Terug naar overzicht

15 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
15 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat

Zit een vakantie er voor jou dit jaar niet in, of is de datum van vertrek nog lang niet in zicht? Niet getreurd. Een staycation – lekker thuisblijven en thuis vakantie vieren – heeft namelijk ook zo z’n voordelen.

Je bespaart geld, voorkomt er een hoop vakantiestress mee en het is ook nog eens beter voor het klimaat. Bovendien kun je ook thuis of dichtbij huis tóch dat vakantiegevoel te pakken krijgen. Zo doe je dat:

1. Plan een stranddag

Dat doe je natuurlijk bij voorkeur als de zon schijnt, maar stralend zomerweer is geen vereiste. Ook met een stevig windje is het strand een heerlijke plek. Lekker uitwaaien!

2. Organiseer een barbecue

Trommel je liefste vrienden, dierbaarste familie of gezelligste buren op voor een barbecue. In het park, of gewoon in je eigen tuin.

3. Maak een vakantiebestemming van je tuin of balkon

Met een paar mooie planten, vrolijke bloemen en exotische accessoires waan je je in je eigen tuin of op het balkon op een verre bestemming. En dat met nul-komma-nul reisstress.

4. Ga op micro-avontuur

Eén van de reistrends van dit jaar.

5. Trakteer jezelf op een dagje wellness

Gezellig om samen met een vriend(in) of je lief te doen, maar ook in je eentje een aanrader. Aan het eind van de dag voel je je hoe dan ook als herboren.

6. Kampeer in de tuin

Ben je dol op kamperen en in het bezit van een tuin die groot genoeg is om de tent in op te zetten? Bingo.

7. Ga picknicken

Vul een mand of tas met hapjes en drankjes, zorg voor een groot kleed en zoek een mooie plek in de natuur om samen met anderen van al dat lekkers te genieten.

8. Maak een mini-stedentrip

Wie zegt dat een stedentrip een heel weekend moet duren? Ook in een dag kun je een nieuwe stad ontdekken.

9. Huur een bootje

Een dag op het water is als een mini-vakantie op zich. Vaar gezellig door de stad, of zoek juist de rust op van de natuur.

10. Festival(s)

Met muziek, theater, kunst en lekker eten staan festivals garant voor een instant vakantiegevoel.

11. Maak een fietstocht

In heel Nederland zijn prachtige routes die je per fiets kunt ontdekken. Zo zie je je eigen omgeving eens met heel andere ogen.

12. Trek je wandelschoenen aan

Niet zo’n fietser? Kies dan voor een wandeltocht.

13. Ga tijdens je staycation een dag offline

Dat geeft zoveel rust. En mocht je toch nog een beetje balen dat een verre reis er voor jou niet in zit, dan zit je ook helemaal niet te wachten op jaloersmakende foto’s van mensen die wel op vakantie zijn, toch?

14. Lees eindelijk die stapel boeken

Ligt jouw nachtkastje bezaaid met boeken die je wel wilt lezen, maar waar je steeds niet aan toekomt? Tijdens je staycation heb je daar eindelijk álle tijd voor.

15. Maak een mini-roadtrip

Pak de auto en ga een dag op avontuur. Bepaal vooraf je route of ga juist lekker op de bonnefooi.

Meer lezen?

Door anderen gelezen