Zonnehoroscoop: wat zullen de komende maanden voor jou betekenen?

In mei en juni zijn de planeten Venus (liefde) en Mercurius (communicatie) onze gidsen. Ze moedigen ons aan om verliefd te worden, contact te maken met elkaar en om erop uit te gaan. Goed om te weten: in mei ligt de nadruk meer op Venus, in juni heeft Mercurius de overhand. Wat betekent dat voor jou? Ontdek het in deze zonnehoroscoop.

Beelden: illustrator: Cecile Vrinten

Deel met vrienden:

Ram

Venus is jou in mei bijzonder gunstig gezind. Is er iemand die je zou willen veroveren, het hof maken, uitnodigen voor een date? Doe dat dan als Venus in Tweelingen staat en jou helpt om de woorden te vinden die rechtstreeks landen in het hart van de ander. Het moment is perfect om tot expressie te brengen wat je wilt, om uitdrukking te geven aan je gevoelens. Terwijl je het meestal makkelijker vindt om met daden te laten zien wat je voelt, stromen de woorden nu moeiteloos. Je zult merken dat je daarmee niet alleen iemands liefde kunt veroveren, maar dat je ook een aura van sympathie uitstraalt. Je hebt in mei de gun-factor!

Mercurius staat zowel in mei als in juni in Tweelingen, wat jou niet alleen helpt om jezelf uit te drukken in zaken van de liefde, maar op elk gebied waar jij woorden nodig hebt. Als je iets wilt verkopen bijvoorbeeld, of een spreekbeurt wilt houden. Het is net magie, de woorden komen vanzelf, alsof denken en spreken tegelijk gaan. Je hoeft je niet eens voor te bereiden.

Laat je niet in de war brengen door verhalen dat Mercurius vanaf 29 mei retrograde (achteruit) gaat lopen. Dat is wel waar, maar dat doet niets af aan jouw vermogen tot expressie. Over Mercurius retrograde worden veel verhalen verteld, maar die zijn helemaal niet onderbouwd. Het betekent voor jou alleen maar dat je nóg langer kunt genieten van Mercurius’ steun in het teken Tweelingen.

Venus schuift op 2 juni door naar het teken Kreeft. Daar vraagt ze jou om je liefdesleven thuis te vieren, samen in de geborgenheid van tuin en slaapkamer. Dat is de plek waar je het gevoel voor de ander kunt laten stromen. Woorden worden minder belangrijk, elkaar aanraken of in stilte samen zijn des te meer. Zorg dat de huiselijke omgeving een goede plek is om samen te zijn. Besteed aandacht aan inrichting; geef je huis een make-over met warme kleuren en materialen die uitnodigen om te ontspannen, die zacht aanvoelen. Alles wat jou en je partner een veilig gevoel geeft. Ook samen koken en van het eten genieten is een manier om liefde te delen, als Venus door Kreeft gaat. Breng je deze maand single door? Ook dan is het goed om te zorgen voor een fijne thuisplek waar je jezelf omringt met alles wat je mooi vindt.

Stier

Mercurius helpt je om de innerlijke dialoog te verbeteren. Dat vertaalt zich vooral in de boodschap van meer eigenwaarde. De punten waarop je twijfelt aan jezelf en aan wat je waard bent, kunnen aandacht krijgen in de gesprekken met jezelf en met anderen. Die gesprekken kunnen jou helpen om in te zien hoe waardevol je bent als vriendin, familielid of buurvrouw. Het hoeven niet eens gesprekken te zijn, het kan ook gaan om een welgemeend compliment dat iemand terloops geeft en dat bij jou diep vanbinnen aankomt.

