Terug naar overzicht

Dit is je horoscoop voor augustus

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Dit is je horoscoop voor augustus

Deze maandhoroscoop maakt duidelijk dat augustus helpt om ons eigen, creatieve gezicht te laten zien, met Zon, Mars en Venus en de nieuwe Maan in Leeuw (op 31 juli). Welke kant van jezelf laat jij in de oogstmaand schitteren?

Ram

Met Mars in het krachtige vuurteken Leeuw ben je als Ram in augustus letterlijk in je element. Je voelt dat je fifteen minutes of fame zijn aangebroken, dat je kunt laten zien wie je bent en wat je kunt, en waarin je een punt kunt maken.

Het zou leuk zijn als je tijd kunt vinden om aan een creatief project te werken. Daarin kun je veel energie kwijt en je durft meer dan normaal, waardoor het resultaat echt spectaculair kan zijn en veel bewondering oproept. Maar zelfs als dat niet zo is, maakt het jou niet uit, want je voelt dat je er zelf achter kunt staan. En dat is het belangrijkste. Het zijn jouw ideeën, kleuren, inzichten, creaties, noem maar op. Dit komt uit het diepst van je hart, zo moet het zijn en niet anders.

Deze energie kun je ook uitleven op een fysieke manier, door te dansen, te rennen, te springen of aan acrobatiek te doen. Je voelt dat je lijf precies doet wat jij wilt, dat het naar jou luistert. Ook kun je voelen hoe mooi je bent en genieten van je schoonheid, zonder zelfkritiek of onzekerheid. Je mag er letterlijk zijn!

Stier

Als zoon of dochter van Venus word je aangeraakt door de vuurenergie van Leeuw. Een energie die alles laat schitteren waardoor deze maand een gouden randje krijgt. Dat laat zich vooral zien in de liefde. Dat is het terrein waar jij kunt laten zien wat je waard bent, wat je te vertellen hebt, wat je wilt laten zien. Voor single-Stieren is het dus een goed moment om duidelijk te maken dat je open staat voor een nieuwe liefde, dat je er klaar voor bent. Hij of zij vangt jouw positieve vibes op en laat zich vrijwillig betoveren door jouw magic touch.

Ook voor de Stier met partner ziet het er fantastisch uit, al zal je soms wel wat meer rekening met je lief kunnen houden. Het draait niet alleen om wat jij wilt en wat jij belangrijk vindt. Je partner wil ook gehoord en gezien worden. Na deze kleine hint van de sterren, kun jij je opmaken voor een uitzonderlijk passionele maand waarin het lichamelijke aspect van de liefde volop aan bod komt. Venus in Leeuw laat je pronken met je natuurlijke rondingen, zonder preutsheid of verlegenheid. Deze stand kan je helpen om je sensualiteit te delen in zijn pure vorm, zonder schaamte of angst.

Tweelingen

Vanaf 12 augustus staat jouw trouwe metgezel Mercurius ook in Leeuw en dan kun jij je van je beste kant laten zien. Vooral je briljante en humoristische geest wil zich dan aan de wereld tonen. Heb je ambities als stand-up comedian, dan is augustus je maand. Maar ook als je nog een examen moet doen, of op een andere manier moet laten zien waar jouw snelle brein toe in staat is, dan werken de sterren mee. Overigens beleef je er zelf het meeste plezier aan als er sprake is van een creatieve component. Het schrijven van een roman is dan misschien leuker dan het schrijven van een scriptie.

Je bent ook erg in je element als je iets met kinderen kunt doen, een evenement voor ze organiseren of een voorstelling. Er ontstaat snel een band door je speelse en komische benadering. Kinderen voelen bij jou dat ze mee kunnen doen op hun eigen niveau, waardoor ze zich openstellen en meer durven. Minder letterlijk: ook als coach kun je prachtige resultaten zien omdat je het kind in de ander weet te vinden. Dan schitter je misschien niet op een podium, maar je bent wel supertrots op wat je bereikt in het een-op-een contact.

Kreeft

In augustus is het de bedoeling dat je meer van je emoties en ware ik laat zien aan anderen. Hoewel je dat altijd een beetje eng vindt, kun je ontdekken dat je daarmee juist bij anderen veel respect oproept. En misschien zelfs bewondering omdat je onderwerpen bloot durft te leggen die ook voor anderen spannend zijn. Er kan een positieve spiraal ontstaan waarin jij en de mensen om je heen emotioneel groeien. Jij bent diegene die dit proces op gang brengt door je moed en kwetsbaarheid.

Ook in je rol als ouder kun je veel kwijt. Trots zijn op je kinderen, hun waardering voelen, hen waarderen voor de mooie mensen die het zijn. De maand augustus kan meerdere  momenten aandragen waarop je dit heel duidelijk kunt voelen. En dan kom je eigenlijk vanzelf bij de emotie dankbaarheid. Als Kreeft heb je soms de neiging iets teveel te kijken naar wat er mis gaat en naar de situaties waarin je slachtoffer bent van wat anderen of ‘het leven’ jou hebben aangedaan. De situatie is natuurlijk nooit zo zwart-wit. Door dankbaarheid te laten groeien – bijvoorbeeld met een dagboekje waarin je elke dag drie dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent– kun je deze gedachten doorbreken.

