Maandhoroscoop juli

Maandhoroscoop juli Maandhoroscoop juli Maandhoroscoop juli

Juli is een uitzonderlijke maand. Van de twaalf planeten staat er niet één in het element lucht, dat wil zeggen de tekens Waterman, Tweelingen of Weegschaal. Lucht is het element van de communicatie en het contact. Lucht is letterlijk ongrijpbaar en van levensbelang. Wat gebeurt er als je geen luchtje kunt scheppen? Even niet op adem kunt komen? Ontdek het in deze maandhoroscoop van juli. 

Ram

Als kind van het element vuur, kan een tekort aan het element lucht in juli zich uiten als lusteloosheid. Lucht is wat bij jou normaal gesproken het vuur op pookt, dus het kan zijn dat je niet tot daden komt, je verveelt, niet goed weet wat je met je tijd en jezelf moet aanvangen.

Nu is het helemaal niet zo erg als de motor tijdelijk wat minder hard draait. Vooral als het écht zo’n hete maand wordt als is voorspeld, dan is het geen probleem. Dan kun je beter op het strand gaan liggen en wachten tot de bui weer over is. Of een fijne luiervakantie houden. Go with the flow. Maar plan je een vakantie waarin je actief moet zijn, waarin je gaat surfen, fietsen of klimmen, dan ben je tot je eigen verbazing niet vooruit te branden.

Dat het vuurtje niet wil branden, kun je ook merken in de relatie met je partner. Je hebt moeite om contact te maken met het gevoel van passie. Probeer daar niet teveel over te piekeren, verbind er geen conclusies aan, want deze stemming blijft niet voor altijd aanwezig en als je op de Ram-manier tot overhaaste conclusies komt.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Stier

Dat het er deze maand niet zo luchtig aan toegaat kan vooral in de relatiesfeer opspelen. Dat gaat nogal onderhuids, je krijgt er geen greep op. Dat wat niet wordt gezegd, niet wordt gedeeld en niet wordt uitgesproken, kan sterk de sfeer bepalen. Als gevoelige Stier kun je daar onzeker van worden. Maar pogingen om je partner aan de praat te krijgen, stuiten op de ‘in-gesprek-toon’.

Verdiep je eens in je gespreksvaardigheden. Is wat je tegen hem of haar zegt altijd even constructief, opbouwend en open? Of heb je snel je oordeel klaar, kom je met kritiek of afwijzing? Misschien blokkeer je de communicatie door niet bewust te zijn van wat je eigenlijk écht zegt. Kijk eens naar een zin als ‘waarom laat jij altijd de handdoeken slingeren?’ Dit is een heel normale zin, die menig vrouw weleens heeft geroepen in haar wanhoop over een man die na het douchen zijn handdoek op de grond gooit. Maar eigenlijk is het een vraag, waar je geen antwoord op verwacht. Het is een verwijt verpakt als een vraag in plaats van oprechte interesse. Kijk zo eens naar de zinnetjes die je vaak gebruikt. En kijk eens of ze echt zeggen wat je wilt zeggen en of de ander dat snapt.

Tweelingen

Jij bent een luchtteken, daarom kun je een aantal dingen merken in deze zomermaand waarin de planeten de luchttekens overslaan. Je bent allereerst letterlijk niet in je element. Er is niets dat vanzelf gaat of dat je gratis krijgt. Geen duwtje in de rug, geen zetje over de schutting. Maar goed, dat heb je misschien ook niet echt nodig, want jij kunt prima je eigen boontjes doppen.

Waar je het meeste last van kunt hebben, is dat andere mensen feilloos aanvoelen dat jij een representant bent van het luchtelement. En aangezien ze een tekort ervaren, kloppen ze voor allerlei zaken bij jou aan. Of je even kunt helpen, of je weet hoe dit werkt en of je weet hoe dat zit. Maar je bent Google niet, dus je kunt je overvraagd gaan voelen.