Het gaat niet om afrekenen met diepe trauma’s, maar meer om de oppervlakkige alledaagse onzekerheden waarmee je jezelf kunt plagen. Negatieve gedachtes die nergens op gebaseerd zijn, maar die er telkens weer insluipen, omdat ze een doelloze gewoonte zijn geworden. Denk bijvoorbeeld aan de opvatting dat het beter is om bescheiden te zijn: hoeveel mensen weren daardoor niet onbewust een complimentje af? Of aan gekke gedachtes als ‘maar dat kan ik helemaal niet’. Met de ondersteuning van Mercurius doorzie je dat het niet klopt om steeds zulke dingen tegen jezelf te zeggen. Dan kan het je lukken om een einde te maken aan dit soort ‘denkgewoontes’, wat je helpt om te bouwen aan een positievere manier om in het leven te staan.

Omdat Venus in mei ook in Tweelingen staat, geeft zo’n positieve houding ook een boost aan je liefdesleven. In juni, als Venus in Kreeft staat, kun je nog even doorgaan met genieten, als de communicatie tussen jou en je partner wordt voorzien van een roze, warme gloed. Alles lijkt in het teken te staan van de romantiek. Ben je single, dan krijg je misschien een ouderwetse liefdesbrief.

Je zou in juni ook kunnen merken dat je meer gevoel hebt voor poëzie, songteksten en theater. Misschien wil je daar zelf iets mee doen, thuis een avond organiseren bijvoorbeeld. Maar een voorstelling bezoeken is natuurlijk ook een prima manier om jezelf te voeden met de schoonheid van woorden, want dat is het plan dat Venus in Kreeft voor jou heeft uitgestippeld.

Als we het toch over voeden hebben: je kunt je nog meer dan normaal interesseren voor culinaire zaken: restaurants, koken met sterren, genieten van haute cuisine. Houd daar rekening mee bij het uitzoeken van een vakantiebestemming: je bent het meest in je element op plaatsen waar de eetcultuur op een hoog plan staat.

Tweelingen

Als lieveling van Mercurius profiteer jij maximaal van het gegeven dat deze planeet zowel in mei als in juni door Tweelingen zwerft. Alles wat jou tot een typische Tweelingen maakt, komt sterker naar voren. Zoals je welbespraakte zinnen en je kwikzilverige geest die bij elk nadeel een voordeel kan bedenken. Jouw unieke manier om door het leven te dansen en je vermogen om je aan te passen en het beste te maken van alles wat zich aandient. En niet te vergeten je unieke talent om contact te maken met iedereen, ongeacht leeftijd of afkomst. Dat levert veel fijne momenten op, en leuke situaties waar je vreselijk om kunt lachen.

Je voelt ook nog meer dan normaal dat je anderen iets wilt leren, je kennis wilt delen, dat je iets te vertellen hebt. Je zou duidelijk kunnen willen maken waarom het belangrijk is om naar feiten te blijven kijken, om gezond verstand te blijven gebruiken. Daarbij kun je soms op weerstand stuiten, want mensen zijn momenteel extra kwetsbaar door de pandemie.

Maar als je jouw unieke humor en intelligentie gebruikt, kun je anderen misschien toch helpen om het minder zwart-wit te zien, minder naar hun angsten te luisteren en meer te vertrouwen op de goede afloop. Ook kun je zelf ontdekken dat sommige feiten waar jij je verhaal op baseert, toe zijn aan herziening. Omdat je als Tweelingen openstaat voor nieuwe inzichten, kun je daarin een voorloper zijn.

Venus in Tweelingen gedurende de maand mei versterkt je persoonlijk charisma en maakt dat je behoefte hebt om extra aandacht te besteden aan je uiterlijke verzorging. Je voelt je mooi en met smaak gekozen kleren, schoenen of make-up kunnen je helpen je schoonheid te onderstrepen. Dat zorgt voor bewonderende blikken en/of de aandacht van je geliefde, die zich ineens weer kan herinneren waarom hij of zij verliefd op je werd. Hoe fijn is dat?

