In juli leer je los te komen én je kracht te voelen, Steenbok

In juli leer je los te komen én je kracht te voelen, Steenbok In juli leer je los te komen én je kracht te voelen, Steenbok In juli leer je los te komen én je kracht te voelen, Steenbok

Steenbok, de maand juli is een periode waarin geen van de twaalf planeten in een luchtteken staat. Dat betekent dat deze maand het zonder het element lucht moet doen. En als aards teken brengt dat meer obstakels met zich mee dan je zou willen.

Als sterke, stoere en aardse Steenbok, denk je dat je prima zonder lucht kunt. Je Spartaanse karakter lijkt overal tegenop gewassen. Je houdt met militaire precisie vast aan patronen en routines. En als je een doel stelt, kun je met discipline ontzettend veel bereiken. Afvallen bijvoorbeeld of keihard trainen voor een marathon. Maar de schijn bedriegt.

Jij merkt dat een maand waarin het luchtelement verdwenen is, maar een saaie bedoening is. De resultaten vallen tegen. Of je bent niet echt blij met het resultaat. Of je hebt het gevoel dat je aan het vastlopen bent.

Ongrijpbaar element

Lucht is het element van de vrijheid, lucht houdt niet van vaste regels en discipline, het glipt overal tussendoor. Een beetje lucht helpt je om vaste patronen te doorbreken. Zodat je na een fijne pauze weer met plezier aan het werk kunt. De wortels van een plant groeien in de aarde, maar alleen als er voldoende lucht in zit, is die aarde echt vruchtbaar. Dus hoe kun jij er in juli voor zorgen dat je wortels adem kunnen halen, Steenbok? Misschien kun je (leren) zeilen, of surfen, of een andere sport waarbij het luchtelement centraal staat. Dat helpt je om los te komen en tegelijkertijd je kracht te voelen.

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen van de maand juli
  • 6 vragen over het mysterie van astrologie
  • Benieuwd naar je missie? Dit vertellen maansknopen over je karakter

Geef jezelf de ruimte om inzichten te verkrijgen

 

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vergeet niet een adempauze in te lassen, Waterman
Vergeet niet een adempauze in te lassen, Waterman