Ook als mensen ruzie hebben, zouden ze op het idee kunnen komen om jou te vragen als bemiddelaar. Nu ben je van nature goed op de middenstip, maar als je niet wordt bijgestaan door je eigen element, zijn de resultaten minder positief dan normaal. Kortom, je moet je enorm inspannen deze maand, terwijl het resultaat tegenvalt. Maar je verdient wel flink wat karmapunten als je het allemaal zonder klagen ondergaat.

Kreeft

Een beetje luchtigheid doet Kreeft normaal gesproken veel goed. Het helpt je om wat minder diep verstrikt te raken in emoties, om te relativeren en om zaken bespreekbaar te maken. In juli zal je het echter zonder de verfrissende luchtenergie moeten stellen.

Daardoor moeten emoties dieper doorleefd worden, voordat je ze kunt afsluiten. Ook kun je wat te veel opgaan in je eigen drama, waardoor je niet voldoende serieus wordt genomen door anderen. Althans dat denk je. Maar zou het kunnen dat je omgeving, je partner een beetje gelijk hebben als ze jou een aansteller of een hypochonder noemen?

Dat is een wat pijnlijke maar ook mooie vraag om jezelf in juli te stellen. Wat zou er gebeuren als je jezelf minder serieus zou nemen, als je emoties eerst laat betijen voor je reageert? Zou je leven dan moeilijker worden of juist makkelijker? En wat heb je te winnen en te verliezen als je je emoties superkrachten geeft? Misschien moeten de antwoorden van heel ver en heel diep komen, maar dan heb je ook wat. Want als je in juli wordt geconfronteerd met je overgevoelige kanten, dan biedt dat ook meteen de kans om meer emotionele stabiliteit te ontwikkelen.

Leeuw

Als vuurteken kun je achter adem raken, als de blije en vrijblijvende energie van lucht ontbreekt. Vooral in de liefde kun jij van slag zijn. Je kookt van woede als je niet de aandacht krijgt die je van je partner wilt. Zelf heb je je ook weleens van een warmere kant laten zien. En dat blijft niet onopgemerkt. Maar als je uitleg moet geven, zit je met een mond vol tanden. Want de woorden, die horen ook bij lucht. Dus die ontbreken. Probeer een beetje geduld te hebben met je partner en met jezelf, dan komt het vanzelf goed.

Het is ook lastig om de passie te voelen die normaal de motor is achter alles wat je doet. Dat kan ten koste gaan van de creativiteit in je werk of hobby’s. Je dacht misschien dat je inspiratie puur uit jezelf kon halen, maar nu ontdek je dat je daar toch anderen bij nodig hebt. Als voorbeeld of als partner om mee te brainstormen. Gun jezelf die bewustzijnsverruiming. Juist door de synergie tussen mensen komen de mooiste ideeën en creaties tot stand. En als je samen trots kunt zijn op het resultaat is dat veel leuker dan trots zijn in je eentje.

Maagd

Als je niet over het element lucht kunt beschikken, zit er maar een ding op (denk je). Jezelf bedelven onder het werk, je ingraven in stapels papier, je verstoppen achter je bureau. Maar daar los je niet veel mee op, want zonder lucht lijkt het net of je mentaal vastloopt. Daardoor komt er minder uit je handen dan je van jezelf gewend bent. Als reactie probeer je dan nog harder te werken, nog langer op kantoor te blijven. Maar dat haalt niet veel uit.

Het beste kun je hulp inroepen van iemand die met een frisse blik naar jouw werkwijze kijkt. Of je kunt je simpelweg laten helpen. Samen krijg je het namelijk wel voor elkaar, want samenwerking is een manier om meer luchtenergie te genereren. En het is nog leuk ook. Bovendien valt er dan veel meer te lachen. Ook dat is iets dat jou door deze wat trage maand heen kan slepen: humor! Stand up comedy of een melige vakantiefilm, het maakt niet uit, het ontspannende effect blijft nog dagen nawerken. En dat is meteen ook de beste remedie tegen eventuele relatiestress waar je mee te maken krijgt. Een dag niet gelachen…?

