Astrologiefanaat? Ontdek je Keltische boomhoroscoop

Astrologiefanaat? Ontdek je Keltische boomhoroscoop Astrologiefanaat? Ontdek je Keltische boomhoroscoop Astrologiefanaat? Ontdek je Keltische boomhoroscoop

Ken jij je levensboom al? Parkeer kreeft en draak en maak kennis met de Keltische boomastrologie. De oude Kelten baseerden hun astrologie op de bloeiperiode van bomen. De eigenschappen van de heersende bomen vertaalden ze naar karakters.

De boomkalender is verdeeld in 39 periodes. Er zijn 21 boomsoorten met een heersende periode van maximaal 10 dagen in het voor- en najaar. Daarnaast zijn er vier heilige bomen (eik, berk, olijfboom en beuk) die aan één dag in het jaar gebonden zijn. Zoek je boomtype op en lees of je jezelf herkent.

Deel 2 in de reeks boomtypen: den, wilg, linde, olijfboom, eik en hazelaar:

Den

  • 19 februari t/m 28 februari
  • 24 augustus t/m 2 september

Dennen zijn rustige mensen die zelfs passief over kunnen komen. Schijn bedriegt. De den stelt hoge eisen en staat bekend als het meest kieskeurige boomtype. Ernstig streeft de den naar perfectie en rechtvaardigheid. Over het algemeen is dit boomtype praktisch ingesteld, maar de liefde maakt passionele hartstocht los.

Wilg

  • 1 maart t/m 10 maart
  • 3 september t/m 12 september

Empathisch en kunstzinnig is de wilg. Dit boomtype geniet met volle teugen van het goede leven, heeft oog voor schoonheid en is intuïtief sterk onderlegd. Wilgen zijn recht door zee, doortastend en energiek. Die eigenschappen, in combinatie met hun romantische inborst, maken de wilg tot een populair boomtype. Gevoelens van eenzaamheid en melancholie kenmerken de (treur)wilg ook. Ze reizen graag, maar zijn minstens zo gesteld op thuis zijn.

Linde

  • 11 maart t/m 20 maart
  • 13 september t/m 22 september

Twijfel kenmerkt de linde. Dit boomtype droomt, wikt en weegt. Zeker weten doet de linde weinig, maar dat is ook niet per se het streven. Het zijn onverbeterlijke idealisten met een grote fantasie. Een linde inspireert en neemt je mee in zijn ideale wereld. Dit boomtype stelt zichzelf soms onrealistische doelen en baalt als die niet worden bereikt. Lindes zijn esthetische, onzelfzuchtige dromers. Hun gezelschap wordt op prijs gesteld, maar ze trekken zich liever terug.

Olijfboom

  • 23 september

De olijfboom is een geboren coach. Met zijn empathische vermogen doorziet hij de krochten van menig ziel. Als je dit boomtype om hulp vraagt, word je met liefde begeleid. Ongevraagd zal een olijfboom zich nooit met andermans zaken bemoeien. Olijfbomen hebben een ingetogen persoonlijkheid en de neiging om concessies te doen. Hierin gaan ze soms aan zichzelf voorbij. De olijfboom is vergevingsgezind en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Eik

  • 21 maart

Een eik staat voor eerlijkheid. What you see is what you get. Het zijn dominante personen die niet bang zijn om hun mening te uiten, al gaat die regelrecht tegen de stroom is. Het maakt de eik tot een geboren leider, iemand die doorzet tot het einddoel is behaald. Een eik krijg je niet omver; dit boomtype vertrouwt blind op eigen intuïtieve ingevingen en wantrouwt toneelspel en voorkomendheid.

Hazelaar

  • 22 maart t/m 31 maart
  • 24 september t/m 3 oktober

Hazelaars zijn ontdekkingsreizigers. Altijd in voor nieuwe avonturen en ervaringen. Het zijn mensen die indruk maken door hun bescheidenheid en die door hun charme en inlevingsvermogen menig hart veroveren. Een hazelaar zet zich in voor zaken die de medemens aangaan. Ze hebben een tolerant en eerlijk karakter, intuïtieve gaven en scherp oordeelsvermogen.

Andere geboortedatum?

Is jouw geboortedatum nog niet aan bod gekomen? Hier lees je deel één, deel drie en deel vier van de boomastrologie.

Volgend artikel
Nieuwe maan in Leeuw: slapeloze nachten en een onrustig gevoel
Nieuwe maan in Leeuw: slapeloze nachten en een onrustig gevoel