Als Venus in juni verhuist naar Kreeft, keert de liefdesenergie naar binnen. Je hebt extra behoefte om je veilig te voelen. Dat kan door meer tijd thuis door te brengen, maar je zou ook kunnen merken dat je dat heel praktisch wilt invullen. Door te sparen of geld uit te geven aan kunst of andere objecten die mooi zijn, maar vooral ook waardevast. De aanschaf en het bezit van waardevolle zaken geeft jou het gevoel dat je ergens op terug kunt vallen, misschien zelfs het leven kunt vasthouden en beter kunt dealen met de onzekerheid in deze tijd.

Kreeft

In mei brengen Venus en Mercurius in Tweelingen hun tijd door in de meest spirituele zone van het teken Kreeft, jouw teken. De liefde voor en het contact met dat wat je niet kunt zien en niet kunt vasthouden, kan daardoor heel sterk voelen.

Denk aan overleden voorouders, geesten in de natuur of ‘het goddelijke’, maar ook de spirit van dieren of kristallen. Waar je op andere momenten sterk kunt twijfelen aan het bestaan ervan, of hun aanwezigheid ver weg lijkt, is dat in mei een heel ander verhaal.

Probeer de plaatsen op te zoeken waar je dit gevoel kunt vieren. Denk aan plaatsen van afzondering, zoals kerken, kloosters of de natuur. Daar voel jij je het meest thuis, daar voel je de kracht van deze onzichtbare, spirituele wereld. Het deert je niet dat anderen in deze periode liever op een terras zitten of op het strand. Je voelt duidelijk dat je je eigen innerlijke stem moet volgen, dat dit nodig is om het contact met je intuïtie en spiritualiteit te versterken. Misschien zou je soms willen dat je partner jou hierin volgt of jou beter begrijpt. Dan kan het lastig zijn om jouw spirituele ervaring te delen. Maar in mei kan je partner zich meer openstellen, wat een verdieping betekent in de liefde die jullie voor elkaar voelen.

In juni, als Venus het teken Kreeft bezoekt, voel jij sowieso het vuur van de liefde oplaaien. Je voelt je tweehonderd procent elegant en begeerlijk en hebt de behoefte om dat aan de wereld te tonen. Dat zou je kunnen benadrukken door nieuwe kleren te kopen die jouw natuurlijke schoonheid laten schitteren. Maar er zijn natuurlijk ook andere manieren om de wereld te laten zien hoe mooi je bent. Door een persoonlijke tatoeage misschien, of een huidbehandeling.

Anderen voelen zich prettig in jouw gezelschap en willen zich koesteren in jouw warmte. Dat geldt vooral voor het andere geslacht. De aantrekkingskracht die je hebt, kan tot reacties leiden die soms zelfs wat overweldigend zijn. Hierdoor voel je je verlegen, omdat je niet weet hoe je moet reageren. In je schulp kruipen is dan de eerste Kreeft-reflex. Toch kan het nodig zijn dat je duidelijke grenzen aangeeft, als de aandacht je teveel wordt. Voel je daar niet schuldig over, je hoeft echt niet altijd aardig te zijn tegen iedereen. Gewoon charmant blijven glimlachen, maar wel zeggen waar het op staat. En daar niet te lang mee wachten…

Leeuw

Venus en Mercurius versterken in mei de gevoelens van vriendschap. Praten, bellen en whatsappen met je inner circle is cruciaal. Alles moet besproken worden, je hebt meer dan normaal behoefte aan de mening van anderen, aan reflectie op alles wat er in je leven gaande is. Of dat nu ingrijpende gebeurtenissen zijn of oppervlakkige, je wilt het met je vrienden delen.

