Terug naar overzicht

Kinderhoroscoop Weegschaal: de vredestichter in huis

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Kinderhoroscoop Weegschaal: de vredestichter in huis

Als een baby de eerste keer ademhaalt, krijgt het van de zon een dosis superkracht en levensvreugde mee. Die zonnekracht is gekleurd door het sterrenbeeld waaronder het kind wordt geboren. Kan hij zijn zonnekracht laten schijnen, dan ontwikkelt het kind een gezond ego en staat hij of zij later vol zelfvertrouwen in het leven. Jij kunt het daarbij steunen, in deze kinderhoroscoop lees je hoe je dat bij Weegschaal doet. 

Weegschalen zijn kleine vredestichters, ze houden van alles wat mooi en harmonieus is, van muziek en kleren. Dit kind kan overstuur raken als het ziet dat er spanningen of ruzies zijn in het gezin. Misschien probeert het de andere gezinsleden af te leiden of het trekt zich terug omdat het niet tegen de vervelende sfeer kan. Ook kan het zich erg volwassen opstellen en proberen om de tegenstellingen te overbruggen. Alles voor de lieve vrede. Daarin kan het zichzelf een beetje kwijt raken.

De kleine Weegschaal

Als ouder is het de kunst om dit kind duidelijk te maken dat een tegenstelling niet betekent dat je uit elkaar gaat (daar is het namelijk het bangst voor) of dat de liefde over is. Het is goed om de kleine Weegschaal aan te moedigen zijn of haar eigen mening te geven, zonder dat het bang hoeft te zijn voor afwijzing. Dan groeit het op tot een assertieve en emotioneel evenwichtige volwassene.

Meer lezen?

Door anderen gelezen