Wat is de spirit van je woonplaats? Zo kom je erachter

Wat is de spirit van je woonplaats? Zo kom je erachter Wat is de spirit van je woonplaats? Zo kom je erachter Wat is de spirit van je woonplaats? Zo kom je erachter

Wist je dat elke woonplaats een eigen spirit heeft? Of je nu in een dorp of een drukke stad woont, elke plek heeft een spirit waarmee je contact kunt maken. Dat zegt de Amerikaanse sjamaan Sandra Ingerman in haar boek ‘Walking in light‘. 

De spirit van Santa Fe

Toen Ingerman zelf naar Santa Fe verhuisde, kreeg ze haar leven niet goed op de rails. De magie waarover zoveel mensen het hadden, ervoer ze niet. Toen besloot ze in een trancereis contact te maken met de spirit van Santa Fe. Die verscheen aan haar als een mooie vrouw met lang goudblond haar en intens blauwe ogen – spirits hebben overigens geen vaste vorm, ze kunnen voor iedereen een andere vorm aannemen.

De spirit liet Sandra zien op welke manier ze uit lijn was met de energie van haar woonplek, en gaf haar vijf taken (ja, een trancereis kan heel goed de kwaliteit van een sprookje hebben). Sandra voerde vijf taken uit, en daarna draaide haar leven 180 graden. Ook zij begon de magie van Santa Fe te ervaren, en voelt zich er sindsdien thuis.

Beleef je eigen trancereis

De spirit van je woonplaats kun je dus via een trancereis ervaren. Het is handig om dit in het begin met ervaren begeleiding te doen. Hoe vaker je reist, hoe krachtiger deze oefening zal worden.

Stap 1

Zoek een rustige plek in je huis (of eventueel buiten) waar je ongestoord kunt zitten of liggen. Het helpt als je het licht dimt, door de gordijnen dicht te doen of een sjaal of maskertje over je ogen te doen.

Stap 2

Een sjamanistisch drummuziekje helpt om te ontspannen en in een lichte trance te komen. Je bent niet helemaal ‘weg’, je kunt nog gewoon reageren en beslissingen nemen.

Stap 3

Zet je intentie voor een ontmoeting. Je kunt je voorstellen dat je de deur uit gaat, naar een plek die voor jou je woonplaats vertegenwoordigt.

Stap 4

Wie ontmoet je daar? Vraag de spirit hoe je in harmonie met je omgeving kunt leven, hoe je hier liefde en gezondheid kunt manifesteren, of hoe je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten. Misschien krijg je een opdracht, of een symbool of geschenk.

Stap 5

Bedank de spirit als de ontmoeting klaar is, en kom langzaam en bewust terug naar het hier en nu.

Wil je meer lezen over sjamanisme? Dit artikel is onderdeel van ‘Leren over je eigen natuur – Sjamanisme’ uit Happinez ‘Rituelen’, nummer 8-2019.

Meer Happinez?

Volgend artikel
Osho over angst, woede en jaloezie
Osho over angst, woede en jaloezie