Door het intensieve contact met vrienden kunnen nieuwe ideeën geboren worden. Misschien inspireer je elkaar om samen een feest of picknick te organiseren. En het gaat ook vaak over de liefde. Blijf wel bij je eigen gevoel; soms kunnen al die meningen je ook in de war brengen. En denk een beetje aan de privacy van je partner. Niet iedereen vindt het even prettig als zijn of haar liefdesleven tot in detail gedeeld wordt met de vrienden van zijn of haar partner. Maar over het algemeen is dit een prettige tijd, waarin het leuk kan zijn om je partner meer te betrekken bij je vriendschappen, bijvoorbeeld als je hem of haar nog niet zo lang kent. Dan is het nu tijd om diegene te introduceren. Ook kan binnen je relatie het gevoel van vriendschap krachtiger worden. Je ziet elkaar meer als gelijkwaardig en vertrouwd, wat cruciaal is voor elke goede relatie. Gevoelens van competitie, jaloezie of strijd nemen dan juist af. Die heftige gevoelens zorgen meestal voor een korte horizon, waardoor het misschien niet goed lukte om samen verder in de toekomst te kijken. In mei kun je beter zien hoe die toekomst van jullie samen eruit zou kunnen zien.

In juni heeft Venus in Kreeft een ander karakter: het verlegt jouw aandacht naar een gevoel van dankbaarheid en diepe liefde voor ‘alles’, het hele leven, inclusief je partner. Je hebt het gevoel sterk verbonden te zijn met de wereld. Gevoelens van eenzaamheid of isolement verdwijnen en in de relatie met je partner zijn woorden overbodig om samen te zijn. Je kunt ernaar verlangen om meer stilte te ervaren, om samen meer tijd thuis door te brengen, in alle rust, zonder ‘al die mensen’ om jullie heen. Dan nog trekt Mercurius in Tweelingen zo af en toe aan de bel. Je vrienden willen misschien weten hoe al je avonturen van mei zijn afgelopen. Daarom is het goed om de telefoon zo af en toe uit te zetten, zodat je er 100 procent bent voor je partner (of voor jezelf).

Maagd

Mercurius en Venus in Tweelingen brengen liefde, schoonheid en communicatie in de zone van werk en reputatie. Dan gaat de vlag uit voor jou. Je wordt gezien als iemand die dingen goed kan verwoorden, die weet hoe contact te leggen, als iemand die een boodschap kan overbrengen. Ook word je door anderen gezien als iemand met smaak en gevoel voor schoonheid, die de prettige relaties tussen mensen tot stand weet te brengen.

Kortom, als je ambities hebt waarbij deze vaardigheden belangrijk zijn, dan hoef je er bijna geen moeite voor te doen. Je krijgt als vanzelf de erkenning en waardering die je zo hard verdient, je reputatie snelt je vooruit.

Ook praten over de liefde zou in mei weleens een flinke tijdsbesteding kunnen zijn. Ben je single? Maak daar praten mét een geliefde van, door niet af te wachten, maar door actief op zoek te gaan naar dates. Het daten gaat je nu goed af omdat je aantrekkelijk bent voor anderen en beter uit kunt drukken wat er in je leeft. Je zult merken dat de ander naar je luistert, openstaat om een verbintenis met je aan te gaan.

Als je graag zou willen samenwerken met een partner, dan is dit het moment om dat onder de aandacht te brengen. Ook als je met een ander persoon dan je partner graag zou samenwerken, is de meimaand goed voor een gesprek van hart tot hart, voor het sluiten van een bondgenootschap. Grote kans dat je nu afspraken kunt maken waar je beiden blij en tevreden mee kunt zijn, zonder dat iemand veel water bij de wijn hoeft te doen.

Mercurius blijft in juni in Tweelingen, wat betekent dat je op je best bent als je in je werk iets kunt doen met communicatie. Onderwijs, contacten met de pers, schrijven, iets commercieels. Het gaat allemaal vanzelf. Je weet wat je moet zeggen en hoe je daarmee je doelen kunt bereiken.

Als Venus zich in juni naar Kreeft verplaatst, bevindt deze liefdevolle planeet zich in de zone van vriendschap. Daar versterkt ze de onderlinge band tussen vrouwen en de waardering voor kunst. Dan voelt het goed om tijd door te brengen met zusters en vriendinnen. Ook is het fijn om in die periode musea of gallerijen te bezoeken (als dat kan). Je zou kunnen merken dat je op dergelijke plaatsen makkelijk contacten legt en mensen tegenkomt met wie je een soort ‘vriendschap op het eerste gezicht’ kunt ervaren.

