De nieuwe kijk van Kundalini-yogini Guru Jagat op spiritualiteit

De nieuwe kijk van Kundalini-yogini Guru Jagat op spiritualiteit De nieuwe kijk van Kundalini-yogini Guru Jagat op spiritualiteit De nieuwe kijk van Kundalini-yogini Guru Jagat op spiritualiteit

Ze heeft een heel nieuwe kijk op spiritualiteit, de Amerikaanse Kundalini-yogini Guru Jagat. Eigenlijk omvat het elke bewuste poging je onzekerheden en zelftwijfel te vervangen door overwinning en menselijkheid, of je dat nou via kunst, muziek, technologie of mode doet. ‘Dat is yoga tech, dat vind ik spiritueel.’ Happinez ging met haar de diepte in.

In haar podcast en videotalks praat de hippe Amerikaanse Kundalini-expert Guru Jagat heel concreet over de wereld waarin we leven, maar soms vervalt ze in raadsels. Dan neemt ze je mee naar het onbekende, mystieke en onbenoembare – maar of je het nu begrijpt of niet, ze raakt altijd wel een snaar. Ze inspireert en daagt je uit om na te denken. Een van haar belangrijkste boodschappen is dan ook dat je je denkvermogen moet blijven ontwikkelen.

Wereldwijd word je beschouwd als leider van een nieuwe generatie seekers. Hoe begon jouw eigen spirituele reis?

“Ik ben opgegroeid in een soort van New Age-circus, waarin we werden omgeven door healers en astrologen. Mijn moeder was geweldig. Ze was een danstherapeut en daarnaast een therapieclown. Mijn broer en ik begonnen daarom bijvoorbeeld al op heel jonge leeftijd met mediteren. Mijn opvoeding was heel bijzonder en eclectisch en ik leerde al vroeg de schatten en valkuilen van de New Age-scene kennen. Vandaar dat ik voor mezelf vooral geïnteresseerd was de middenweg te ontdekken en een leven te leiden hier in deze wereld, maar ook verankerd te blijven met de spirituele principes en het spiritueel bewustzijn die ik heb meegekregen in mijn opvoeding.”

Je zet mensen niet alleen aan het denken, maar daagt ze ook uit om aan het werk te gaan om zichzelf te ontwikkelen. Je praat veel over werkethiek. Wat is volgens jou de sleutel naar verwezenlijken van je ambities en van succes? Manifesteren of hard werken?

“Ik ben een voorstander van je energie de toekomst in gooien om daarmee positieve omstandigheden te creëren. Dat is wat manifesteren is. Het is een krachtig onderdeel van yogatechnologie. Maar energie gaat alle kanten op als je datgene wat je manifesteert niet ondersteunt met discipline en hard werken. Dat maakt je ook betrouwbaar en je zal merken dat betrouwbaarheid je veel brengt. Mensen willen graag met je werken als ze op je kunnen bouwen en bieden je kansen. Het is de werkethiek van de oostkust die me zo ver heeft gebracht en waardoor ik kansen kreeg aangereikt. Een van de dingen waar ik zelf heel sterk in geloof en kenmerkend is voor hoe ik mijn leven leid, is dat je nooit de kans voorbij moet laten gaan om jezelf verder te ontwikkelen bij je spirituele leraar. Maak er een prioriteit van en show up.”

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Wat betekent verlicht zijn volgens jou? Is het iets dat we allemaal kunnen bereiken?

“Je wezen is eeuwig, maar dit lichaam is sterfelijk en aan het einde van je leven wil je terug kunnen kijken en het verhaal vertellen van wat je hebt bereikt en wat je hebt gerealiseerd. Vervulling is heel zeldzaam, maar je kunt het bereiken door het juiste momentum te pakken.”

Bestaat er zoiets als authentieke bestemming en hoe weten we wat onze weg is?

“De manier waarop we onze gaven gebruiken is aan verandering onderhevig. Om de vijf, misschien zelfs om de twee jaar, vinden mensen zichzelf opnieuw uit. Misschien weet je niet precies wat je bestemming is. En dat is oké. Als je niet weet waarom je hier bent, heb je maar één opdracht en die is eigenlijk heel eenvoudig: creëer op elk moment van elke dag meer waardigheid, meer vriendelijkheid en meer oprechte interactie tussen jou en de ander. De energie die daaruit voortkomt, opent de deuren naar jouw pad, jouw bestemming, en geven je als vanzelf meer richting en snelheid om te komen waar je moet zijn.”

Meer lezen?

Volg haar online yogalessen via www.rama-tv.com, luister naar haar podcast ‘Reality Riffing with Guru Jagat‘ of lees haar boek ‘Invincible Living‘.

Meer Happinez?

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
Maak gebruik van de kracht van Aartsengelen
Maak gebruik van de kracht van Aartsengelen