Leeuw

Met de Zon, Mars en Venus in je eigen teken ga je een prachtige maand tegemoet. Een maand waarin jij als Leeuw(in) het beste van jezelf kunt laten zien in de liefde, in het spel en als persoonlijkheid. Het leuke is dat het eigenlijk allemaal vanzelf gaat. Soms kun je het gevoel hebben dat je er steeds aan moet trekken om aandacht of erkenning te krijgen, maar niet in deze augustusmaand. Het komt vanzelf naar je toe. Natuurlijk helpt het dat je zo zonnig en positief bent. Maar zelfs als dat niet zo is, zal je verrast worden door de mooie dingen die op je pad komen.

Misschien organiseren je vrienden een verrassingsfeest voor je verjaardag (spoiler…!) of word je gevraagd voor een droomopdracht. Misschien gaat je partner op zijn knieën voor een huwelijksaanzoek. Voor iedere Leeuw is het hoe en wat anders maar vrijwel alle Leeuwen voelen zich aan het eind van augustus stukken rijker dan aan het begin en dat is geen kwestie van geld. Al bestaat de kans dat je ook in dat opzicht opeens wordt geholpen door de kosmos. En heb je plannen om mee te doen aan een sportief event: je blaakt van energie en zelfvertrouwen!

Maagd

Net als voor Tweelingen geldt dat Maagd pas voluit gaat genieten van de mooie energie in augustus, na de 12e, als Mercurius het teken Leeuw binnengaat. Dan krijg je de kans om te laten zien waartoe je allemaal in staat bent. Dat zal zich waarschijnlijk afspelen in de sfeer van je werk. Daar zal je mogelijk erg blij mee zijn, want de laatste tijd kun je weleens het gevoel hebben gehad dat je niet voldoende erkenning hebt gekregen voor je prestaties. Zelfs als je zeker wist dat je iets geweldigs had gedaan of gemaakt, leek het alsof je omgeving lauw reageerde of gewoon te druk was om te zien hoe hard jij je best had gedaan. Maar in de tweede helft van augustus ben je niet langer onzichtbaar; je neemt je plek in op het podium, achter het grootste bureau of voor de groep.

Maagd is niet alleen betrokken bij het werk, maar ook bij de planten en de dieren, al het kleine dat leeft en onze liefde of zorg nodig heeft. Je inzet voor de wereld om ons heen is ook iets waarmee jij respect afdwingt of wat anderen opvalt. Misschien kun jij je opwerpen als influencer voor een bij-vriendelijker wereld of dergelijke.

Weegschaal

Weegschaal is een kind van de planeet Venus. Je voet je echt stralend als Venus in augustus in het teken Leeuw staat. Iets dat vooral je partner of je geliefde opvalt, een soort speciale schittering maakt jou voor hem of haar bijzonder aantrekkelijk. Alsof je aura in vuur en vlam staat en je partner de enige is op de wereld die dat kan zien. Deze mooie energie heeft ook een minpuntje: je kunt extra heftig reageren als de aandacht van je geliefde even is afgeleid door iets of iemand anders. Dan voel je je als een klein kind dat in de steek wordt gelaten door zijn of haar vader of moeder. Maar dergelijke gevoelens gaan weer net zo snel als ze gekomen zijn. Even later breekt de zon weer door.

Single? Dan is het goed om deze periode te gebruiken om contact te leggen met potentiële partners. Misschien merk je ook al dat je in the mood bent, maar door een single event te bezoeken of je open te stellen voor een date, voeg je de daad bij de mood. Zo optimaliseer jij de kans op een ontmoeting met de liefde die je leven een prachtige wending kan geven.

Schorpioen

Met een hele optocht aan planeten in het teken Leeuw, voel je een krachtige drang om via je werk te laten zien wat je in je mars hebt. Nu lijkt het alsof bijna iedereen om je heen momenteel bezig is met andere dingen. Dat kan de frustratie oproepen dat niemand doorheeft hoe goed je bent. Maar het kan ook een uitgelezen kans zijn om als invaller de plek in te nemen van iemand die een hogere of betere positie heeft dan jij. En dat betekent dat je een mooie sprong kan maken. Jouw opdracht is daarbij om integer te blijven handelen en je voorganger niet af te kraken, anders werk jij uiteindelijk jezelf tegen.

Laat hem of haar in zijn of haar waarde en je zult zien dat je vanzelf de erkenning of positie krijgt waar je op hoopte. Blijf je dus concentreren op de inhoud en kwaliteit van je werk en verlies je niet in de politieke spelletjes op de werkvloer.

Verder kun je ontdekken dat je veel kunt betekenen als je optreedt als verbinder. Dat kan zitten in het soort werk dat je doet, maar het kan ook toevallig gebeuren, omdat je ineens beseft: hé, die twee zouden elkaar moeten kennen!