Weegschaal

Mercurius bevindt zich zowel in mei als in juni in de zone van studie, wijsheid en filosofie. Dat is voor Mercurius een snoepwinkel, want de planeet van communicatie is bijzonder leergierig. Je zou kunnen merken dat je een enorme honger hebt om jezelf te ontwikkelen, om meer te weten, meer te lezen. Je voelt de behoefte om ervaringen en de meningen die je leest en hoort in een breder perspectief te plaatsen.

Je zou op zoek kunnen gaan naar de grote lijnen, de achterliggende visie, de betekenis van dingen. Daarin kun je je een beetje verliezen, vooral als je steeds weer voors en tegens tegen elkaar blijft afwegen. Dan kunnen er cirkeltjes in je hoofd ontstaan, waar geen einde aan lijkt te komen.

Daarom is het belangrijk zo af en toe ‘uit te breken’, afstand te nemen, een frisse neus te halen. Dat doe je door op reis te gaan. Natuurlijk gaat er dan een boek mee in de koffer, maar door jezelf te verplaatsen, krijg je letterlijk een ander gezichtspunt. Zo’n reis hoeft niet ver te zijn. Een middag fietsen met in je rugzak een inspirerend boek, een fles water en wat proviand is ook een reisje. Laat je telefoon thuis, zodat je je volledig kunt focussen, dan kom je terug met nieuwe bagage voor je levensreis.

Venus wandelt in mei nog mee met Mercurius. Daardoor kun je in je relatie een fundamentele discussie willen voeren. Over de vraag: wat geloof ik en wat geloof jij? En hoe kunnen we ons leven samen vormgeven, terwijl er belangrijke verschillen zijn? Dat kan dan gaan over verschillen in cultuur of religie. Vooral als dit toch al een thema is in je relatie, kan het best ingewikkeld worden. Daarom is het belangrijk om te blijven focussen op wat het is dat je gemeenschappelijk hebt, wat je allebei belangrijk vindt. Jezelf ontwikkelen en het goede doen, bijvoorbeeld. Besef dat dat belangrijker is dan de naam van jouw persoonlijke god. Verder past deze stand ook bij reisliefde en een buitenlandse (vakantie)liefde.

In juni, als Venus in Kreeft staat, blijf je liever thuis, om vandaaruit aan je ambities en carrière te werken. Dat kun je op talloze manieren invullen, maar belangrijk is dat je vanuit een veilige, eigen omgeving een basis creëert. Die basis geeft je het zelfvertrouwen om in de buitenwereld te doen waar je goed in bent: je charmes inzetten om mensen met elkaar te verbinden, ze te helpen compromissen te sluiten of vrede en rechtvaardigheid te vinden.

Schorpioen

Mei is voor jou niet alleen maar een aangename periode. Als Mercurius en Venus in Tweelingen staan, triggeren ze jouw belangstelling voor de diepe geheimen van het leven. Dat kan onder andere gaan om je eigen geheimen, de trauma’s en weggestopte herinneringen, dingen waarvoor je je misschien schaamt of die te pijnlijk zijn om uit te spreken.

Mercurius helpt je om erover te praten, om uit de kast te komen, om jezelf te openen. Voor Schorpioen blijft dat altijd erg spannend. Alsof het een kwestie is van leven of dood. Natuurlijk volgt de opluchting als je je verhaal eenmaal hebt gedeeld en anderen liefdevol hebben gereageerd (dat gaan ze vast en zeker doen). Maar van tevoren heb je daar niet zoveel vertrouwen in, waardoor je door een soort angst heen moet. Probeer toch te vertrouwen op de goede afloop. Venus geeft je daarvoor de garantie. Het delen van ‘het diepste’ zal vooral de relatie met je partner naar een dieper, intiemer plan tillen. En dat is toch precies wat je zo hard nodig hebt?

