Benieuwd naar je missie? Dit vertellen maansknopen over je karakter

Benieuwd naar je missie? Dit vertellen maansknopen over je karakter Benieuwd naar je missie? Dit vertellen maansknopen over je karakter Benieuwd naar je missie? Dit vertellen maansknopen over je karakter

Ben je wel eens bij een astroloog geweest om je horoscoop te duiden? Zo niet: probeer het een keer, want naast je sterrenbeeld zijn er veel andere aspecten die invloed hebben op je persoonlijkheid.

Zo vertelt je ascendant hoe je overkomt op anderen en je maanteken hoe je met emoties omgaat. Ook de maansknopen zijn interessant bij het duiden van een horoscoop. Dit zijn punten waarop de maan de zon aan de noord- en zuidkant passeert die iets zeggen over je karma én roeping. Benieuwd naar jouw levenslessen en -missie? Ontdek wat maansknopen prijsgeven over je karakter. Meteen aan de slag? Bereken je maansknopen hier.

Verleden en toekomst

Maansknopen staan voor missie, roeping en karma. De noordelijke maansknoop vertegenwoordigt je missie in dit leven, de zuidelijke staat voor ervaringen en karma uit vorige levens die belangrijk zijn voor je huidige leven. Beide knopen staan in een van de twaalf astrologische huizen (levensthema’s) en tekens (karaktereigenschappen). Zo zijn er vele combinaties te maken voor zowel de zuidelijke als noordelijke maansknoop. Noordelijke maansknoop in het vijfde huis met teken Leeuw? Het vijfde huis staat voor expressie, jezelf neerzetten en ook het teken Leeuw is niet vies van aandacht. Met deze noordelijke maansknoop is het je missie om jezelf in de kijker te spelen, beroemd te worden of leiding te nemen. Zuidelijke maansknoop in het elfde huis met teken Waterman? Het elfde huis staat voor vriendschappen en de sociale en nonchalante Waterman weet daar wel raad mee. Deze zuidelijke maansknoop laat zien dat jij in eerdere levens geleerd hebt makkelijk sociale verbindingen aan te gaan. 


Missie en roeping

Gedurende je leven wisselen de invloeden van de noordelijke en zuidelijke maansknoop elkaar af. Vaak is aan het begin van het leven de noordelijke maansknoop actief, maar die wordt afgewisseld door de zuidelijke zodra er behoefte is aan houvast en zekerheid. De zuidelijke maansknoop representeert de kennis en ervaring die je in eerdere levens hebt opgedaan. Het voelt vertrouwd en natuurlijk om daarop voort te bouwen en het is ook noodzakelijk voor het vervulling van je levensmissie. Aan de andere kant kan het ook voor een onbevredigend gevoel zorgen. Je wéét dat je ergens (relatie, baan, studie) mee door moet gaan, want er is geen betere weg, maar het voelt alsof het (nog) niet klopt. Dit hangt van ook samen met karmische lessen die onlosmakelijke verbonden zijn met de zuidelijke maansknoop en je veel opleveren voor je huidige missie.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Confrontatie

Een lange periode zuidelijke maansknoop kan ongedurig maken, maar ook gemakzuchtig. Je ego groeit ervan, want je doet waar je goed in bent. Maar dan komt de noordelijke maansknoop weer in beeld. Je doet of je neus bloedt en gaat door op de oude weg, maar dát gaat nou net niet. Negeer je je missie, dan word je geconfronteerd met stagnatie, emoties, lethargie, misschien zelfs depressie. Probeer eens na te gaan hoe het bij jou zit. Ben je je bewust (geweest) van je roeping? En op welk moment kwam er een bestendiger deel van je karakter boven? Wanneer begon dat te wringen of wringt het nog steeds? Leef jij je missie?

Wil je meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Jouw geboortetype verraadt meer over je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Dit maakt jou gelukkig in de liefde – volgens je maanteken
Dit maakt jou gelukkig in de liefde – volgens je maanteken