Zo heb je een spetterende zomer (7x spelen met water)

Zo heb je een spetterende zomer (7x spelen met water) Zo heb je een spetterende zomer (7x spelen met water) Zo heb je een spetterende zomer (7x spelen met water)

Water is heerlijk: om mee te spelen, om in te badderen, om te drinken – of te eten. Het geluid van klaterend water is rustgevend… het verveelt nooit. Een ode aan water.

Beleef een spetterende zomer, met deze 7 verfrissende activiteiten. Leuk voor kinderen om te doen, maar minstens zo leuk voor volwassenen.

Waterverf

Aquarelleren – maar dan letterlijk: gewoon met een kwast en water tekeningen maken – op papier of op de grond. Het is maar tijdelijk, maar dat is niet erg. Het gaat om de intentie waarmee je schildert, de ervaring. Het is een soort geheim kunstwerk dat misschien alleen jij hebt gezien. Net als bij het harken van steentjes in een zentuin gaat het niet om het resultaat, maar om het werk zelf.

Buitendouche

Niets lekkerder dan de dag van je afspoelen met water – omdat het warm was, of om gebeurtenissen of gevoelens van je af te laten glijden. Dat kan onder de douche, maar is in de zomer ook heerlijk buiten, onder een zelfgemaakte sproeier. Door gaatjes te prikken in een plastic fles en die te koppelen aan een tuinslang met tape en een sluitring, heb je in no time een heerlijke buitendouche.

Nieuw: Happinez Zomerboek

Trakteer jezelf deze zomer op heel veel leesplezier met het Happinez Zomerboek. Met maar liefst 208 pagina’s vol fijne inzichten, puzzels, een yoga-zomerhoroscoop, schrijfoefeningen en meer.

Volg de stroom

Heerlijk rustgevend is het, een klaterend beekje op de achtergrond. Bovendien zou volgens de feng shui stromend water positieve energie aantrekken. Dat kan ook een fonteintje in de tuin zijn of op het balkon. En hoe leuk om dat samen te maken! Deze watertrap van een bamboe buis, wat bamboe stokken en duct tape is in een ochtendje gemaakt. Het enige wat je verder nodig hebt is een afkortzaagje, een verstekbak en een scherp bijltje om de buis te splijten. Tuinslang erin en klaar is je Japanse waterval.

Toverwater

Water heeft de bijzondere eigenschap dat je het kunt laden – met mooie woorden bijvoorbeeld, de kracht van maanlicht of de werking van edelstenen. Het werkt het beste als je dat doet met mineraalwater in glas. Als je dat in de vensterbank zet met edelstenen als rozenkwarts (liefde), bergkristal (helderheid) en amethist (kalmte) – kun je 24 uur later de stenenkracht letterlijk drinken. Ook mooi om een woord te kiezen waar op dit moment behoefte aan is: kracht, zelfvertrouwen, peace of mind, dat op te schrijven en op de kan te plakken. Een op maat gemaakte toverdrank!


Kokoswater

Het schijnt een van de gezondste drankjes te zijn om het immuunsysteem te versterken, met precies de juiste hoeveelheid vitaminen, mineralen en zouten om het lichaam sterk en gezond te houden. Dus een prima drankje om kinderen aan te laten wennen. En als ze het niet zo lekker vinden, kun je het natuurlijk aantrekkelijk máken met leuke rietjes, glazen of een scheutje vruchtensap.

Spiegelen

Het leven is een spiegel van je eigen handelingen. Dat is mooi uit te leggen aan de hand van je eigen reflectie: kijk je boos, dan kijkt je spiegelbeeld boos terug, maar kijk je blij, dan lacht je evenbeeld je toe. Deze mooie les kun je niet vroeg genoeg leren: het leven geeft je terug wat je zelf inbrengt. Wie goed doet, goed ontmoet.

Verrassingsijs

Water kan verschillende vormen aannemen – stoom, nevel, mist, dauw, met ijs als favoriet. Waterijsjes zijn leuk om zelf te maken, helemaal als je er een verrassing in stopt. Want behalve smaakjes – met vlierbloesemsiroop blijven de ijsjes transparant, rode vruchtensiroop kleurt ze een beetje roze – kun je er ook ingrediënten aan toevoegen die je uit de tuin plukt: blauwe bessen, aardbeien of, verrassender: kruiden of eetbare bloemen zoals viooltjes, vergeet-me-nietjes en margrieten. Prachtig om te zien, en ook een leuk idee voor vrolijke ijsklontjes.

Fotografie: Dana van Leeuwen
Styling: Marita Janssen

Over auteur
Nicole van Borkulo is sinds 2015 werkzaam als eindredacteur bij Happinez. Ze studeerde journalistiek en specialiseerde zich in tijdschriften, waar ze inmiddels al ruim tien jaar vol enthousiasme mee bezig is in haar werk. Nicole houdt zich veel bezig met voeding, haar kinderen en duurzaamheid, waar ze ook graag mooie artikelen over schrijft voor Happinez.

Meer lezen over de zomer?

13 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat.

Volgend artikel
11 tips voor een perfecte zomerdag
11 tips voor een perfecte zomerdag