Betekenis tarotkaart 6 – De Geliefden

Betekenis tarotkaart 6 – De Geliefden Betekenis tarotkaart 6 – De Geliefden Betekenis tarotkaart 6 – De Geliefden

Steekwoorden

 • Ware liefde
 • Relaties
 • Harmonie
 • Gelijkwaardigheid
 • Keuzes
 • Dilemma’s

Dit zie je op de kaart:

Boven een naakte man en vrouw hangt een aartsengel. Zij zegent ze. Het landschap is vruchtbaar, als een paradijs. Achter de vrouw staat een appelboom met een slang erin. Zij vertegenwoordigen de aardse verleidingen die op de loer liggen. Achter de man staat een vlammenboom, die staat voor passie. De engel doet haar best om de twee te herinneren aan hun innige verbinding met het ‘goddelijke’.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis

Deze kaart gaat over het hebben van een harmonieuze verbinding. Het kan gaan om een liefdesrelatie, maar ook om een vriendschap of een andere diepe verbintenis. Jullie voelen wederzijdse liefde, respect en compassie. Net als De Geliefden op de kaart geven jullie je helemaal bloot. Het sleutelwoord in jullie relatie is gelijkwaardigheid.

De Geliefden laten zien dat ware liefde een optelsom is: twee mensen, twee zielen, komen samen en groeien. Je zou kunnen zeggen, één plus één is drie. Ze vinden het fijn om samen te zijn, maar ze hebben elkaar niet nodig. Beiden zijn volledig happy in hun eentje. De grote vraag is: voel jij je compleet of heb je een ander nodig voor jouw geluk? Verlies jij jezelf in een partner of blijf je trouw aan jezelf, aan jouw behoeftes en verlangens?

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
 • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
 • Leer je eigen tarotleggingen duiden
 • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Deze kaart staat dus óók stil bij de verhouding die jij met jezelf hebt. Hoeveel liefde voel jij voor jezelf? Mag jij helemaal jezelf zijn? En hoe is jouw ‘innerlijk huwelijk’: de balans tussen het mannelijke en het vrouwelijke in jou? Misschien is de yin-energie overheersend, misschien de yang.

Tot slot: De Geliefden is een kaart die in een legging kan verschijnen als je voor een essentiële keuze staat. Zoals Adam en Eva in het paradijs… Ga je voor ‘aardse’ verleidingen of het ‘goddelijke’? Kies jij met je hoofd of met je hart? En kies je voor jezelf? De Geliefden herinneren jou eraan om een keuze te maken die in harmonie is met wie jij werkelijk bent.

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

 • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
 • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva

Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 7 – de Zegenwagen
Betekenis tarotkaart 7 – de Zegenwagen