God Box: zo geef je gepieker een plekje

God Box: zo geef je gepieker een plekje God Box: zo geef je gepieker een plekje God Box: zo geef je gepieker een plekje

Als je het gevoel hebt dat je teveel in je hoofd zit of merkt dat je vastloopt, hou je dan vast aan een hoger plan. Stop al je angsten, wensen en zorgen in de ‘God Box’. 

Dit vertrouwen in de liefde of het goddelijke kan volgens de Amerikaanse Tosha Silver, spiritueel gids, een hoop rust en ruimte creëren. Hoe deze God Box werkt, leggen we je uit.

Loslaten

Een God Box werkt vrij makkelijk: als je ergens over piekert, schrijft je het op een briefje en stop je het in een doos. Het maakt niet uit wat voor God je erbij voorstelt, schrijft Tosha: misschien is het je eigen hoogste wijsheid, of de kracht die de vogels in de lucht houdt. Als je dan toch weer piekert zeg je tegen jezelf: ‘Het zit in de goddelijke doos, het is al opgelost.’

Je kunt zoveel problemen erin stoppen als je wilt, maar geef ze elk tenminste 21 dagen lang de kans in de God Box.

Het verhaal van Tosha

Zelf was Tosha op haar 25 op zoek naar een appartement in San Francisco. Iedereen wist haar te vertellen dat het onmogelijk was; de huizenmarkt was een ramp. Ze schreef op een briefje; ‘Ik word vanzelf geleid naar mijn eerste woning, op de juiste tijd. Er wordt al aan gewerkt.’ Binnen een maand vroeg een dierenarts tussen neus en lippen door: ‘Ben je nog op zoek? Ik weet wel iets.’ Het was perfect; vijftien jaar heeft ze er gewoond.

Denk vanuit je hart

Een yogadocente die Tosha kende maakte zich zorgen omdat er steeds minder mensen les kwamen nemen. Ze zag alle andere yogascholen als concurrentie en piekerde constant over haar financiën. Tosha stelde haar voor het anders te gaan zien. ‘Als je niet vanuit je onderste overlevings-chakra denkt, maar vanuit je hart,’ zei ze tegen haar, ‘gebeuren er wonderen.’

De yogalerares kreeg een gebed mee om vaak te zeggen: ‘Ik ben beschikbaar voor mensen die mijn lessen nodig hebben. Laat me helpen om het lijden te verlichten. Het goddelijke is mijn bron van voorspoed en zal me erbij helpen.’ Binnen korte tijd kwamen er steeds meer klanten naar haar toe en ze verdiende zoveel dat ze zelfs gratis les kon geven aan mensen met een smalle beurs.

Wil je meer lezen over de bevrijdende leer van Tosha Silver? Dit artikel is onderdeel van ‘Wat je nodig hebt, komt naar je toe’, een artikel uit Happinez ‘De rijkdom van verbinding’ (Nr. 7-2019). In dit artikel hebben we nog veel meer wijsheden van Tosha voor je op een rijtje gezet. 


Meer Happinez?

Volgend artikel
Organiseer je een diner deze kerst? Met deze tips blijf je ontspannen
Organiseer je een diner deze kerst? Met deze tips blijf je ontspannen