Gaandeweg, in de maand juni, kun je dan de aandacht verleggen naar andermans geheimen en zielenroerselen. Dan ben je een goede gesprekspartner voor iedereen die worstelt met onuitgesproken en pijnlijke herinneringen. Ook omdat je je eigen ervaringen dan kunt doorgeven.

Daarnaast ben je ook meer dan normaal een detective, die zijn of haar neus in andermans zaken wil steken. Wees daar terughoudend in. Het is belangrijk dat je pas in actie komt als anderen je uitnodigen om ze te helpen bij hun zelfonderzoek. Als je te vroeg of te gretig gaat wroeten in wat niet van jou is, kun je boze reacties krijgen.

In juni, als Venus in Kreeft staat, is het tijd om jouw liefde voor reizen te vieren, een vakantieliefde tegen te komen of om samen met je partner de aardbol te verkennen. En dan op een of andere manier een nieuw ‘thuis’-gevoel vinden. Dat is de belofte. Misschien kust die vakantieliefde een verlangen wakker om te emigreren naar een dorpje aan een palmenstrand. Misschien ontdek je dat de liefde voor je partner opbloeit op een verre plek. Misschien word je wel verliefd op een andere cultuur, een die raakt aan je gevoel voor schoonheid en normen en waarden. Een cultuur die je inspireert om de lessen ervan mee terug te nemen naar huis. Een soort blijvend, innerlijk souvenir.

Boogschutter

Mercurius en Venus in Tweelingen bevinden zich de hele maand mei in je relatiezone. Daar brengen ze flink wat leven in de brouwerij. Als je een relatie hebt, vind je het belangrijk dat er over van alles en nog wat gepraat gaat worden. Het hoeft helemaal niet zo diep te gaan, als je samen maar kunt lachen en alledaagse dingen kunt delen. Dat heb je nodig als remedie tegen een gevoel van eenzaamheid. Meer dan normaal wil je nu dingen samen doen, samen uit, samen thuis. Misschien dat dit een verwaarloosde snaar raakt bij je partner. Die krijgt dan eindelijk waar hij of zij al zo lang naar verlangt. Maar het kan ook dat je partner niet zo’n behoefte heeft aan ‘op elkaars lip zitten’. Kruip dan niet in je schulp, maar besef dat je niet alles op één persoon hoeft te projecteren. Misschien heeft je beste vriend(in) ook wel behoefte aan wat meer aandacht.

Ben je single? Dan is dit een erg goede periode om iemand te ontmoeten. Omdat Venus je helpt, is de kans op een klik altijd groter dan normaal. Jij staat meer open voor de liefde en de mensen die op je pad komen lijken beter bij je te passen.

Je zult ook merken dat je – door Mercurius – meer waarde hecht dan normaal aan een mentale, intellectuele klik. Je wilt dat je partner slim is en een leuk verhaal kan vertellen. Daar is niets mis mee. Je ogen wennen aan iemands schoonheid, maar als je geestelijk met iemand matcht, heb je elkaar altijd iets te vertellen en wordt het niet gauw saai. Dus mocht je dat uit jezelf al niet doen, kijk dan heel bewust naar de inhoud als je nieuwe potentiele partners ontmoet.

In juni, als Venus in Kreeft staat, wordt jouw intiemste zone geactiveerd. Dan kan een liefdesrelatie zich verdiepen en speelt seksualiteit een belangrijke rol in die verdieping. Dat gaat over de behoefte om samen te versmelten tot één. Wat ergens zo heerlijk lijkt, maar wat tegelijk ook zulke sterke emoties kan oproepen. De angst om de ander te verliezen, jaloezie en onzekerheid. Al die gevoelens komen voorbij, maar als Venus ze onder de aandacht brengt, geeft ze er meteen een liefdevolle kus op. Die gevoelens mogen er zijn en je partner gaat er liefdevol mee om. Er is troost en veiligheid. Dat garandeert mooie, intense momenten.

