Kom je mee buitenspelen? Dit zijn de leukste buitenspeelplekken van Nederland

Kom je mee buitenspelen? Dit zijn de leukste buitenspeelplekken van Nederland Kom je mee buitenspelen? Dit zijn de leukste buitenspeelplekken van Nederland Kom je mee buitenspelen? Dit zijn de leukste buitenspeelplekken van Nederland

Als je je kinderen leert buitenspelen, leer je ze de natuur lief te hebben. Dit zijn een paar van de mooiste buitenspeelplekken van Nederland.

Neem je kinderen mee naar buiten, en ze zullen liefde voor de natuur ontwikkelen. Leer ze luisteren, ruiken, kijken en zich verwonderen over het wonder dat leven heet.

Benieuwd naar waar je ze het beste mee de natuur in kunt nemen? Natuurmonumenten heeft door heel Nederland de mooiste buitenspeelplekken geselecteerd.

Je vindt ze op deze kaart:

Weet je niet zo goed wat je buiten met je kinderen kunt doen? Deze drie tips helpen je op weg:

De boom in

Laat ze in bomen klimmen en klauteren. Als je hoog boven in een boom zit, geeft dat een geweldig gevoel. Je voelt je onderdeel worden van je omgeving, en alles om je heen komt langzaam tot rust.

Slinger als een aap

Een touw om een stevige tak met daaronder een zachte ondergrond kan urenlang plezier geven. Kinderen vermaken zich rustig een hele middag met heen en weer slingeren (wel zaak om het touw zelf goed vast te knopen, natuurlijk).

Maak een zeepkist

Dit vergt wel wat langer knutselwerk, maar zorgt voor jarenlang plezier. Zet een zeepkist in elkaar met oude planken, een stuk touw, bouten, moeren en vier wielen en je hebt een karretje waar je bijna elke heuvel mee af kunt sjeezen. Leuk om zelf met je kinderen te maken.

Beeld: fotografie door Dana van Leeuwen, styling door Marita Jansen

Meer lezen over buitenspelen?

Dit is waarom buitenspelen zo belangrijk is voor je kind.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Volgend artikel
10 tips voor ouders van hooggevoelige kinderen
10 tips voor ouders van hooggevoelige kinderen