Ontdek vier verschillende soorten inzichtkaarten

Ontdek vier verschillende soorten inzichtkaarten Ontdek vier verschillende soorten inzichtkaarten Ontdek vier verschillende soorten inzichtkaarten

Passende tarot- en orakelsets vind je meestal intuïtief, maar soms is het lastig om in te schatten waar je zelf het prettigst mee werkt. Zie je door de bomen het bos niet meer en heb je behoefte aan een krachtige set? Wij zetten vier van onze favorieten op een rijtje, zodat je zelf kunt kiezen welke het beste bij jou past.

Krachtdierendeck

Binnen natuurreligies worden dieren gezien als spirituele gidsen die een specifieke wijsheid, raad of bemoediging kunnen brengen. Zo kan een krachtdier op je pad verschijnen wanneer je een steuntje in de rug kunt gebruiken, maar ook als er juist een les te leren valt. Daarnaast kan een krachtdier je helpen met een nieuw perspectief of inspiratie om een andere weg in te slaan. In een krachtdierendeck zijn de symbolische eigenschappen van verschillende krachtdieren vastgelegd. Door middel van een legging kun je ontdekken welk krachtdier op dat moment bij je past én welke boodschap of les dit dier je komt brengen. Vragen om aan dit orakel te stellen zijn bijvoorbeeld: ‘welk krachtdier kan me helpen in deze situatie?’ En ‘wat kan ik leren van de symboliek van dit dier?’. 

Wil je zelf aan de slag? Dan kun je kiezen uit verschillende decks, zoals het engelstalige Wild Unknown Animal Spirit Set of ons eigen krachtdierendeck: met 40 krachtdieren die je zelf tegen kunt komen, prachtig geïllustreerd door Margot Holtman. 

Affirmatiekaarten

Affirmaties zijn positieve boodschappen die je niet alleen inzicht geven, maar je ook helpen herinneren aan de kracht en wijsheid die je diep van binnen al bezit. Een affirmatiedeck bestaat uit verschillende kaarten met affirmaties, waarmee je dagelijks een intentie kunt zetten. Door de affirmatie te herhalen kun je je gedachten positief beïnvloeden – dit betekent niet meteen dat je alleen maar blije gedachten hebt, maar dat je bewuster wordt van je eigen denkpatronen. Het geeft inzicht, kracht en helpt je om situaties vanuit een andere manier te bekijken, zodat je zelf andere keuzes kunt maken.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
  • Leer je eigen tarotleggingen duiden
  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Affirmatiekaarten trek je het liefste vanuit je intuïtie: leg de kaarten met de affirmatie naar beneden en gebruik je linkerhand om er een te kiezen.

Inner Compass Cards

Neel van Lierop bedacht de Inner Compass Cards, die je helpen om je innerlijke kompas te vinden en richting te wijzen op je persoonlijke pad. De set bevat 49 prachtig gestileerde kaarten vol symboliek en wijsheid. Doordat je de kaarten blind trekt, openen de kaarten een luikje naar je onderbewuste. Ze kunnen je helpen bij persoonlijke groei en zijn eenvoudig in gebruik. De Inner Compass Cards zijn daarom geschikt voor iedereen. Je ontvangt ook een handleiding bij deze set, met begeleidende teksten die je helpen de kaarten te interpreteren en inzichten te integreren. 

Naast de Inner Compass Cards zijn er nu ook Inner Compass LOVE Cards, speciaal voor iedereen die het thema ‘liefde’ meer aandacht wil geven- in de breedste zin van het woord. 

Tarotkaarten

Op iedere tarotkaart staan personen en symbolen uitgebeeld die samen een tafereel vormen. De betekenis van deze kaarten kunnen betrekking hebben op thema’s die spelen in je eigen leven. Vaak gaat het om een diepere betekenis en symboliek achter de afbeelding. De kaarten doen dus geen voorspelling, maar helpen je op spelenderwijs dichter bij je eigen innerlijke weten te komen. Als je net begint met het duiden van tarotkaarten dan kun je gebruik maken van een gids waarin je een beknopte uitleg van de kaart kunt vinden. Nóg leuker is het om zelf te associeren en op die manier betekenis te geven aan de kaarten. Zo ontdek je niet alleen meer over de kaarten, maar vooral ook over jezelf.

Het bekendste tarotdeck is het Rider Waite tarotdeck, wat veel door beginners wordt gebruikt. Maar ook ons eigen Happinez tarotdeck is heel geschikt voor beginners. De kaarten zijn geïllustreerd door kunstenares Ez Silva en zijn ieder een kunstwerkje op zich. 

Inzichtkaarten in de Happinez shop

In de Happinezshop vind je de bovenstaande inzichtkaarten (en nog meer) in één overzicht. En als je vóór 22:00 uur bestelt, heb je op werkdagen jouw favoriete deck de volgende dag al in huis.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over (tarot)kaarten?

Tarotkaarten als spiegel: dit hebben ze jou te vertellen.

Volgend artikel
Tarotkaarten bij de hand? De drie fijnste leggingen op een rij
Tarotkaarten bij de hand? De drie fijnste leggingen op een rij