Terug naar overzicht

Welk seizoenstype ben jij?

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Welk seizoenstype ben jij?

Geniet je van de bladeren die van de bomen dwarrelen? Of steken sombere gevoelens de kop op als het vroeg donker wordt? Net als ieder mens heeft ieder seizoen een karakter. Ontdek jouw seizoenstype.

Ben je extravert en avontuurlijk? Dan wakkert de lente die eigenschappen waarschijnlijk aan. Introvert met een grote innerlijke belevingswereld? Dan vind je cocoonen in de winter vast geen straf.

Vaak is het seizoen waarin je geboren bent je favoriete seizoen. Niet verwonderlijk, want net zoals je sterrenbeeld bij je geboortedatum hoort, hoort een seizoen dat ook. Lees wat jouw geboorteseizoen over je vertelt volgens het boek ‘Het Mysterie van je Geboortedag’. Meer over dit boek lees je hier.

Lentemensen (21 maart – 21 juni)

Lentepersoonlijkheden zijn levenslustig en in voor nieuwe projecten en avonturen. Ze hebben veel energie waarmee ze hun omgeving motiveren. Met één ding tegelijk bezig zijn, is niets voor voorjaarsmensen. Ze delen graag wat ze beleven en hebben behoefte aan aanmoediging en complimenten. Lentetypes houden van vrijheid. Ze zijn doorgaans speels, spontaan en impulsief. Van een negatieve of te serieuze levensinstelling worden ze opstandig.

Zomermensen (21 juni – 23 september)

Zomermensen zijn enthousiast en hebben een groot invoelingsvermogen. Ze zijn graag nodig. Het is hun doel om mensen, projecten en zichzelf tot bloei te brengen. Hun gevoel kleurt het leven van zomertypes. Gewaardeerd worden is niet het belangrijkste voor ze, resultaat zien van het door hen verrichtte werk is dat wel. Zomermensen zijn idealisten met een wil en de bereidheid om te dienen op een manier die bij ze past.

Herfstmensen (21 september – 21 december)

Zelfbeheersing en -begrip zijn thema’s voor herfstpersoonlijkheden. Ze analyseren grondig wat er in hun omgeving gebeurt en reageren daarop zelden impulsief of vanuit emotie. Kritisch, bedachtzaam en maatschappelijk betrokken zijn deze types. Ze hebben grote behoefte aan serieuze, diepgaande relaties met hun dierbaren. De gevoelsbeleving van herfstmensen is subtiel en veelzijdig door hun analytische en reflectieve instelling.

Wintermensen (21 december – 21 maart)

Wintermensen zijn idealisten. Het zijn aanwezige types die een grote invloed uitoefenen op hun omgeving met hun ideeën en perspectieven. Ze zijn de fantasierijksten van het jaar en zetten hun visioenen om in iets concreets. Wintertypes willen hervormen en verbeteren. Ze hebben de gave altijd het grote geheel te zien en de gevoeligheid om de juiste veranderingen aan te brengen. In de wereld van ideeën voelen ze zich op hun best.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen