Kom met behulp van de planeten dichter bij jezelf

Kom met behulp van de planeten dichter bij jezelf Kom met behulp van de planeten dichter bij jezelf Kom met behulp van de planeten dichter bij jezelf

In de maand april hebben Saturnus en Chiron veel invloed. Als je deze maand doorzet is de beloning groot, en kom je dichter bij jezelf. Astrologe Johanna Blok legt je uit hoe je dat doet.

De eerste dagen van april kunnen onrustig verlopen, een staartje van een wilde maartse storm, maar daarna merken we dat de rust terugkeert. We houden tijd over om na te denken. Gebruik die tijd om overtuigingen te ontkrachten die je ervan weerhouden om liefde te geven of te ontvangen.

We hebben allemaal een bezwerende stem in ons hoofd die voortdurend bepaalde zinnetjes fluistert. Soms zijn die zinnetjes behulpzaam en geven ze je vertrouwen, zoals een moeder die haar kind probeert te troosten. Geeft niks, komt goed. Soms zijn die zinnetjes kleine dwarsliggers die je vertrouwen ondermijnen. Ze beginnen vaak met: zie je wel… en dan volgt er zoiets als ‘ik kan er toch niks van’, ‘er is niemand die van me houdt’, ‘ik moet altijd alles zelf doen’ of ‘mensen zien mij nooit staan’.

In de kluis van Saturnus

Dergelijke overtuigingen liggen vaak jarenlang veilig opgeborgen in de kluis van planeet Saturnus. Die planeet beheert onze angsten en behoefte aan controle en zekerheid. We denken dat we ze nodig hebben om te voorkomen dat er pijnlijke dingen gebeuren en zijn er onbewust erg ‘zuinig’ op.

Nieuw: ‘Kristallen by Happinez’

De special (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Wat je minder goed beseft is dat ze een blauwdruk vormen voor de toekomst. Je krijgt de ervaringen die je gewend bent te krijgen en je houdt ze in leven met je gedachten. Het worden overtuigingen die zichzelf vervullen, waardoor je steeds angstiger wordt. Wat overblijft is de zekerheid dat je gelijk hebt. Maar dat is niet genoeg om het leven in zijn volheid te genieten.

De kracht om jezelf te helen

Nu beschik je ook over een enorme kracht om jezelf te helen. Om te beseffen dat deze overtuigingen jou niet dienen, maar eigenlijk alleen maar in de weg zitten. Dat vermogen hoort bij de planeet Chiron (met als bijnaam de gewonde heler). Die verbindt zich in april met Saturnus, terwijl liefdesplaneet Venus ook haar steentje zal bijdragen aan het geheel.

Magisch werk

Terwijl je net had besloten dat je het wel prima voor elkaar had in je eentje. Je zingt vrolijk ‘De eenzaamheid is toch erger met zijn twee’ maar daaronder zit een laag die niet meer teleurgesteld wil worden. Chiron nodigt Saturnus uit om opnieuw naar de overtuigingen te kijken die jouw eenzaamheid versterken. Er komt een proces op gang. Als de planeten hun magische werk beginnen te doen, kunnen gevoelens van eenzaamheid en afgezonderd zijn eerst zelfs groter worden. Je moet je ervan bewust zijn, om er iets aan te kunnen doen. Misschien verschijnt er een partner die jou daarbij helpt, misschien zul je je levensweg eerst nog even alleen afleggen. Misschien zoek je de hulp van een therapeut omdat je overtuigingen zo diep zitten, dat je ze in je eentje niet de baas kunt. Van Saturnus krijg je de dingen meestal niet cadeau.

Als je doorzet is de beloning groot. De beste uitkomst is dat jij je niets meer laat wijsmaken door je overtuigingen en dat je ze kunt vervangen door positieve levensmantra’s. Dan komt er een einde aan de pijn. Dan durf je ervaringen uit te nodigen die weliswaar een beetje eng en nieuw zijn, maar die je dichter bij de ander brengen en dichter bij jezelf. In april kun je reuzenstappen zetten op deze weg.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Dit is wat er voor je in de sterren staat in de maand mei
Dit is wat er voor je in de sterren staat in de maand mei