13 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat

13 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat 13 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat 13 leuke dingen om te doen als je (nog) niet op vakantie gaat

Zit een vakantie er voor jou dit jaar niet in, of is de datum van vertrek nog lang niet in zicht? Niet getreurd. Een staycation – lekker thuisblijven en thuis vakantie vieren – heeft namelijk ook zo z’n voordelen.

Je bespaart geld, voorkomt er een hoop vakantiestress mee en het is ook nog eens beter voor het klimaat. Bovendien kun je ook thuis of dichtbij huis tóch dat vakantiegevoel te pakken krijgen. Zo doe je dat:

1. Plan een stranddag

Dat doe je natuurlijk bij voorkeur als de zon schijnt, maar stralend zomerweer is geen vereiste. Ook met een stevig windje is het strand een heerlijke plek. Lekker uitwaaien!

2. Maak een vakantiebestemming van je tuin of balkon

Met een paar mooie planten, vrolijke bloemen en exotische accessoires waan je je in je eigen tuin of op het balkon op een verre bestemming. En dat met nul-komma-nul reisstress.

Daag je geest uit met het Happinez Puzzelboek

  • 160 pagina’s met spirituele quizzen, zen-makende beeldpuzzels en inspirerende inzichten

  • In samenwerking met Denksport, dé expert op puzzelgebied

3. Ga op micro-avontuur

De leukste micro-avonturen beleef je dicht bij huis.

4. Trakteer jezelf op een dagje wellness

Gezellig om samen met een vriend(in) of je lief te doen, maar ook in je eentje een aanrader. Aan het eind van de dag voel je je hoe dan ook als herboren.

5. Kampeer in de tuin

Ben je dol op kamperen en in het bezit van een tuin die groot genoeg is om de tent in op te zetten? Bingo.

6. Ga picknicken

Vul een mand of tas met hapjes en drankjes, zorg voor een groot kleed en zoek een mooie plek in de natuur om samen met anderen van al dat lekkers te genieten.

7. Maak een mini-stedentrip

Wie zegt dat een stedentrip een heel weekend moet duren? Ook in een dag kun je een nieuwe stad ontdekken.


8. Huur een bootje

Een dag op het water is als een mini-vakantie op zich. Vaar gezellig door de stad, of zoek juist de rust op van de natuur.

9. Maak een fietstocht

In heel Nederland zijn prachtige routes die je per fiets kunt ontdekken. Zo zie je je eigen omgeving eens met heel andere ogen.

10. Trek je wandelschoenen aan

Niet zo’n fietser? Kies dan voor een wandeltocht.

11. Ga tijdens je staycation een dag offline

Dat geeft zoveel rust. En mocht je toch nog een beetje balen dat een verre reis er voor jou niet in zit, dan zit je ook helemaal niet te wachten op jaloersmakende foto’s van mensen die wel op vakantie zijn, toch?

12. Lees eindelijk die stapel boeken

Ligt jouw nachtkastje bezaaid met boeken die je wel wilt lezen, maar waar je steeds niet aan toekomt? Tijdens je staycation heb je daar eindelijk álle tijd voor.

13. Maak een mini-roadtrip

Pak de auto en ga een dag op avontuur. Bepaal vooraf je route of ga juist lekker op de bonnefooi.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over vakantie?

Waarom het leukste aan vakantie thuiskomen is.

Volgend artikel
Een vakantiegevoel zonder op reis te gaan (4 tips)
Een vakantiegevoel zonder op reis te gaan (4 tips)