Tips van drie healers om je grenzen energetisch te beschermen

Tips van drie healers om je grenzen energetisch te beschermen Tips van drie healers om je grenzen energetisch te beschermen Tips van drie healers om je grenzen energetisch te beschermen

Bij jezelf blijven en aarden; simpele en essentiële tips om niet te verdrinken in je sensitiviteit. Maar makkelijk zijn ze niet altijd toe te passen.

In essentie zal iedereen een vergelijkbare mate van gevoeligheid hebben, alleen voor sommige mensen dringt het zich wat meer op de voorgrond. En of je daar nu een naam (hoogsensitief, paranormaal begaafd, spiritueel enz.) aan geeft of niet, als jij je op wat voor manier dan ook overrompeld voelt, wil je weten hoe je daarmee om kunt gaan. Drie tips vanuit verschillende healing-hoeken om je grenzen af te bakenen.

1. Kinesioloog: zorg dat je 100% geaard bent

Energetische leegloop en disbalans komen vaak voor als je niet helemaal lekker in je lijf zit. Een kinesioloog kan daarbij helpen. Deze persoon leest en communiceert met je lichaam. Waar bevindt zich disbalans? Voor welke stoffen ben je gevoelig? Hoe breng je je lijf weer in evenwicht? Gedurende een traject verhoogt een kinesioloog in samenwerking met jouw lijf je aardingspercentage. Zo kan het zijn dat je maar voor 30% geaard bent als je start met het traject. Het verhogen van je aardingspercentage helpt om dichter bij jezelf te komen en te blijven.

2. Yogi: breng je chakra’s in balans

Als je zeven chakra’s in disbalans zijn, voel je je niet lekker. Misschien voel je je wel eens té geaard en daarmee zwaarmoedig of leef je totaal met je hoofd in de wolken en voel je je niet verbonden. Chakra’s helpen je om grip te krijgen op je lijf. Door middel van yoga breng je je chakra’s en hun activiteit weer in balans. Welke chakra’s bij jou actief en minder actief zijn, kun je gemakkelijk achterhalen door de thema’s waarmee de chakra’s samenhangen.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper

3. Medium: verklein je auraveld

Je kent het wel: je pikt emoties, sferen en misschien zelfs gedachten op en loopt al snel over. Dit kan zowel ’s nachts (in je dromen) als overdag gebeuren. Het is dus de kunst om je bewust te worden van wat van jou is. Hoe? Door in gedachte je auraveld te verkleinen of de energie die vanuit je kruinchakra ‘opstijgt’ te visualiseren als een smalle streep in plaats van een wijd openstaande tunnel. Als je hier de tijd voor neemt, voel je meteen verschil. Een leuke oefening om de grootte van je auraveld te testen: ga in een ruimte staan met je ogen dicht en laat iemand je vanaf ongeveer vijf meter afstand langzaam naderen. Geef het aan als je voelt dat diegene jouw aura betreedt. Je zult er versteld van staan hoe ver weg diegene dan nog van je af staat. Ga maar eens na wat een bezoekje aan een supermarkt met je energie doet als je je auraveld niet bewust verkleint.


Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Ontmoet de spirit van je woonplaats
Ontmoet de spirit van je woonplaats