Terug naar overzicht

Inzicht nodig? Aan de slag met je intuïtie? Gebruik deze orakelkaarten

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Inzicht nodig? Aan de slag met je intuïtie? Gebruik deze orakelkaarten

Behoefte aan advies en inzicht? Zelf aan de slag met het leggen van kaarten? Koop dan een set orakelkaarten.

Orakelkaarten geven directe boodschappen die behoorlijk raak kunnen zijn. Anders dan bij tarotkaarten hoef je geen kennis te hebben van symboliek of eeuwenoude interpretaties. Orakelkaarten hebben een korte en eenduidige boodschap. Toegankelijk, geruststellend, ondersteunend en inzichtelijk. Drie sets orakelkaarten uitgelicht.

Tao Orakel

Je hebt vast wel eens gehoord van het Chinese I Tjing orakel. Een fascinerend orakel dat werkt met munten, elementen en de combinaties ervan. Interessant, maar het vergt wat tijd en uitzoekwerk. De maker van het Tao Orakel heeft I Tjing combinaties samengebracht in 64 kaarten. Met munten erbij kun je het alsnog zo uitgebreid maken als je wilt, maar één kaart trekken is ook mogelijk. Op de prachtig vormgegeven kaarten staan een illustratie en heldere titel als ‘Voorspoed’ met eronder kernwoorden die dat begrip bekrachtigen: ‘dankbaarheid tonen’, ‘geluk’ en ‘succes’. In het boekje staat een uitgebreide uitleg over de betekenis van de kaart. Als je meer wilt, kun je met de I Tjing combinaties op de kaarten aan de slag. Een mooie manier om op toegankelijke en overzichtelijke wijze kennis te maken met I Tjing.

Chakra Wijsheid

De kleurrijke set Chakra kaarten is opgebouwd aan de hand van de chakra’s. Bij de zeven chakra’s horen zeven kaarten die je inzicht verschaffen in je situatie. Hoe? Door middel van een korte, metaforische legende die in het bijgevoegde boekje staat, vragen voor persoonlijk onderzoek en een meditatie. Zo gaat de kaart IJdelheid over meer, groter en beter willen. ‘Ben ik bepaalde beperkende verbintenissen ontgroeit?’, staat er bij ‘Persoonlijk onderzoek’ in het boekje. De Chakra kaarten houden je een grote spiegel voor en dagen je uit daar goed in te kijken. Gebruik het Chakra orakel alleen als je een duidelijke intentie of vraag hebt, dan verschaffen ze je een inzicht waar je niet omheen kunt.

Boodschappen van de Engelen

Wat willen de engelen je laten weten? Die vraag staat centraal in de kaartenset Boodschappen van de Engelen. Laat je niet afschrikken door de term ‘engelen’ en de ietwat christelijke afbeeldingen op de kaarten, want de boodschappen zijn direct en krachtig. Zo zegt de kaart met de engel Serena erop: ‘Ik ben de Engel van Overvloed. Je zult het geld dat je nodig hebt ontvangen en het Universum is er verantwoordelijk voor hoe dat zal gebeuren.’ Altijd fijn om zoiets te horen. In het boekje staat een uitgebreidere uitleg. Deze kaarten steunen je en zijn nooit hard. Er spreekt een grote bescherming uit. Mooi dus om in combinatie met tarotleggingen, I Tjing of het Chakra Orakel in te zetten.

Meer lezen over spiritualiteit?

  • Hoeveel levenservaring heb jij al opgedaan? Ontdek de DNA-code van je ziel
  • Fan van edelstenen? Leer ze reinigen, opladen en programmeren

Door anderen gelezen