Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Leeuw

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Leeuw Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Leeuw Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Leeuw

Leeuw is het zonnetje onder de sterrenbeelden. Dit speelse, creatieve en stralende teken barst van het enthousiasme en deelt dit graag met anderen. Maar wat valt er verder over dit sterrenbeeld te leren? Waar blinkt de Leeuw in uit en met welke valkuilen moet je rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw. 

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Leeuw hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Ga direct naar de goede eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw.
Ga direct naar de slechte eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw.

Leeuw sterrenbeeld eigenschappen

Er bestaan veel vooroordelen over het sterrenbeeld Leeuw. Zo zou dit teken het liefst continu in de spotlights staan en zich beter voelen dan ieder ander. De realiteit is iets anders. Zo klopt het zeker dat Leeuw zich graag gezien voelt. Met de zon als heerser van dit teken, straalt Leeuw warmte, licht, positiviteit en energie uit. Deze warmte deelt Leeuw graag met de mensen om zich heen. 

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Zo is Leeuw zelfs het meest gulle en liefdevolle sterrenbeeld van de dierenriem. Voor een bemoedigend gesprek of een ego boost zit je bij Leeuw dan ook helemaal goed. Daarbij zullen ze ook hun humor inzetten om je blij te maken. Leeuw staat bekend als een ontzettend grappig teken. Dit heeft te maken met hun enorme gevoel voor drama. Dat is wat de Leeuw zo flamboyant en opvallend maakt.

Heersende planeet: zon
Standaard huis: vijf
Element: vuur

Leeuw voelt een enorme behoefte om zich te uiten en om dat wat ze doen met anderen te delen. Leeuwen kunnen wat kinderlijk overkomen, omdat ze zich uiten op een speelse manier. Daarnaast is creatieve zelfexpressie belangrijk voor dit teken. Dit kan op allerlei verschillende manieren tot uiting komen; van een voorliefde voor drama en theater tot mode en styling.

De grootste valkuil van de Leeuw

Als Leeuw zijn negatieve eigenschappen te veel omarmt, kan de dramatische, trotse kant van het teken de overhand nemen. Dan slooft dit teken zich uit, is hij te trots, te veel gefocust op spullen en kan hij niet goed omgaan met kritiek. Leeuw doet er in dat geval alles aan om op te vallen en om aandacht te krijgen van anderen. Van een opvallende look tot opvallend gedrag: Leeuw trekt alles uit de kast om zich gezien te voelen, wat vaak leidt tot vooral negatieve reacties.

Leeuw sterrenbeeld datum

De periode waarin een Leeuw wordt geboren, is ongeveer tussen 23 juli en 22 augustus. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Leeuw, dit moet je weten over jouw mindset

Goede eigenschappen sterrenbeeld Leeuw

Creatief
Enthousiast
Gul
Charmant
Expressief
Speels
Grappig 

Slechte eigenschappen sterrenbeeld Leeuw

Trots
Dramatisch
Arrogant
Vraagt veel om aandacht
Egoïstisch
Materialistisch 

Lees ook: dit zijn de vier persoonlijkheden van het sterrenbeeld Leeuw

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Leeuw

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Leeuw.

Illustratie: Bananas

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt
Zonneteken: dit is wat het echt over je zegt