Zeg jij in juli wat je écht wilt zeggen, Stier?

Zeg jij in juli wat je écht wilt zeggen, Stier? Zeg jij in juli wat je écht wilt zeggen, Stier? Zeg jij in juli wat je écht wilt zeggen, Stier?

Stier, de maand juli is een bijzondere maand. Er staat namelijk geen één van de twaalf planeten in een luchtteken (Waterman, Tweelingen of Weegschaal). Dat betekent dat we de hulp van lucht even moeten vergeten. 

Dat het er deze maand niet zo luchtig aan toegaat kan vooral in de relatiesfeer opspelen. Dat gaat nogal onderhuids, je krijgt er geen greep op. Dat wat niet wordt gezegd, niet wordt gedeeld en niet wordt uitgesproken, kan sterk de sfeer bepalen. Als gevoelige Stier kun je daar onzeker van worden. Maar pogingen om je partner aan de praat te krijgen, stuiten op de ‘in-gesprek-toon’.

Onderzoek je taal

Verdiep je eens in je gespreksvaardigheden. Is wat je tegen hem of haar zegt altijd even constructief, opbouwend en open? Of heb je snel je oordeel klaar, kom je met kritiek of afwijzing? Misschien blokkeer je de communicatie door niet bewust te zijn van wat je eigenlijk écht zegt.

Kijk eens naar een zin als ‘waarom laat jij altijd de handdoeken slingeren?’ Dit is een heel normale zin, die menig partner weleens heeft geroepen in de wanhoop over de ander die na het douchen een handdoek op de grond gooit. Maar eigenlijk is het een vraag, waar je geen antwoord op verwacht. Het is een verwijt verpakt als een vraag in plaats van oprechte interesse. Kijk in de maand juli zo eens naar de zinnetjes die je vaak gebruikt, Stier. En kijk eens of ze echt zeggen wat je wilt zeggen en of de ander dat snapt.

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen van de maand juli
  • Zonnewende: zo gebruik je de magie van midzomer
  • Wat is voor jou belangrijk in de liefde? Venus weet het
Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Lieve Tweelingen, de maand juli vraagt om extra inspanning
Lieve Tweelingen, de maand juli vraagt om extra inspanning