Terug naar overzicht

Zonnewende: zo gebruik je de magie van midzomer

Categorie
Zonnewende: zo gebruik je de magie van midzomer

Vandaag, op vrijdag 21 juni, staat de zon loodrecht boven de Kreeftskeerkring en dat betekent: zomer! Dit is de langste dag van het jaar -ook wel de zonnewende genoemd- waarop de zon het hoogst aan de hemel staat (hij bereikt om 16.38 uur ’s middags zijn piek) en we overspoeld worden met méér uren daglicht dan op een van de andere 365 dagen. De zonnewende markeert daarmee het begin van de astronomische zomer.

Een magisch moment en tegelijkertijd een belangrijk keerpunt in het heelal -de zon neemt immers na dit hoogtepunt weer langzaam af qua zonuren- én in onze emoties en gevoelens. Maak je op voor een grote portie bewustwording en mooie inzichten die je (weer) volop jezelf laten zijn.

Laat je authentieke jij schitteren

Dit jaar staat de zonnewende in het teken van verlichting en houdt het een vergrootglas omhoog voor onbevangen zelfreflectie. Neem de tijd om te inventariseren. Weerhoudt iets je ervan om je beste leven te leiden? Deze zonnewende geeft je de kans om, in helikopterview, alles wat er in je leven speelt ineens kristalhelder voor je te zien. Ben je trouw gebleven aan jezelf of heb je je te veel laten leiden door andermans verwachtingen, die jij wellicht zelf hebt ingevuld?

Laat je authentieke jij schitteren (zonder enige gene of rem), nét zo krachtig als de zon dat vandaag doet. Vanaf nu is je zicht niet langer troebel en zie je helder of je goede keuzes hebt gemaakt vanuit jezelf, je intuïtie en je hart of dat je daarin een verkeerde afslag hebt genomen. In een vriendschap, in de liefde of in je werk misschien. De bewustwording die de zonnewende met zich meebrengt zorgt voor óf in dezelfde lijn vooruit varen óf toch een kleine koerscorrectie maken. Een gift van de kosmos. 

Pas op de plaats

Ook gaande tijdens de zonnewende, wat tevens als een keerpunt wordt gezien: vanaf vandaag loopt planeet Neptunus weer retrograde. Neptunus, de verst van de zon verwijderde planeet van ons zonnestelsel, gaat binnen de Astrologie over spiritualiteit, dromen en creativiteit. Over opgaan in een groter geheel, aantrekkingskracht, oplossingen vanuit het universum en de tijd nemen voor verstilling. Letterlijk even een pas op de plaats om stil te staan bij hoe jij je verbindt met een hoger perspectief in je leven. Daarvoor is nu het uitgelezen moment. Dit kun je ook doen aan de hand van een meditatie. 

Zonnewende-ritueel

Verwelkom de zonnewende en de start van de zomer met een ritueel om het licht te omarmen en je dankbaarheid hiervoor uit te spreken. Schrijf de zon een liefdesbrief. Je mag natuurlijk een a4’tje vol pennen, maar slechts 3 of 4 zinnen net zo goed.

  • Pak pen en papier.
  • Schrijf een thank you-note voor het licht en voor het leven dat de zon mogelijk maakt. Denk aan planten, dieren, maar ook een dankjewel voor alle vitamine D en de letterlijke lichtpuntjes wanneer je even in een dipje zat.
  • Vergeet ook de winterperiode niet: bedank de zon voor je zonovergoten skivakantie, die zeldzame zonnestralen in regenmaand november…
  • Geschreven? Vouw ‘m nu dubbel en stuur je bedankbriefje naar het universum door het papiertje te verbranden in een kommetje.

Je dankbaarheid voor de zon zal zich gaan manifesteren in positieve vibes. Tevens sta je met dit ritueel automatisch even stil. En dat is nu toevallig wat de zonnewende (volgens de astrologie) hierboven aanraadde.

Meer lezen?

Door anderen gelezen