Steenbok

Mercurius en Venus bevinden zich in mei voornamelijk in jouw zone van gezondheid en praktische zaken. Daar heeft Mercurius het bijzonder naar zijn zin, want Mercurius houdt van details en analyseren. Ligt er nog een administratieve klus, dan gaat dat in mei van een leien dakje. Maar ook als je meer over je gezondheid wilt weten of een test wilt laten doen, is mei goed getimed.

Venus is wat minder in haar element. Het kritische onderscheidende vermogen dat nodig is om allerlei praktische zaken gedaan te krijgen, staat ver af van de romantiek en schoonheid waar Venus zo van houdt. Het kan zijn dat je hoofd er simpelweg niet naar staat. Dat is vooral lastig voor je partner.

Maar ben je in je eentje bezig met een project waarin schoonheid en oog voor details bij elkaar komen, dan kun je daar enorm van genieten. Dan doe je het perfect én met liefde. Focus je dus in mei op de lijstjes die af moeten, de zaken die geregeld moeten worden en eventueel dat ene project waarin alles samenkomt.

In juni kun je nog steeds veel gedaan krijgen, vooral als je praktische zaken slim organiseert. Maar het wordt lastiger om je aandacht erbij te houden, want als Venus in Kreeft staat, is liefde de grote bliksemafleider waar alles om draait. Er is geen moment van de dag dat je niet aan hem of haar denkt. Het is in je hart lente en zomer tegelijk. Waarschijnlijk deelt je partner dit enthousiasme. Hij of zij wil niets liever dan samen met jou genieten van een mooie zonsondergang, een strandwandeling of een zondagochtend in bed. Ook als er dingen zijn waar jullie in het verleden ruzie over hebben gemaakt, dan vinden jullie elkaar nu moeiteloos in een compromis. Je bent toleranter en ziet in dat je zelf ook niet zonder fouten bent.

Ben je single? Dan is juni een van de beste maanden van het jaar. Venus laat jouw ogen en glimlach stralen, zodat je onweerstaanbaar bent voor de man of vrouw van je dromen. Je voelt je aangetrokken tot iemand die gevoel heeft voor stijl, iemand die mooi is van binnen en van buiten. Iemand die bereid is om jou alle liefde te geven die je verdient. Wat niet wil zeggen dat je nu 100 procent zeker een nieuwe partner vindt, maar het wil wel zeggen dat als jij je oog op iemand laat vallen, diegene waarschijnlijk een fantastische partner voor je is.

Waterman

Tijdens de meimaand bevinden Mercurius en Venus zich in Tweelingen, het teken dat net als Waterman tot het contactuele luchtelement behoort. Beide planeten bevinden zich bovendien in jouw zone van passie, speelsheid, creativiteit en zelfexpressie. Combineer die energieën in gedachtes en je kunt je voorstellen dat je daar bijzonder flirterig en outgoing van wordt. Er hangt liefde en plezier in de lucht, je krijgt aandacht van het andere (of zelfde) geslacht en voelt je begeerlijk. Jouw ondeugende blikken gaan waarschijnlijk niet alleen naar je partner, maar dat geeft niets. Zolang jij je houdt aan de afspraken die jullie hebben gemaakt, schuilt er geen kwaad in. In tegendeel, het kan best dat het vrije gevoel dat je van een beetje flirten krijgt, juist de interesse voor je partner aanwakkert. Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar Waterman moet zich vrij voelen om zich te kunnen binden.

Ondertussen geniet je er wel enorm van om je belevenissen te delen met je partner, want als Mercurius sterk staat, wil elk avontuur verteld worden. Het napraten is misschien wel de helft van de pret. Sowieso kun je merken dat je creatiever bent met woorden dan normaal. Dat is heerlijk als je voor je werk veel moet schrijven, maar het is nog veel leuker om gedichtjes, songteksten of verhalen te maken. Gewoon voor jezelf omdat het leuk is om te doen. Muziek kan ook een erg fijne rol spelen. Als middel om je gevoelens uit te drukken of gewoon om lekker samen naar te luisteren en weg te drijven.

