Nieuwe maan in Kreeft én een zonne-eclips: dit ga je voelen

Nieuwe maan in Kreeft én een zonne-eclips: dit ga je voelen Nieuwe maan in Kreeft én een zonne-eclips: dit ga je voelen Nieuwe maan in Kreeft én een zonne-eclips: dit ga je voelen

Op dinsdag 2 juli, rond 21:17 uur, is het nieuwe maan. Het moment waarop de zon en de maan tegelijk opkomen en ondergaan. Extra bijzonder: op deze dag is er ook een zonne-eclips. Voor ons in het noordelijk halfrond niet zichtbaar, maar wel sterk voelbaar.

Zonne-eclips

De maan staat tijdelijk in de weg van de zon, daarmee is het licht van de zon op aarde voor een korte tijd niet waar te nemen. We tasten op aarde dan letterlijk even in het donker, en zo kan het ook aanvoelen. Alsof je even de weg kwijt bent, het even niet meer weet. Vanuit de oertijd was de zon onze enige lichtbron, en met het tijdelijk verdwijnen van dit lichtpuntje in de duisternis ontstond er veel angst: die angst is nog steeds voelbaar tijdens een zonne-eclips. Gelukkig weten we nu dat de zon zich maar tijdelijk verstopt- of we zorgen voor ons eigen (kunstmatige) licht. En dat is meteen de juiste instelling voor de komende dagen: vertrouw erop dat alles goedkomt. Ook al voelt het alsof de zon niet meer opkomt: jij kunt vertrouwen op je innerlijke licht. De volgende oefening kan ook helpen om terug te komen bij je eigen gevoel tijdens de eclips:

Zonnemassage:

  • Leg een hand op je buik en de andere hand op je onderrug
  • Voel nu de warmte van de handen op je lichaam
  • Stel je voor dat er een oranje zon straalt op je onderbuik, precies op het tweede chakra. Dit chakra staat voor creativiteit en helpt je om je gevoel te stimuleren
  • Adem langzaam naar je onderbuik
  • Haal je andere hand nu ook naar je onderbuik en draai rondjes
  • Als het prettig voelt kun je nog een mantra opzeggen, bijvoorbeeld: ‘ik ben veilig’

Nieuwe maan in Kreeft

De nieuwe maan staat op 2 juli in het teken van de zorgzame, maar ook hypergevoelige Kreeft. Let de aankomende dagen extra op je passen, voor je het doorhebt sta je onbedoeld op iemands tenen- of iemand op de jouwe. Je intenties waren goed- maar voor jouw gevoel wordt alles wat je zegt verkeerd geïnterpreteerd. Dan is het goed om bij jezelf na te gaan of je wel genoeg rekening hebt gehouden met de gevoelens van een ander; iedereen is de komende dagen namelijk on edge.

Keerpunt

Het liefst begin je vandaag nog aan een nieuw project, maar ook wil je niets liever dan je verstoppen onder een dekentje- ver weg van de buitenwereld. Deze energie krijgt een extra impuls van de zonne-eclips. Het is oké om toe te geven aan het gevoel alleen te willen zijn, selfcare en zelfonderzoek zijn hierbij de sleutelwoorden. Maar durf je je veilige dekentje van je af te gooien en je angsten onder ogen te komen, dan kan deze periode ook een keerpunt zijn in je leven.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Misschien is er een project waar je handen al tijden van kriebelen, maar wat je eigenlijk niet door durft te zetten, want: wat als… De nieuwe maan vraagt je om alle twijfels aan de kant te schuiven en te focussen op het positieve. Stippel je plan uit, begin met tekenen, schrijf op wat je graag wilt zonder enige beren op de weg. Ga ook na waar je jezelf tegen hebt gehouden, waarom ben je nog niet begonnen? Misschien is het faalangst, of het idee om vastigheid achter je te laten. Laat alles wat je daarin tegen heeft gehouden los. Zo kan het zomaar zijn dat je na deze nieuwe maan kennis mag maken met een gloednieuwe jij.

Meer lezen over de maan?

Volgend artikel
Kreeft, in juli doorleef jij je gevoelens nóg dieper
Kreeft, in juli doorleef jij je gevoelens nóg dieper