Terug naar overzicht

Hoe kom jij over op anderen? Ontdek wat je ascendant vertelt

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Hoe kom jij over op anderen? Ontdek wat je ascendant vertelt

De eigenschappen van je sterrenbeeld ken je ongetwijfeld al. Maar heb je je ascendant ook al berekend?

Je ascendant wordt bepaald aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats en vertelt hoe je overkomt op anderen en met andere mensen omgaat. Ben je enorm passievol, maar sta je bekend als beheerst? Of ben je extreem gevoelig, maar zien mensen jou als nuchtere rots in de branding? Dan kan de ascendant je een verhelderend inzicht in je persoonlijkheid verschaffen.

Eerste huis

Je horoscoop is opgedeeld in twaalf huizen die allemaal een levensgebied representeren. Materie, communicatie, expressie en studie zijn hier voorbeelden van. De ascendant hoort bij het eerste huis dat staat voor je imago en fysieke verschijning. Je ascendant laat je houding naar buiten zien. Hoe je voor jezelf opkomt en het leven tegemoet treedt. Je zou kunnen zeggen dat je ascendant het muurtje is dat je diepste innerlijke roerselen beschermt. Je ascendant is de manier waarop jij zelfbehoud realiseert. En dat is met een Vissen-ascendant heel anders dan met een Steenbok-ascendant.

Sterrenbeeld en ascendant

Denk eens na over de eigenschappen van je sterrenbeeld. Wat herken je en wat niet? Je ascendant filtert de eigenschappen van je sterrenbeeld. Dat zorgt ervoor dat een Weegschaal met een Ram-ascendant een heel ander type is dan een Weegschaal met een Steenbok-ascendant. De eerste zal krachtig en direct overkomen door de ram-energie. De eigenschappen van Weegschaal verzachten dit met charmante vriendelijkheid. Een Weegschaal met Steenbok-ascendant komt gestructureerd, zakelijk, beheerst over. De elegante, open en harmonieuze invloed van Weegschaal breekt het serieuze voorkomen.

Dubbel teken

Bij sommige mensen is de ascendant gelijk aan het sterrenbeeld. Dat betekent dat je overkomt zoals je je van binnen voelt, waardoor bepaalde karaktereigenschappen bij jou sterk overheersen. Zo zal het voor een Maagd-Maagd een uitdaging zijn de fantasie te prikkelen of interesse in spiritualiteit te ontwikkelen. Deze persoon is rationeel en perfectionistisch en straalt dat aan alle kanten uit. Een Stier-Stier zal moeite hebben met flexibiliteit, maar met volle teugen van het leven genieten. Wat jouw combinatie ook is, bedenk waarin de karaktereigenschappen van de tekens zich uiten. Wanneer helpen ze je en wanneer belemmeren ze je? Je ascendant heeft je veel te vertellen.

Wil je zelf aan de slag met je horoscoop?

Lees het Astrologie werkboek van Natasja Kuipers en ontdek wat je horoscoop je nog meer te vertellen heeft.

Meer weten over je sterrenbeeld?

De Happinez training ‘Astrologie en je sterrenbeeld’ neemt je mee in de basis van astrologie. In 7 lessen ontdek je jouw krachten, valkuilen en talenten aan de hand van je persoonlijke sterrenbeeld. Inclusief astrologisch advies van onze huisastroloog Johanna Blok, oefeningen, rituelen en meditaties die bij jouw zonneteken passen. Schrijf je nu in en ontvang een Happinez poster van jouw sterrenbeeld.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen