Tarotkaarten bij de hand? De drie fijnste leggingen op een rij

Tarotkaarten bij de hand? De drie fijnste leggingen op een rij Tarotkaarten bij de hand? De drie fijnste leggingen op een rij Tarotkaarten bij de hand? De drie fijnste leggingen op een rij

En? Heb je al een set tarotkaarten? In dit tarotartikel las je wat tarot is en welke kaarten een set bevat. Nu is het tijd voor een legging.

Een tarotlezer legt meestal kaarten voor anderen. Gaaf natuurlijk, maar oefen eerst met jezelf. Welke vraag houd je momenteel bezig? Deze drie leggingen helpen je bij het vinden van het antwoord.

Tarottip

Schud de kaarten goed en pak ze met je linkerhand; dat is je intuïtieve hand.

Zwaarden 1

Je krijgt een zwaard aangereikt dat staat voor nieuwe mogelijkheden in denken en voelen. Je krijgt een betere kijk op een situatie en dat kan fijn zijn, maar ook onbehaaglijk.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn

  • Leer je eigen tarotleggingen duiden

  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Legging 1: Keuzelegging

Je staat voor een lastige keuze. Reizen of sparen, stoppen als bandzangeres of doorgaan, verder gaan met deze lastige klant of niet? De keuzelegging bied je inzicht in twee mogelijke uitkomsten.

Voor deze legging heb je zeven kaarten nodig. Schud ze, spreid ze uit en pak ze één voor één. Trek eerst de beginkaart en leg die gesloten neer. Deze kaart staat voor de keuzesituatie. Dan pak je drie kaarten die staan voor je eerste keuze en drie die staan voor je tweede keuze.

Als je klaar bent, draai je ze om en begint het analyseren. Je hebt misschien een lichte voorkeur voor één van de keuzes. Geen probleem, maar lees de kaarten eerlijk. Schrijf je analyse op en maak een foto van de kaarten. En? Ben je eruit?

Tarottip

Als kaarten ondersteboven liggen, hebben ze de omgedraaide betekenis. Als je daarmee wilt werken, schud de kaarten dan door ze op een vlakke ondergrond door elkaar te husselen.

Bedenk wel goed of je dit wilt, want de meeste kaarten zijn positief. Een omgedraaide kaart is dat dus niet.

De Maan

Emoties komen en gaan, inwijding in het gevoelsleven, thuiskomen bij jezelf.

Legging 2: Driekaartlegging

Even snel kaarten leggen tussen de bedrijven door? Dan is de driekaartlegging geschikt. Wat moet ik weten over mijn relatie? Zal ik nu een nieuwe carrièrestap maken? Waarom hebben mijn vriendin en ik zo weinig contact?

Bij de driekaartlegging selecteer je drie kaarten die staan voor 1) verleden 2) heden 3) toekomst of 1) lichaam 2) verstand en 3) geest. In het geval van een relatie: 1) jouw gevoel 2) het gevoel van de ander en 3) de effecten op de relatie. En zo zijn er vele invullingen mogelijk. Zoek op Pinterest naar ‘tarot spreads’ en haal je hart op!

Tarottip

Er zijn veel soorten tarotsets. Traditionele en moderne versies. Belangrijk is vooral dat je de set mooi vindt en er dus graag mee werkt.

Bekers 7

Deze kaart staat voor aardse verleidingen en verlokkingen, getoond in zes bekers. In de zevende beker toont zich het mystieke. Durf je die weg in te slaan?


Legging 3: Hoefijzerlegging

Voor de hoefijzerlegging trek je zeven kaarten die je gesloten in een hoefijzervorm neerlegt. Kaart één ligt linksonder, kaart zeven rechtsonder.

De legging is bedoeld voor een open vraag waar je een uitgebreid antwoord op wilt hebben. Waarom komt deze relatie niet van de grond? Ga ik in het buitenland wonen? Kan ik mijn eigen bedrijf beginnen?

De zeven kaarten staan voor 1) verleden 2) directe heden 3) nabije toekomst 4) vraag waar de vraagsteller antwoord op wil krijgen 5) houding van iemand uit je omgeving die met de vraag te maken heeft 6) obstakel 7) resultaat van de vorige zes kaarten.

Tarottip

Een tarotset bevat een paar heftige kaarten, zoals bijvoorbeeld de Duivel. Lastig om zo’n kaart voor jezelf te duiden. Een prettig boek hierbij is Creatief Inzicht door Tarot van Ton Peters.

Peters beschrijft alle kaarten uitgebreid, benoemt wat de uitdaging is of wordt, maar focust op de positieve ontwikkeling. Wel zo fijn!

De Keizer

Ervaring opdoen, spelen, stichten, avonturen aangaan, drijvende kracht.

Met deze drie leggingen kun je aan de slag. Ga op zoek naar een fijne set tarotkaarten met dito boek en leef je uit. In het laatste artikel van dit drieluik zal kaarten leggen voor anderen centraal staan en de ervaring van een tarotlezeres Deborah Ribbink.

Kijktip

Op het YouTube kanaal van Deborah vind je haar maandleggingen voor alle sterrenbeelden.

Happinez tarotkaartendeck

Wist je dat we nu ook onze eigen tarotkaartendeck hebben? De 78 door kunstenaar Ez Silva magisch geïllustreerde kaarten zitten vol symboliek. Ze bevatten een diepere laag en kunnen je inzicht geven in wat diep in jou leeft en richting geven. Ze nodigen je uit om lessen te zien in alles wat op je pad komt en geven je zo de kans om te groeien. Of je nu wilt kennismaken met tarot of al veel ervaring hebt: dit nieuwe deck past bij iedereen. Het deck bestel je nu in de Happinez shop.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over tarot?

De Duivel, het Oordeel, wat tarotkaarten zeggen over jezelf.

Volgend artikel
Ayahuasca-ceremonie: dit is wat je moet weten
Ayahuasca-ceremonie: dit is wat je moet weten