Deze 12 punten belemmeren mogelijk jouw manifestaties

Deze 12 punten belemmeren mogelijk jouw manifestaties Deze 12 punten belemmeren mogelijk jouw manifestaties Deze 12 punten belemmeren mogelijk jouw manifestaties

Heb je het idee dat je manifestaties zich maar niet realiseren? Soms belemmer je jezelf zonder dat je het wilt of weet. Volgens Tanya Carroll Richardson maken veel mensen deze 12 fouten (onbewust) wanneer ze gaan manifesteren. In welke herken jij jezelf?

Tip: gebruik je intuïtie om erachter te komen welk punt jou het meest in de weg staat. Vraag je hogere zelf voor een nummer tussen 1 en 12.

1. Je staat er niet voor open

Ben jij altijd druk? Soms, wanneer mensen te actiegericht zijn, kunnen ze manifestaties blokkeren. Probeer je drang naar controle te beteugelen en laat het universum je leiden.

2. Je hebt lage verwachtingen

Misschien heb je in het verleden slechte ervaringen gehad met geld of liefde, en zijn je verwachtingen een beetje teveel naar beneden bijgesteld. Verhoog je verwachtingen, bijvoorbeeld voor wat je in een partner wilt, en kijk of de resultaten veranderen.

Online training Manifesteren

  • Laat je dromen en verlangens werkelijkheid worden

  • 7 lessen over de basis van manifesteren

  • Alleen in maart: 10,- korting met code MANIFESTEREN10

3. Je bent te eigenzinnig

Als je teveel gehecht bent aan specifieke details van je manifestatie, kan dit een buzz kill zijn voor het universum. Deze houding kan er ook voor zorgen dat je je er niet van bewust bent wanneer kansen op je pad komen, omdat het niet precies voldoet aan jouw ideale criteria. Sta open voor wat het leven je brengt.

4. Je probeert teveel

Als je teveel probeert om iets te manifesteren, kan dit het proces in de weg zitten. Vertrouw op het universum.

5. Je zorgt niet goed genoeg voor jezelf

Als het universum ziet dat je overweldigd bent, kan het je gaan beschermen door niet teveel in je leven te brengen. Zorg goed voor jezelf door bijvoorbeeld genoeg te bewegen, goed te eten, voldoende te slapen en te mediteren.

6. Je creëert niet genoeg ruimte

Voordat je iets manifesteert, moet er eerst ruimte voor zijn in je leven. Kijk om je heen wat je kunt laten gaan om zo ruimte te maken voor nieuwe dingen. Denk bijvoorbeeld aan een klus, een hobby of rommel die niet meer nuttig is.

 7. Je zit vast in het verleden

Het is normaal om terug te denken aan je verleden en om na te gaan wat je anders zou doen als je de tijd terug kon draaien. Maar als je in gedachten veel tijd in het verleden doorbrengt en je daar druk over maakt, blijf je vastzitten in dezelfde energie en dezelfde patronen. Verwerk gebeurtenissen en emoties uit het verleden en kijk naar de toekomst.

8. Je wil iets manifesteren dat niet in lijn ligt met je lotsbestemming

Als je bijvoorbeeld leraar wil worden, maar jouw lotsbestemming ligt elders, kun je stuiten op obstakels in je lerarencarrière. Vraag jezelf af: waar word ik echt blij van? Waar ben ik goed in? En hoe kan ik anderen het beste van dienst zijn?

9. Je leeft niet in harmonie met de aarde

Een belangrijk onderdeel van manifestatie is nederigheid. Een bewuste consument zijn, kan je echt helpen om je manifestaties op gang te brengen. In harmonie zijn met de natuur brengt je in het natuurlijke ritme van het leven en dat zorgt ervoor dat je manifestatie sneller verloopt. Alles is één.

10. Je negeert de goddelijke timing

Timing is everything. Helemaal als het aankomt op manifesteren. Je kunt wat er in je leven komt niet overhaasten of vertragen.

11. Je let niet op de tekens van het universum

Zodra je een intentie hebt gezet en actie gaat ondernemen, begin je een dialoog met het universum. Let op synchroniciteiten, onderbuikgevoelens, vooruitziende dromen et cetera. Deze tekens van het universum kunnen je begeleiden op je manifestatiereis en je in de juiste richting sturen.

12. Je onderbewuste wil het niet

Soms dénk je dat je iets wilt, maar diep vanbinnen, op het onderbewuste niveau, wil je het eigenlijk niet. Probeer je iets te manifesteren? Word dan stil en vraag je hogere zelf: is er een deel van mij dat dit niet wil, en waarom?

Wees lief voor jezelf

Manifesteren is een kunst. Soms belemmer je jezelf zonder dat je het wilt of weet. Dit zijn slechts hulpmiddelen die je verder kunnen helpen op je manifestatiereis. Wees lief voor jezelf, bestraf jezelf niet en prijs jezelf voor iedere stap die je zet.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.

Meer lezen over manifesteren?

Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein.

Volgend artikel
Hoe goed kun jij manifesteren? Doe de test!
Hoe goed kun jij manifesteren? Doe de test!