plek die haar maakte tot wie ze is: een engel in de vorm van een vrouw.

Op het eiland blijkt dat Margaretha de Vries overal met open armen wordt ontvangen. Er komen mensen uit de huizen om haar in de armen te sluiten. De verloren dochter is weer terug! Margaretha vertelt over haar werk als healer. “Het is helemaal niet zo ingewikkeld, hoor,” zegt ze. “Je kunt het vergelijken met wat mensen doen als ze buikpijn hebben of een zere nek. Dan leggen ze als vanzelf hun hand erop. Dat is wat ik met mijn handen doe. Vaak zeg ik als iemand bij me komt voor een behandeling: leg maar letterlijk en figuurlijk je hoofd in mijn handen neer, want die voelen waar ik moet zijn, waar de energie geblokkeerd is.”

Met volle aandacht

“Ik probeer met mijn liefde wakker te maken wat door allemaal lagen en sluiers bedekt is. Ik stem als het ware als een radiozendertje met mijn hart af op het hart van de ander. En dan roep ik je beschermengel op; die weet wat je nodig hebt. Het zijn engelen die ons de weg wijzen. Eigenlijk is het de wijsheid van het hart die ik aanroep. Die is vele malen fijngevoeliger en slimmer dan wat dan ook. In het hart huist onze ziel en die ziel weet alles van je heden, je verleden en je toekomst. Daar ben ik van overtuigd.

Ik kan mijn werk alleen maar met volle aandacht doen. Dat kost veel kracht. Ik kan hooguit drie mensen op een dag behandelen, daarna ben ik doodmoe. Maar ik krijg er zoveel voor terug. Ik ga overigens nooit op de stoel van een arts zitten. Als ik iets lichamelijks voel dan zeg ik altijd: ga eens naar je huisarts, laat je bloed prikken of een echo maken.”

‘Engelen by Happinez’

Dé speciale editie die je als fan van Happinez niet mag missen.


Raphaels Bron

De Zandvoortse praktijk van Maragetha de Vries (1966), waar ze werkt als healer en natuurgeneeskundige, heet Raphaels Bron. Ook geeft ze workshops Intuïtieve ontwikkeling en Helen vanuit het hart.

Dit is een fragment uit Happinez 1-2018. Tekst: Marije de Jong

Beeld: fotografie door Bonita Postma

Meer lezen?

8 inspirerende inzichten over stilte.

Volgend artikel
Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter
Heeft jouw ziel heling nodig? Zo kom je erachter