Terug naar overzicht

De paden op, de lanen in: dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland

Categorie
Fotografie
Tekst Sophie Spanjer
De paden op, de lanen in: dit zijn de mooiste wandelroutes van Nederland

De natuur is heerlijk groen en staat nu nog in bloei: hét moment om erop uit te trekken en een heerlijk stuk te wandelen. 

Heerlijk om je gedachten de vrije loop te laten, en de perfecte setting voor een goed gesprek. We hebben een aantal prachtige wandelplekken voor je opgezocht.

Op zoek naar historie?

In ’t Gooi vind je een prachtig plaatsje: Naarden-Vesting. Het is een van de best bewaarde vestingsteden van Europa. Deze vesting stamt uit de zeventiende eeuw en is toegankelijk voor publiek via het Vesting Museum.

Met een wandeling langs deze vestingwallen waan je je terug in vroegere tijden.

Niets meer missen van Happinez? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Trek de natuur in

Voor wie het nog niet wist: op de Veluwe zijn tal van prachtige wandel- en fietsroutes te vinden. Benieuwd? Klik hier om de routes van Staatsbosbeheer te bekijken.

Ook leuk: de zogeheten wildschermen, waar je oog in oog komt te staan met de dieren.

Uitwaaien

Lekker over het strand wandelen met de wind in je haren? De Waddeneilanden bieden bij uitstek prachtige wijde stranden. Wil je het liever wat dichter bij huis zoeken? De badplaats Oostkapelle in Zeeland is een mooi alternatief en het is al een aantal keer verkozen tot schoonste strand van Nederland.

De jungle in

Deze wandelroute is de ideale plek om met het gezin naartoe te gaan. Deze zogeheten Jungle Route bevind zich langs de oever van de Oude Maas. Hier heeft de natuur tientallen jaren haar gang kunnen gaan en het is een heuse wilgenjungle geworden.

Deze wandelroute behoort tot de Wandel Top 10 van het Zuid-Holland.

Meer lezen

Met kinderen de natuur in? Dit zijn de leukste buitenspeelplekken van Natuurmonumenten.

Door anderen gelezen