Kinderhoroscoop Kreeft: de kleine Kreeft is één brok emotie

Kinderhoroscoop Kreeft: de kleine Kreeft is één brok emotie Kinderhoroscoop Kreeft: de kleine Kreeft is één brok emotie Kinderhoroscoop Kreeft: de kleine Kreeft is één brok emotie

Als een baby de eerste keer ademhaalt, krijgt het van de zon een dosis superkracht en levensvreugde mee. Die zonnekracht is gekleurd door het Sterrenbeeld waaronder het kind wordt geboren. Als het die zonnekracht kan laten schijnen staat hij of zij later vol zelfvertrouwen in het leven. Jij kunt het kind daarbij steunen, leer in deze kinderhoroscoop hoe je dat doet bij een kleine Kreeft.

Troosten en bekrachtigen

De kleine Kreeft is een brok emotie en kan enorme scènes schoppen als iets pijn doet of niet eerlijk is. Ben je de moeder of vader, dan kan dat heel erg hard binnenkomen, waardoor je de behoefte voelt je kind te beschermen, de pijn weg te nemen. Nu is het goed je kind te troosten maar bij Kreeft is het de kunst dat je het tegelijkertijd bekrachtigd. Als je teveel de nadruk legt op hoe erg het allemaal is, kan Kreeft dat gaan geloven en groeit het op tot een onzekere volwassene.

Emoties komen en gaan

Bovendien kan Kreeft ontdekken dat het zijn of haar zin krijgt als het maar hard genoeg huilt. En dat zorgt er weer voor dat hij of zij afhankelijk wordt voor de bevrediging van zijn/haar behoeftes. Toch is bagatelliseren ook niet goed, dat geeft Kreeft het gevoel dat hij/zij niet wordt gezien. Help de kleine Kreeft om te ontdekken dat vervelende emoties er gewoon mogen zijn maar dat ze ook vanzelf weer over gaan.

Meer lezen?

Volgend artikel
Kinderhoroscoop Leeuw: ontdek wat een kleine Leeuw nodig heeft
Kinderhoroscoop Leeuw: ontdek wat een kleine Leeuw nodig heeft