Op 29 juni is het nieuwe maan in Kreeft – zo maak je gebruik van deze energie

Op 29 juni is het nieuwe maan in Kreeft – zo maak je gebruik van deze energie Op 29 juni is het nieuwe maan in Kreeft – zo maak je gebruik van deze energie Op 29 juni is het nieuwe maan in Kreeft – zo maak je gebruik van deze energie

Op 29 juni 2022 is het weer nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Dit is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. Hiervoor is iedere nieuwe maan geschikt, maar elke maand spelen er andere thema’s. Deze zijn afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Op 29 juni staat de nieuwe maan in het gevoelige teken Kreeft. Dit is wat het voor jou betekent.

Nieuwe maan op 29 juni 2022

De nieuwe maan van 29 juni 2022 legt de nadruk op huiselijke thema’s. Dat komt door het teken Kreeft. Niet alleen de zon staat in dit teken, maar de maan ook. Dat is altijd het geval tijdens nieuwe maan, waardoor Kreeft-energie sterk aanwezig is. Je kunt erdoor overvallen worden, maar je kunt de energie ook naar je eigen hand zetten. Dat doe je door mee te gaan in de flow van de nieuwe maan en je manifestaties af te stemmen op de typische Kreeft-thema’s.

Maak ruimte voor liefde

De nadruk ligt tijdens de nieuwe maan van 29 juni 2022 erg in de huiselijke sfeer. Kreeft hecht ongelofelijk veel waarde aan een veilig, maar ook een knus huis. Dat is waar dit sterrenbeeld de rust en veiligheid vindt om zich weer op te laden. Dat kan de Kreeft goed in zijn eentje, maar dit teken omringt zich ook graag met dierbaren bij wie hij volledig zichzelf kan zijn. Met zoveel lieve, fijne mensen in de buurt, voelt de Kreeft een sterke neiging om voor anderen te willen zorgen. Daarin geeft de Kreeft zoveel van zichzelf, dat hij vergeet om voor zichzelf te zorgen. Deze nieuwe maan is het moment om de balans op te maken. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? En welke rol spelen jouw dierbaren daarin? Je zult merken dat het een gevoel van dankbaarheid oplevert.

Geef er vooral gehoor aan als je de behoefte voelt om je tijdens de nieuwe maan te omringen met familie of vrienden. Dat hoeft niet het geval te zijn, want ook wisselende, heftige emoties kunnen de kop op spelen. Dat heeft te maken met de gevoelige aard van de Kreeft. Gevoelens van wrok of afgunst kunnen naar boven komen richting de mensen die je ooit kwaad hebben gedaan. Dat kan pijnlijk en vervelend zijn, maar laat je er niet teveel door meeslepen. Dit zorgt er enkel voor dat je een (te) donker beeld krijgt van de wereld om je heen. Probeer liever om begrip, liefde en vergiffenis op te brengen voor deze mensen. Hen vergeven doe je uiteindelijk voor jezelf, niet voor de ander.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Manifestaties

Als je tijdens deze nieuwe maan aan de slag gaat met manifestaties die te maken hebben met je thuis, je dierbaren en jouw geluksgevoel, zorg je voor een mooi en vruchtbaar begin van deze maancyclus. Dit versterkt je gevoel van je thuis voelen. Niet alleen in je eigen huis en bij de mensen om je heen, maar ook als het gaat om jouw plekje in deze wereld.

Meer lezen?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert