Waterman, in mei geef jij je over

Waterman, in mei geef jij je over Waterman, in mei geef jij je over Waterman, in mei geef jij je over

Waterman, de maand mei zorgt voor twijfels op het vlak van spiritualiteit. Of het nu om je geloofsovertuigingen gaat of over de lessen van bepaalde meesters, ergens botst het. Deze wrijving kan zorgen voor een onveilig gevoel, maar laat je niet kisten! 

Confrontatie op spiritueel vlak

Je ziet het natuurlijk niet aankomen, maar jouw confrontatie kan in mei weleens plaatsvinden op het spirituele vlak. Bijvoorbeeld met iemand die actief is binnen een spirituele stroming (een yogaleraar, een tarotlezer) en die jou als mikpunt ziet van zijn of haar ongenoegen. Diegene kent bovendien allerlei sluiproutes, waardoor jouw gevoel van veiligheid ondermijnd kan worden. Maar onthoud: niemand heeft macht over jou. Je geeft deze persoon een veel te grote rol, een kans die hij of zij met beide handen aangrijpt.

Het leven is niet leeg Waterman

Het probleem dat zich voordoet kan ook minder letterlijk zijn. Er kan bijvoorbeeld een grote twijfel ontstaan aan alles waarin je op spiritueel vlak ooit hebt geloofd. Een soort cynisme waardoor het leven leeg en zinloos lijkt te zijn.

Hoe je ook je best doet om je weer veilig of vervuld te voelen, het lijkt niet te lukken. De sleutel is dat je allereerst de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen ongenoegen. En dat je accepteert dat er soms krachten in je leven spelen, waar je geen controle over hebt. Hoe minder aandacht je eraan geeft, hoe sneller hun rol is uitgespeeld. Daarin heb je een keus, ook al lijkt het alsof je volkomen machteloos bent over wat er gebeurt.

Meer lezen?

  • Hier vind je alle andere horoscopen
  • Deze sterrenbeelden zijn jouw ideale match – op basis van je maanteken
  • Ontdek je Keltische boomhoroscoop
Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Vissen, blijf in mei bij de feiten
Vissen, blijf in mei bij de feiten