Betekenis tarotkaart 12 – De Gehangene

Betekenis tarotkaart 12 – De Gehangene Betekenis tarotkaart 12 – De Gehangene Betekenis tarotkaart 12 – De Gehangene

Steekwoorden

  • Pauze
  • Reflectie
  • Overgave
  • Nieuwe perspectieven
  • Innerlijke vrede

Dit zie je op de kaart:

Een man hangt met zijn rechtervoet aan een boom, die je ook kunt zien als de wereldboom. De boom symboliseert een T-kruis, ook wel het Tau-kruis genoemd, dat hemel en aarde met elkaar verbindt.
Hij hangt ondersteboven, maar lijkt dit niet vervelend te vinden. Zijn uitstraling is ontspannen en vredig. Rond zijn hoofd straalt een halo. Zijn linkerbeen zit achter het rechterbeen, waardoor er nog een kruis ontstaat.

Illustraties van Ez Silva uit het Happinez Tarotdeck

Betekenis ‘De Gehangene’

Wat gebeurt er als je ondersteboven hangt? Dan bekijk je de wereld op zijn kop! Je ziet zaken in een ander perspectief; je kijk op het leven verandert. Wat normaal of vanzelfsprekend leek, is het opeens niet meer. Dat is ook precies wat deze kaart beoogt.

De Gehangene stimuleert jou om een pauze te nemen en stil te staan bij je mindset. Reflecteer eens op jouw gedachten, patronen, zienswijzen… Welke visie mag je bijstellen? Welke ideeën dienen jou en welke brengen je geen stap verder? Zijn advies: laat gedachten die jou belemmeren in je ontwikkeling los.


Geef je over en vertrouw erop dat deze pauze goed en vruchtbaar is, al voelt het misschien helemaal niet zo. Want: als jij je manier van denken en dus kijken verandert, veranderen de dingen waarnaar je kijkt. Je krijgt nieuwe inzichten, je bewustzijn groeit, zoals de halo om zijn hoofd duidelijk laat zien.

Op zoek naar antwoorden op jouw levensvragen?

Volg onze award-winnende training Tarot, meer dan 2.215 trainees gingen je voor
  • Wijsheden en tips van tarotdeskundige Ingrid de Bruijn
  • Leer je eigen tarotleggingen duiden
  • Cadeau: luxe Happinez Tarotdeck

Kun jij je vrijwillig overgeven aan momenten van bezinning, zoals De Gehangene? Hij hangt er ontspannen bij, alsof het zijn eigen keuze is. Of dwingt het leven jou tot stilstand, met zachte of hardere hand? Als deze kaart in een legging langskomt, kan het betekenen dat er zaken op privé- of werkgebied onverwacht stoppen. Kun jij het ‘bungelen’ verdragen? Hoe ga jij om met een gevoel van machteloosheid? Het heeft geen zin om je te verzetten. Je bent (vast)gebonden aan deze situatie. Het is een kwestie van verdragen en aanvaarden wat is.

Deze tekst en illustraties komen uit het Happinez Tarotdeck. Ontdek het deck hier:

Wil je weten wat vandaag je te bieden heeft? Trek een gratis kaart uit het Happinez Tarotdeck

Credits:

  • Deze tekst komt uit de tarotgids die je krijgt bij het Happinez Tarotdeck, en is geschreven door Roos Tesselaar in samenwerking met tarotlezeres Ingrid de Bruijn
  • De illustraties zijn speciaal voor Happinez gemaakt door kunstenares Ez Silva

Volgend artikel
Betekenis tarotkaart 13 – De Dood
Betekenis tarotkaart 13 – De Dood