Ossen opgelet! Combinatietekens van het Chinese teken Os

Ossen opgelet! Combinatietekens van het Chinese teken Os Ossen opgelet! Combinatietekens van het Chinese teken Os Ossen opgelet! Combinatietekens van het Chinese teken Os

Heb je meer met je westerse sterrenbeeld of je Chinese teken? Herken jij je in de humoristische Aap of in de zorgzame Kreeft, in het trotse Paard of in de diplomatieke Weegschaal? Ontdek in dit artikel de combinatietekens van het Chinese teken Os.

Erika Sauer schreef De twaalf tekens van de Chinese astrologie en combineert daarin de karaktereigenschappen van de Chinese en westerse sterrenbeelden. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Os

Ram-Os is extreem wilskrachtig. Zijn wil is wet en als je daar anders over denkt, kun je op weerstand rekenen. Aardig gevonden worden, vindt Ram-Os onbelangrijk. Wat dit type wel belangrijk vindt, is gezien worden in alles wat hij doet. En dat is nogal veel. Een schare van trouwe dierbaren is onmisbaar voor de doeltreffende Ram-Os. Ze zijn bijzonder gevoelig voor complimenten en doen alles voor de mensen die bereid zijn ze die te geven.

Stier-Os

Zekerheid is het sleutelwoord voor Stier-Os. In hun relatie, werk, familie, vriendenkring; dingen moeten duidelijk en het liefst onveranderlijk zijn. Deze mensen hebben het hart op de juiste plaats en zijn aangenaam gezelschap door hun meegaande, voorkomende karakter. Als alles pais en vree is, is er van vuur nauwelijks sprake bij Stier-Os, maar zijn ze écht boos, dan komt al het opgepotte temperament er – op een meer dan terecht moment – in één keer uit.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen-Os

Levendig, humoristisch én ernstig is Tweelingen-Os. Deze charmante, sociale types en omringen zich graag met mensen. Ze hebben duizenden ideeën die ze moeiteloos ten uitvoer brengen omdat ze inventief en praktisch zijn. Overtuigingskracht en doorzettingsvermogen zijn hun gaven. In de liefde zoeken of wachten ze lang naar iemand die naadloos in hun leven past.

Kreeft-Os

Kreeft-Os is romanticus in hart en nieren. Het liefst zou deze persoon zijn hele leven mijmeren bij kaarslicht, maar gelukkig is Kreeft-Os ook praktisch genoeg om dat niet te doen. Deze types zijn liefdevol en trouw. Ze zijn goed in wat ze doen en werken hard. Kreeft-Ossen moeten ervoor waken dat er geen misbruik van hun trouwe werklust wordt gemaakt. Het pad van de liefde raakt deze mensen diep, daarom denken ze lang na voordat ze een relatie aangaan met iemand bij wie ze zich geborgen voelen.

Leeuw-Os

Als je een Leeuw-Os ontmoet, vergeet je dat niet snel. Deze mensen maken indruk. Ze kunnen bijzonder hard werken en in korte tijd veel bereiken. Het zijn geboren leiders met een opgewekte persoonlijkheid. In de liefde zijn ze hoffelijk en romantisch, maar de partners van Leeuw-Ossen moeten ook niet terugschrikken voor een flinke vlam in de pan op zijn tijd. Deze trotse mensen waarderen luxe, hoe hard ze daar ook voor moeten werken.

Maagd-Os

Maagd-Os is een zelfkritisch en koppig genie, maar is zich daar niet van bewust. Ze gaan door het vuur voor de waarheid en kennen die ook, al ziet niet iedereen dat. Dat komt omdat Maagd-Os wantrouwig is en zich meestal op de achtergrond houdt. Aan de liefde komen deze mensen vaak pas later in hun leven toe. Het punt is dat ze voor een liefdesrelatie eerst volledig vertrouwen moeten hebben en daarbij is geduld een schone zaak waar het Maagd-Os betreft.


Weegschaal-Os

Raadgeven is wat Weegschaal-Os het liefste doet. Zowel gevraagd als ongevraagd en dat laatste valt helaas niet altijd in goede aarden. Weegschaal-Ossen zijn empathisch en meesters in inleven. Het is daarom belangrijk dat ze dit talent ruimschoots op werkgebied kunnen inzetten. Deze persoon is geen solist, hij werkt het liefst altijd samen. In de liefde is dit type op zoek naar een warme, liefdevolle partner die goede raad en kookkunsten kan waarderen.

Schorpioen-Os

Schrik niet: de Schorpioen-Os bijt van zich af. Niet zonder reden: deze persoon maakt als dat nodig is goed duidelijk dat je niet met hem moet sollen. Achter deze harde buitenkant schuilt een sociale, warme, hard werkende en trouwe persoonlijkheid. Deze vriendelijke mensen hebben een standvastige mening waar ze niet makkelijk vanaf te brengen zijn. In de liefde stellen ze hun verstand boven hun gevoel in de keuze voor een passende partner.

Boogschutter-Os

Harde werkers met liefde voor hun vak zijn Boogschutter-Ossen. Vaak bevinden ze zich in artistieke kringen, maar een baan als trouble shooter is ze ook op het lijf geschreven. Deze mensen bewegen zich als prominent aanwezige wervelwind door het leven. Ze hebben veel wisselende vrienden en partners. Boogschutter-Os is in de liefde gepassioneerd en vol overgave, maar ook gauw verveeld en weer toe aan vrijheid.

Steenbok-Os

Steenbok-Os neemt het leven serieus. Niet zomaar serieus, maar zeer serieus. Deze mensen werken hard, ontspannen vinden ze lastig en niet noodzakelijk. Voor hun dierbaren – vooral hun kinderen – gaan ze door het vuur. Ze zijn zuinig, maar als er nood aan de man is, geven ze zo nodig al hun bezit weg om te helpen. In liefde en vriendschappen is het belangrijk dat hun ernst begrepen en niet gebagatelliseerd wordt.

Waterman-Os

Nonchalant en tolerant; Waterman-Os beheerst de kunst van compromissen sluiten als geen ander. Deze mensen zijn charismatisch en hoffelijk en bereiken wat ze willen omdat het geraffineerde sprekers zijn. Doorgaans zijn Waterman-Ossen buitengewoon trouw en rustig, maar eens in de zoveel tijd worden ze gegrepen door een vrijheidslust die zijn weerga niet kent. Soms brengt het ze ergens anders, een andere keer komen ze erop terug.

Vissen-Os

Vissen-Os is grillig. Hun gegrap en gegrol kan ineens omslaan in felle boosheid. Hoe dat komt? Deze gevoelige mensen staan hun mannetje. Ga je over hun grenzen heen, krijg je een flinke veeg uit de pan. Beveel Vissen-Ossen nooit en behandel ze respectvol, is het devies. Het zijn uiterst zorgzame, vrijgevige en hardwerkende mensen, maar voor ze die kant volledig tonen, moeten goede intenties ruimschoots bewezen zijn.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Dit is je geboortehoroscoop (volgens de Maya-kalender).

Volgend artikel
Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden
Vriendschapsastrologie: herken je beste vrienden