Terug naar overzicht

Kreeften-seizoen: dit is wat het voor jou betekent

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Kreeften-seizoen: dit is wat het voor jou betekent

Van 21 juni tot 22 juli 2020 is het weer Kreeften-seizoen. Dit jaar zal de energie van het Kreeften-seizoen drie keer zo uitgesproken zijn als normaal.

Dit komt door de retrograde cyclus van Mercurius die ook in Kreeft plaatsvindt en bijna het hele Kreeften-seizoen zal duren.

Grote verandering

Dit Kreeften-seizoen gaat zorgen voor een grote verandering in de algehele astrologische energie, dankzij de knooppunten van de wisselende maantekens. Zowel op persoonlijk als op collectief niveau kunnen situaties en projecten van de afgelopen paar jaar tot een groot einde komen. Hierdoor kunnen er veel herinneringen uit het verleden opborrelen.

Emotioneel

Naast nostalgie die naar de oppervlakte komt, wordt dit ook een emotionele periode; Kreeft is een gevoelig en sentimenteel teken. Er kunnen bijvoorbeeld oude gevoelens naar boven komen waarvan je dacht dat je ze al verwerkt had, je kunt oog in oog komen te staan met wrok die je niet los wilt laten en je kunt geconfronteerd worden met de rollen die je speelt in je relaties.

Kreeft is ook een teken van rust en genezing, wat erg fijn is na het afgelopen gecompliceerde en frustrerende Tweelingen-seizoen; het kan helpen bij het genezen van wonden die je in deze periode hebt opgelopen.

Het is belangrijk om kalm en in balans te blijven in dit Kreeften-seizoen. Zorg goed voor jezelf en maak van een positieve houding een prioriteit.

Heersende planeet

De heersende planeet van Kreeft is de maan. De maan staat voor je emoties, instincten en voor het deel in jezelf dat je niet kunt uiten. De maan verandert iedere dag van teken; het is dus niet gek als je gevoel en denkwijze in deze periode in dezelfde mate veranderen.

Opposities

Op 14 juli zal de zon in oppositie komen te staan met Jupiter. Over het algemeen is dit een fijne energie. Echter kunnen de dingen op 15 juli een negatieve ommekeer maken. De zon staat dan in oppositie met Pluto. Deze oppositie heeft betrekking op machtsstrijd en diepgewortelde problemen.

Op 20 juli zal de zon in oppositie staan met Saturnus. Opposities tussen de zon en Saturnus zijn negatief en vaak vermoeiend. Je kunt je gestrest en uitgeput voelen. Deze energie zal gelukkig snel weer voorbij gaan. Ook vindt er op 20 juli een zonsverduistering plaats, vlak voordat de zon van Kreeft naar Leeuw verschuift.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen