Susan Smit schreef een ode aan de spirituele vrouw

Door Susan Smit
Susan Smit schreef een ode aan de spirituele vrouw Susan Smit schreef een ode aan de spirituele vrouw Susan Smit schreef een ode aan de spirituele vrouw

Daar sta je, prachtige spirituele vrouw, met je gezicht geheven naar het licht, je derde oog geopend, je hart verbonden aan de levende wezens en groeisels om je heen, je handen uitgestrekt om te geven en te ontvangen en je voeten stevig op de aarde.

Door de eeuwen heen ben je bespot, beschimpt, verdacht gemaakt en onderdrukt. Je bent afgestraft en ten val gebracht. Toch stond je elke keer op, want de drang naar aardse ervaringen, schoonheid en liefde was groter dan de angst om weer te vallen.   

Je bent de sjamane – je kent de bezielde, levende natuur net zo goed als de bovenaardse essentie en weet hoe tussen beide niveaus te reizen.

Je bent de vroedvrouw – je beschermt en begeleidt het levengevende aspect van de vrouw en de komst van al wat nieuw en pril is.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

Je bent de wilde, ongetemde vrouw – je eert de wijsheid van het lichaam, viert je zintuiglijke, sensuele aard en beschouwt je seksualiteit als een levenskracht.

Je bent de natuurvrouw – je voelt eerbied voor en wederkerigheid met je natuurlijke omgeving, die je vormgeeft met rituelen en heilzame gewoonten.

Je bent de strijdster – je komt op voor de benadeelden, de dieren, de natuur en al wat heilig is voor jou.

Je bent de heler – je weet hoe je ieders levensenergie kunt verzorgen en opschonen en hoe je het zelfhelend vermogen van het lichaam stimuleert.

Online training Sacred Sexuality

  • Ervaar meer levendigheid, intimiteit en sensualiteit
  • Kom in verbinding met je vrouwelijke energie

Je bent de mystica en de priesteres – je kent de goddelijke samenhang, maakt contact met het hogere en ziet vooruit.

Je bent de kruidenvrouw – je benut de helende kracht van planten, kruiden, paddenstoelen en wortels en staat op jouw beurt in dienst van alles wat leeft.

Je bent de verhalenverteller, de kunstenares, de wisdomkeeper – je geeft ruimte aan het onzichtbare, het diepste diep, dat alleen in mythen, poëzie, kunst en symbolen te vatten valt.

Je bent de heks – je kent en benut je aangeboren band met het magische; het samenwerken met de geestelijke wereld om dingen op aarde te verwezenlijken.

Je bent de wijze vrouw, die haar ervaring en kennis omsmeedt in wijsheid en deelt met de gemeenschap.

Richt je nog eenmaal op, lieve spirituele vrouw, sla het stof van je kleding en kijk naast je: je bent niet meer alleen. Scherm je kwaliteiten en vermogens niet langer af en demp niets van je licht. Voel de ruimte voor het luisterende, het zoekende, het zachte, het intuïtieve, voor heilige woede en diepe liefde. Zoek de handen van voormoeders, zusters en dochters, van mannen die hun vrouwelijke kant kennen, en schijn samen, feller dan je ooit gedurfd hebt, met een gebundelde gloed die een nieuwe weg verlicht.

Moge al het moois dat is onderdrukt, verdacht gemaakt, beschimpt en afgestraft terugstromen in de wereld van nu, die dat zo hard nodig heeft.

Susan Smit

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.
Volgend artikel
Hoe Susan Smit als heks rituelen uitvoert (en dat kun jij ook)
Hoe Susan Smit als heks rituelen uitvoert (en dat kun jij ook)