Ontmoet de spirit van je woonplaats

Ontmoet de spirit van je woonplaats Ontmoet de spirit van je woonplaats Ontmoet de spirit van je woonplaats

Wist je dat elke woonplaats een eigen spirit heeft? Of je nu in een dorp of een drukke stad woont, elke plek heeft een spirit waarmee je contact kunt maken, zegt de Amerikaanse sjamaan Sandra Ingerman in haar boek ‘Walking in light’.

Toen ze zelf naar Santa Fe verhuisde, kreeg ze haar leven niet goed op de rails. De magie van Santa Fe waarover zoveel mensen het hadden, ervoer ze niet. Toen besloot ze in een trancereis contact te maken met de spirit van Santa Fe. Die verscheen aan haar als een mooie vrouw met lang goudblond haar en intens blauwe ogen – spirits hebben overigens geen vaste vorm, ze kunnen voor iedereen een andere vorm aannemen. De spirit liet Sandra zien op welke manier ze uit lijn was met de energie van haar woonplek, en gaf haar vijf taken (ja, een trancereis kan heel goed de kwaliteit van een sprookje hebben). Sandra voerde de vijf taken uit, en daarna draaide haar leven 180 graden. Ook zij begon de magie van Santa Fe te ervaren, en voelt zich er sindsdien thuis.

Trancereis

De spirit van je woonplaats kun je dus via een trancereis ervaren. Het is handig om dit in het begin met ervaren begeleiding te doen. Hoe vaker je reist, hoe krachtiger deze oefening zal worden.

Zo doe je dat:

Zoek een rustige plek in je huis (of eventueel buiten) waar je ongestoord kunt zitten of liggen. Het helpt als je het licht dimt, door de gordijnen dicht te doen of een sjaal of maskertje over je ogen te doen. Een sjamanistisch drummuziekje helpt om te ontspannen en in een lichte trance te komen. Je bent niet helemaal ‘weg’, je kunt nog gewoon reageren en beslissingen nemen. Zet je intentie voor een ontmoeting. Je kunt je voorstellen dat je de deur uit gaat, naar een plek die voor jou je woonplaats vertegenwoordigt. Wie ontmoet je daar? Vraag de spirit hoe je in harmonie met je omgeving kunt leven, hoe je hier gezondheid en liefde kunt manifesteren, of hoe je gelijkgestemde mensen kunt ontmoeten. Misschien krijg je een opdracht, een symbool of geschenk. Bedank de spirit als de ontmoeting klaar is, en kom langzaam en bewust terug naar het hier en nu.

Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
De nieuwe kijk van Kundalini-yogini Guru Jagat op spiritualiteit
De nieuwe kijk van Kundalini-yogini Guru Jagat op spiritualiteit