Betekenis tarotkaart 14 – Matigheid

Betekenis tarotkaart 14 – Matigheid Betekenis tarotkaart 14 – Matigheid Betekenis tarotkaart 14 – Matigheid

Steekwoorden

 • Balans
 • Harmonie
 • Geduld
 • Innerlijke rust
 • Doel
 • De middenweg

Dit zie je op de kaart:

Een engel giet water, wat lijkt van de ene in de andere Kelk. Heel aandachtig. Het valt er niet uit, maar verbindt op wonderlijke wijze beide Kelken. De boodschap: de levensenergie stroomt volop! Om haar hoofd straalt een halo, wat laat zien dat ze een verlicht wezen is. Ze balanceert: de ene voet staat op de grond, de andere raakt het water. Het is belangrijk om goed geaard te zijn én mee te stromen op de golven van het leven. Op de achtergrond loopt een pad de bergen in. Het leidt naar het licht. De kroon erboven laat zien dat dit de weg is naar jouw levensbestemming.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis ‘Matigheid’

De Dood heeft je leven overhoop gehaald. Je staat op uit de chaos. Nu is het tijd om te herstellen, om je balans te hervinden. Een nieuw innerlijk evenwicht, zodat de levensenergie moeiteloos door je heen kan golven. Op welk gebied mag er meer flow in jouw leven komen? Wat kun je doen (of juist laten!) om het meer te laten stromen?

Blijf vooral kalm, adviseert de engel van Matigheid, óók in stressvolle situaties. Jij weet hoe je moet omgaan met hectiek. Het is nu belangrijk om de gulden middenweg te bewandelen, want die brengt jou innerlijke vrede. Vermijd extremen – kies voor de gematigde aanpak. Focus op wat jij wil en neem alle tijd om dit te bereiken. Je weet: geduld is een schone zaak… Kun jij dit geduld opbrengen? Lukt het jou om soms even niets te doen?

Kijk eens naar de engel. Ze mengt heel rustig. Een scheutje hier, een scheutje daar. Ze voelt steeds of het klopt: is het in evenwicht? Het gaat om kleine veranderingen. Vaak heeft een minuscule aanpassing al een groots effect. Het is pure alchemie: je brengt elementen samen en er ontstaat iets nieuws. Ze stimuleert jou om je eigen levensmix te vinden. Hoe ziet die eruit?

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
 • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
 • Leer je eigen tarotleggingen duiden
 • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

 • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
 • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva

Volgend artikel
Susan Smit over de kracht van amuletten en talismannen
Susan Smit over de kracht van amuletten en talismannen