Weegschaal

Als in juli iedereen op zoek is naar meer lucht ben je, als dochter van het lucht-element, ongelofelijk populair. Vooral mannen lijken allemaal op zoek te zijn naar een sprankje van jouw aandacht, een warme blik, een troostend woord.

Nu ben je met je liefde gul en vrijgevig, maar er komt in juli een moment dat je beseft dat je niet iedereen blij kunt maken. Je zult keuzes moeten maken, anders kun je jezelf vergeten en tijd te kort komen. Ook kun je te maken krijgen met de jaloezie van je (vaste) partner die jou niet wil delen met de buitenwereld.

Mocht je je verstikt voelen, maak dan duidelijk dat je meer ruimte nodig hebt. Misschien is het even zoeken naar woorden, maar als iemand op een tactische manier haar behoeftes kan duidelijk maken, dan ben jij het wel. Ook vriendinnen komen bij jou om hun relatiesores te delen. Mocht je  hopen op een rustige, ontspannen julimaand… dat zit er niet in. Maar je kunt wel merken hoe waardevol je voor anderen bent. En dat geeft je veel voldoening. Zolang je maar het evenwicht bewaart tussen tijd voor jezelf en tijd voor de ander. Dus regelmatig even de telefoon uit, helemaal lekker niets!

Schorpioen

Als waterteken kun je merken dat een maand zonder ‘lucht’ het slechtste in je naar boven brengt. Negatieve emoties vechten als sumoworstelaars om een plek op het erepodium in jouw hart. Het kost je moeite om dingen uit het verleden los te laten. Eindeloos kun je in cirkeltjes denken over kleine incidenten en ingrijpende gebeurtenissen.

Er is één uitstekende manier om wat luchtigheid in je bestaan te brengen en dat is meditatie. Mindfulness en meditatie zijn technieken die tot het element lucht behoren. Ze beginnen niet voor niets met de ademhaling… Ze helpen je om minder betrokken en met een vriendelijke afstandelijkheid naar je eigen situatie te kijken. Zo kun je via de geest je onrustige hart kalmeren. Daardoor kan het uiteindelijk toch een heel leerzame en positieve julimaand worden, maar je moet wel bewust in actie komen om de innerlijke demonen in de ogen te kijken en vervolgens met zachte hand te temmen.

Je partner zit zoals gewoonlijk op de eerste rij als jij frustraties, woede of jaloezie uitdeelt, dus ook voor hem of haar is het belangrijk dat je de route naar binnen bewandelt. Zie het als een daad van liefde voor de ander en voor jezelf.

Boogschutter

Lucht is voor vuurteken Boogschutter een belangrijk element om het innerlijke vuur te doen oplaaien. Het vuur dat brandt voor een heilige zaak. Als er in juli geen enkele manier is om wat extra lucht te happen, verlies je de interesse in de zaken waar je normaal het vuur voor uit je sloffen loopt. Of het nu een politiek of cultureel ideaal is, het kost je veel moeite om te zien, waarom je hier eigenlijk mee bezig bent, waarom je er in gelooft.

Je optimisme lijkt compleet verdwenen en je hebt geen idee hoe je het terug kunt krijgen. Ook trek je je het nieuws uit de kranten erg aan. Je kunt er zelfs wakker van liggen. Wat je nodig hebt is een gezonde dosis relativering en humor. Even niet zo serieus zijn, gewoon jezelf toestaan dat het deze maand nergens over gaat. Die luchtigheid kun je vinden bij je vrienden, vooral als ze Weegschaal, Waterman of Tweelingen zijn. Ga samen op pad, maak lange wandelingen en laat het leed van de wereld even lekker voor wat het is. Het duurt niet lang voordat je opgefrist en vol verse inspiratie weer aan je idealen kunt werken.