Ook als single Waterman ga je een heerlijke periode tegemoet. Er kunnen tegelijkertijd meerdere leuke mannen of vrouwen zijn waarmee je fijne momenten beleeft. Ook al heb je niet het gevoel dat je moet kiezen en houd je het allemaal vrijblijvend, toch kan het zijn dat één persoon je echt weet te raken, een speciale plek in je leven weet te veroveren. Wees dan niet bang voor een herhaling van dingen die in vorige relaties mis zijn gegaan. Je kunt nu met een schone lei beginnen.

Met Venus in Kreeft wordt het in juni iets rustiger. Dan keer je iets meer naar binnen, al dan niet met je partner. Omdat Venus in de zone van je gezondheid en praktische details staat, heb je meer behoefte om jezelf mooi te maken, aan te kleden, te verzorgen. Gewoon voor jezelf en voor de allerliefste. Je hoeft er niet zo nodig mee te flaneren.

Vissen

In mei word je volledig in beslag genomen door thuis en familie. Er zijn dingen die besproken moeten worden. Dankzij Venus en Mercurius lukt het om dat in alle helderheid en harmonie te doen. Je vindt de woorden die voor eensgezindheid zorgen, die mensen bij elkaar brengen, ook al liggen de meningen nog zo ver uiteen.

Ook vind je het waarschijnlijk fijn om veel tijd samen door te brengen met je gezin en/of familie. Je zorgt dat het samenzijn voor iedereen fijn is door aandacht te schenken aan wat er wordt gegeten en gedronken. Je zorgt ook voor een gezellige sfeer met muziek of bloemen.

Mercurius in Tweelingen in de zone van je roots kan er ook voor zorgen dat je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van je familie. Dat kan gaan over de stamboom, maar ook over je roots als dat misschien een andere cultuur is. Je bent meer dan gewoonlijk bezig met het belang van de ‘erfenis’ die je bij je draagt, in je genen, je opvattingen en je gedrag. Je kunt inzien dat dit een rijke bron is waaruit je eindeloos kunt putten.

Wat de liefde betreft is juni je beste periode. Als Venus zich in Kreeft bevindt, benadrukt ze de zone van zelfexpressie, creativiteit én passie. Als de nadruk op die zone ligt, kunnen mensen verliefd worden. En omdat Venus in Kreeft tegelijk de behoefte versterkt om je met iemand te verbinden, is dit vooral voor single Vissen goed nieuws. Die kunnen ineens het gevoel hebben dat het tijd is om zich te settelen. Tegelijkertijd kan zich iemand aandienen waarbij het hele plaatje klopt. Iemand die op dezelfde manier in het leven staat als jij. Iemand die liefdevol is en mooi om naar te kijken. Bovendien ben jij minder bang om in de steek gelaten te worden, je hebt meer vertrouwen in de ander en je durft de deur naar je hart weer echt open te zetten.

Ook voor Vissen met een vaste partner wordt juni een heerlijke maand. Richt je agenda zo in dat je samen veel tijd thuis doorbrengt. In je eigen besloten en veilige omgeving kan de liefde beter tot bloei komen dan waar dan ook. Door ongestoorde momenten samen, kunnen jij en je partner weer leren kijken naar al die mooie kleine dingen die je zo waardeert in de ander, maar die je soms voor lief neemt, in de drukte van alledag.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen.

Wat kun je verwachten?

✓ Astrologisch advies op het gebied van persoonlijke groei, gezondheid, spiritualiteit en relaties

✓ Mind, body, soul en love-horoscopen van huisastroloog en expert Johanna Blok

✓ Ontdek je element, heersende planeet en temperament voor meer inzicht in jezelf

✓ Met reflectie-oefeningen, yogahoudingen, rituelen en meditaties afgestemd op jouw teken

 

Meld je nu aan en krijg een set Astrologiekaarten t.w.v. 9,95 cadeau.