Planetenhoroscoop 2019: Jupiter - Happinez
Terug naar overzicht

Planetenhoroscoop 2019: Jupiter

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Planetenhoroscoop 2019: Jupiter

In de astrologie gaat het vaak om sterrenbeeld en maantekens, maar de planeten hebben minstens zo’n grote invloed op onze gemoedstoestand.

Van 1 januari tot 1 december 2019 staat Jupiter in zijn favoriete teken Boogschutter. Dat is bijna het hele jaar. Dat is niet alleen leuk voor Boogschutters, die daardoor een soort geluksjaar ervaren, iedereen krijgt iets mee van Jupiter’s enthousiaste levenshouding. Goed nieuws dus om 2019 mee te beginnen!

Jupiter

  • Energie: optimisme, vertrouwen op de goede afloop
  • Kracht: positief denken
  • Krachtige positie in 2019: 1 januari tot 1 december
  • Dat is de beste tijd om: wijze lessen te leren én door te geven

Hogere Intelligentie

Heb je weleens het gevoel gehad alsof de dingen die je zei niet uit jezelf kwamen, maar uit een hogere vorm van intelligentie? Zijn er dingen die je ‘gewoon weet’ maar waar je nooit voor hebt geleerd? Dan heb je kennis gemaakt met de energie van Jupiter. Jupiter is een wijze goeroe, maar hij kan ook blindelings achter een ideaal aanlopen. Relativeren is niet zijn sterkste kant. Hij is een wijze, maar geen wetenschapper.

Advertentie

Het jaar van wijsheid

Door de intelligentie, die centraal staat voor Jupiter is 2019 meteen het jaar om wijze lessen te leren én om die lessen door te geven aan anderen. Iedereen heeft wel een gebied waarop hij of zij een beetje een goeroe is en dat gebied kun je in 2019 verder ontwikkelen. Je boodschap van wijsheid mag gehoord worden. Laait het innerlijke vuur van Jupiter teveel op, keer dan terug naar de aarde. Bezoek een grot, plant een boom of ga tuinieren, dan raak je weer gegrond.

De geluksplaneet

Het gevoel dat hoort bij Jupiter is optimisme. Hij is namelijk de kampioen in positief denken. Daarom wordt hij ook vaak als geluksplaneet gezien. Dat geluk ontstaat op twee manieren. Enerzijds nodigt hij het geluk uit met zijn onbegrensde optimisme, anderzijds laat hij zich door een tegenslag niet uit het veld slaan, want ‘het glas is altijd halfvol’. Dus zeg maar dankjewel tegen jouw Jupiter, als je jouw tegenslag kunt zien als meevaller of levensles.

Meer lezen over astrologie?

Meest populair