Steenbok

Als sterke stoere en aardse Steenbok, denk je dat je prima zonder lucht kunt. Je Spartaanse karakter lijkt overal tegenop gewassen. Je houdt met militaire precisie vast aan patronen en routines. En als je een doel stelt, kun je met discipline ontzettend veel bereiken. Afvallen bijvoorbeeld of keihard trainen voor een marathon. Maar de schijn bedriegt.

Jij merkt dat een maand waarin het lucht-element verdwenen is, maar een saaie bedoening is. De resultaten vallen tegen. Of je bent niet echt blij met het resultaat. Of je hebt het gevoel dat je aan het vastlopen bent.

Lucht is het element van de vrijheid, lucht houdt niet van vaste regels en discipline, het glipt overal tussendoor. Een beetje lucht helpt je om vaste patronen te doorbreken. Zodat je na een fijne pauze weer met plezier aan het werk kunt. De wortels van een plant groeien in de aarde, maar alleen als er voldoende lucht inzit, is die aarde echt vruchtbaar. Dus hoe kun jij er in juli voor zorgen dat je wortels adem kunnen halen? Misschien kun je (leren) zeilen, of surfen, of een andere sport waarbij het luchtelement centraal staat. Dat helpt je om los te komen en tegelijkertijd je kracht te voelen.

Waterman

Als de planeten het laten afweten en niet zorgen voor een beetje luchtigheid, is er werk aan de winkel voor Waterman. Als luchtteken kun jij anderen helpen om deze periode goed door te komen. Binnen je vriendenkring ben jij het vrolijke middelpunt waar iedereen op afkomt. Je helpt anderen met je humor en je inzichten en laat je niet van de wijs brengen door het planetaire vacuüm. Onverstoorbaar blijf je het positieve zien in anderen en in de wereld. Je ontdekt mogelijkheden en oplossingen voor problemen en ondertussen zorg je ook nog even voor de plantjes van de buren. Niets is jou teveel. Daarom gaat overal de vlag uit als jij verschijnt.

Maar vergeet niet dat je ook maar een mens bent en dat er slechts 24 uur in een dag gaan (waarvan je acht uur in je bed ligt). Tijdgebrek kan in de julimaand uiteindelijk voor stress zorgen. Dus houd de rem erop en zeg gerust zo af en toe ‘nee’ tegen een uitnodiging, hoe verleidelijk ook. En de liefde? Daar heb je al helemaal geen tijd voor. De liefde kan wel een maandje wachten. Oh, je had al een partner? Dan wensen de sterren hem veel geduld en wijsheid.

Vissen

Vissen is van de drie watertekens (Vissen, Schorpioen en Kreeft) het beste bestand tegen een maand zonder lucht-energie. Maar ook voor jou verlopen de dagen niet zoals je gewend bent. Je mist de bubbels in je glas champagne, het schuim op je biertje of de prik in je limonade. Kortom de vreugde. Dat kan nog eens versterkt worden als je partner het laat afweten, of er niet voor je kan zijn.

Het lijkt één lange, droge, hete zomermaand te worden, waarin je snakt naar het losbarsten van de verkoelende onweersbui. Natuurlijk zijn er dingen die je kunt doen om het voor jezelf prettiger te maken. Bezoek plekken waar de wind waait en waar je contact kunt maken met de elementen. Kies een vakantiebestemming die ligt in een wat koeler klimaat of hoog in de bergen. Daar voel jij je in juli beter dan in hete steden of op tropische stranden. Zelfs de aanschaf van een ventilator kan al een verschil maken. Wist je dat het zachte zoemen niet alleen de lucht verkoelt, maar ook muggen op afstand houdt en zelfs ontspannend werkt, waardoor je je uiteindelijk wat beter voelt. Je hoeft je dus niet zomaar neer te leggen bij de planetaire omstandigheden.

Benieuwd of de voorspellingen van je vorige maandhoroscoop zijn uitgekomen? Hier kun je je horoscoop van mei teruglezen.

Meer lezen?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Nieuwe maan in Kreeft én een zonne-eclips: dit ga je voelen
Nieuwe maan in Kreeft én een zonne-eclips: dit ga je voelen