Boogschutter

De energie van zoveel planeten in het teken Leeuw is voor jou een enorme ondersteuning bij alles wat je doet. Of het nu fysiek of geestelijk is. Vooral je wijsheid kan in augustus een enorme groeispurt doormaken. Je zou kunnen putten uit een boek of een leer die je misschien al eens eerder hebt bestudeerd, maar waarvan je nu pas de ware betekenis lijkt te doorgronden. Inzichten hebben tijd en herhaling nodig om in te dalen. Ze hebben levenservaring nodig, om vast te kunnen klinken in je bewustzijn. Je zou deze maand kunnen ontdekken dat je door het leven een stuk gerijpt bent, waardoor je meer klaar bent voor deze materie, dan je vroeger was. Of het nu het Tibetaans Dodenboek is of de leer van de Kamasustra waarin jij je verdiept. Vervolgens kun je anderen inspireren met deze kennis.

Verder is het een prachtige tijd om naar de zon te reizen zodat je lichaam en geest kunt opladen met de energie van de bron. Dat helpt je om in flow te raken. Daardoor ben je beter opgewassen tegen de herfst die straks onvermijdelijk komt met vallende blaadjes en introverte momenten.

Steenbok

Terwijl de andere tekens van de dierenriem druk bezig zijn met schitteren en genieten, ontdek jij deze maand dat je – samen met Waterman misschien – liever in het publiek zit. Je kunt merken dat je niet veel moet hebben van aandacht. Je hebt behoefte aan rust en misschien zelfs afzondering. Dat heeft te maken met oude trauma’s die geactiveerd kunnen worden. Die kunnen gaan over de rol die je vroeger thuis vervulde: altijd sterk en verantwoordelijk moeten zijn. Of over periodes van eenzaamheid en afzondering, het gevoel dat je er niet bij hoort: ouder en wijzer dan de rest moeten zijn.

Voel je niet verplicht om ‘lekker naar het strand te gaan om van de zomer te genieten’. Als jij met de gordijnen dicht thuis wilt zitten omdat je daar behoefte aan hebt, is dat prima. Maar houd wel een vinger aan de pols. Zoek hulp van een vriend of familie als je merkt dat er sombere gedachtes zijn die teveel macht over jou beginnen te krijgen. Er is altijd een uitweg uit het labyrint van je geest, maar die hoef je niet in je eentje te zoeken. En vertrouw erop dat het licht weer gaat schijnen, ook al worden de dagen langzaam korter.

Waterman

Omdat Leeuw je natuurlijke tegenpool is, kun je in augustus merken dat de nadruk ligt op de ander, bijvoorbeeld je (levens)partner.  Misschien moet je even iets wegslikken, omdat je zelf op dat podium had willen staan. Het is nodig dat jij op dat moment een stapje opzij doet, zodat hij of zij kan schitteren. Besef je dat het een eervolle taak is om die ander bij te staan en te helpen groeien.

Ook als je single bent zal je anderen voorrang moeten geven. Misschien eist een zakenpartner de hoofdrol op, misschien help jij een goede vriend of vriendin aan een betere positie. Houd de focus op de liefde voor de ander. Afgunst is een emotie waar veel ongeluk uit voort komt. Besef dat de wereld er alleen maar mooier op wordt als de mensen waar jij om geeft zichzelf kunnen realiseren. Besef ook dat hun geluk niet ten koste zal gaan van jouw geluk, tenzij jij dat zo wilt zien. Deze maand ben je misschien een onopvallend madeliefje, volgende maand ben je weer een prachtige rode roos. Elke rol die we op enig moment vervullen is nodig en waardevol voor het geheel.

Vissen

Je krijgt in augustus meerdere kansen om iets moois voor een ander te doen. Misschien een familielid die zorg nodig heeft of iemand op straat die valt en die je overeind helpt. Dat wat je doet is niet alleen een daad van liefde. Het gaat verder dan dat. Het is iets dat een soort waaiereffect teweeg kan brengen. Net als het verhaal van de vlinder die in jouw tuin met zijn vleugels fladdert en die in Azië een storm veroorzaakt. Misschien kun je anderen inspireren, misschien ontstaat er een vonkje van vreugde in het hart van diegene die je helpt, een vonkje dat weer wordt doorgegeven aan een cirkel van derden. Net als een steentje dat in de vijver wordt gegooid. Het verrichten van een goede daad is dus goed voor het grotere geheel.

Geef jezelf de ruimte om een beter mens te worden. Je bewustzijn is net als het heelal, een plek die eindeloos kan uitdijen, zolang jij maar bereid bent om het te laten groeien. Probeer om mild te zijn als je ziet dat anderen hun bewustzijn nog niet zo sterk hebben ontwikkeld. Het helpt niet om ze te veroordelen. Je kunt ze wél helpen door jouw eigen positieve ontwikkeling met ze te delen.

Benieuwd of de voorspellingen van je vorige maandhoroscoop zijn uitgekomen? Hier kun je je horoscoop van juli teruglezen.

Meer lezen?

Voel je verbonden met de sterren

Door anderen gelezen